سبد خرید 0

خطرات هیدروکلریک اسید⭐️| دیجی شیمی✔️

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | ﺳﻪشنبه 17 اسفند 1400 در ساعت 10 : 27 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

خطرات هیدروکلریک اسید

به طور کلی اسیدها به خاصیت خورندگی خود شهرت دارند و این موضوع در اسیدهای قوی، تشدید هم می شود. یکی از اسیدهایی که بسیار پرکاربرد بوده و از سویی قدرت بالایی هم دارد، هیدروکلریک اسید است. این اسید قدرتمند که تنها از ترکیب کلر و هیدروژن ساخته می شود، همان اسید معده است و قدرت بالای آن سبب شده تا خطراتی به هنگام کار با آن، کاربران را تهدید کند. در این مطلب قصد داریم نگاهی به این اسید قدرتمند بیندازیم و خطرات هیدروکلریک اسید را برای کاربران و محیط کار مورد آنالیز قرار دهیم. اگر شما هم از دسته کسانی هستید که با این اسید کار می کنید، با مطالعه این مطلب قادر خواهید بود ایمنی خود را در محل کار حفظ کرده و خطرات ناشی از آن را به حداقل کاهش دهید. در ابتدا نگاهی به ماهیت این اسید قوی انداخته و در ادامه به بررسی خطرات هیدروکلریک اسید می پردازیم.

خطرات کار با هیدروکلریک اسید

هیدروکلریک اسید چیست؟

هیدروکلریک اسید یک ماده ی شیمیایی و سمی است که مشخصات ظاهری آن به شکل مایع شفاف با بوی زننده و تند که بدون رنگ یا مایل به زرد می باشد. این اسید قدرتمند با استفاده از فرمول شیمیایی HCl ساخته شده است که کاربرد های بی شماری دارد. از این ماده در تهیه انواع شوینده ها، تصفیه فاضلاب و آب، صنعت داروسازی، ساخت کاغذ و... استفاده می شود. هیدروکلریک اسید با نام های دیگری همچون؛ جوهر نمک، اسید معده و اسید کلریدریک در بازار شناخته می شود. هیدروکلریک اسید یک ماده خورنده و سوزناکی است که زمانی با آب ترکیب شود، گاز های سمی را تولید می کند که ممکن است خورنده باشد. این اسید قدرتمند اکثر فلزات را درون خود حل می کند و همچنین با اکسید مس و کربنات سدیم واکنش نشان می دهد.

هیدروکلریک اسید چیست؟

خطرات اسید کلریدریک

توصیه می شود به هنگام مصرف هر ماده اسیدی قوی حتما برچسب روی محصول را دقیق مطالعه کرده و سپس نکات ایمنی را رعایت کنید. ابتدا از دستکش پلاستیکی، عینک ایمنی، لباس مخصوص، کلاه ایمنی، ماسک صورت و... استفاده کنید تا سلامت شما به خطر نیفتد. در ادامه به خطرات هیدروکلریک اسید اشاره می کنیم:

خطرات اسید کلریدریک شامل چیست؟

خطر سلامت

تنفس دود این اسید باعث ایجاد سرفه، تنگی نفس، خفگی، سوزش بینی و ریه ها می شود. مقدار قابل تحمل غلظت گاز برای یک ساعت از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ ppm  می باشد و میزان خطرناک بودن غلظت گاز از ۱۰۰ تا ۲۰۰۰ ppM است. در معرض چنین گاز های قرار گرفتن باعث ایجاد مشکلات جدی تنفسی می‌ شود و حتی قرار گرفتن به مدت طولانی می تواند به مرگ فرد منجر شود. افرادی که به مشکلات تنفسی و بیماری های گوارشی مبتلا هستند، ممکن است در صورتی که در معرض گاز های با غلظت کم یا غبار قرار بگیرند، تاثیرات منفی آن را به خوبی احساس کنند. هیدروکلریک اسید مایع خورنده و سمی است که اگر آن را بو کنید، بخورید و یا این که از طریق پوست جذب کنید، باعث مرگ فرد نیز می شود. بخار های این گاز  بسیار خورنده و تحریک کننده است و در صورت برخورد گاز مایع یا گاز به بدن امکان سوختگی، آسیب شدید یا حتی یخ زدگی به دنبال دارد. گاز های تحریک کننده در صورت آتش گرفتن باعث تولید گاز سمی و خورنده می شود.

 

سایر خطرات اسید کلریدریک

اسید کلریدریک از جمله موادی است که عمدتا مورد استفاده قرار می گیرد، از این مواد برای ساخت انواع رنگ و کود شیمیایی استفاده می کنند. اسید کلریدریک ماده خورنده است که به چشم، پوست و غشای مخاطی آسیب فراوانی وارد می کند و همچنین بو کردن این ماده به مدت کوتاهی باعث سوزش گلو، بینی، دستگاه تنفسی و ملتهب شدن ریه می شود. در صورت تماس دهان و دندان با این ماده امکان خوردگی دیواره مخاطی مری و معده و همچنین در صورت تماس پوستی امکان سوختگی های شدید و زخم وجود دارد. مواجهه طولانی مدت با اسید کلریدریک می تواند باعث بروز بیماری های عجیب از ‌جمله برونشیت مزمن، درماتیت و... در افراد شود. تماس طولانی مدت با اسید کلریدریک دارای غلظت کم می تواند به تغییر رنگ دندان و پوسیده شدن آن منجر شود. هیدروکلریک اسید در دمای محیط بی رنگ است و رنگی مایل به زرد دارد. این ماده همچنین قابل احتراق و خورنده بوده که بوی تحریک کننده ای نیز دارد و اگر هیدروکلریک اسید در معرض هوای آلوده قرار بگیرد بخارات سفید رنگی را ایجاد می کند که خورنده می باشد. انبارش و نگهداری این ماده هم از دیگر موارد احتیاط است که باید توسط افراد آموزش دیده و در ظروف مخصوص صورت گیرد. به همین دلیل فروش هیدروکلریک اسید باید تنها در مراجع معتبر به انجام برسد.

خطرات ناشی از تماس با هیدروکلریک اسید

هشدار هیدروکلریک اسید

همان طور که گفته شد هیدروکلریک اسید خورندگی بالایی دارد، پس احتیاط در کار با آن ضروری است. نشانه های شدید در معرض این ماده قرار گرفتن شامل موارد زیر می شود؛ تشنگی شدید، اشکال در خوردن غذا، ترشح بزاق دهان، لرزیدن بدن و همچنین درد و شک. سوختگی دهان، معده و مری بیش تر شایع است. در صورت مصرف هیدروکلریک اسید ظرفیت به هم ریختن گردش خون فرد بالا می رود و در واقع تنفس حاد این ماده امکان عطسه، التهاب حنجره، گرفتگی صدا، خفگی و سوزش دستگاه تنفسی در فرد را ایجاد می کند. علاوه بر این ها پیامد های دیگری از جمله؛ زخم شدن بینی و دهان، خونریزی لثه و بینی، تنگی نفس، ذات الریه، برونشیت ،مشکلات ریوی و درد قفسه ی سینه نیز ممکن است ایجاد شود.

بهتر است هنگام کار با این ماده از تجهیزات و وسایل کار در محیط های شیمیایی استفاده شود. از جمله این موارد می توان به کلاه، دستکش، عینک، چکمه، لباس مخصوص و ... اشاره کرد. هم چنین خرید هیدروکلریک اسید باید از مراجع معتبر به انجام برسد تا نگرانی ها در زمینه انبارش و حمل و نقل محصول به حداقل کاهش پیدا کند. شما می توانید با خرید این ماده از سایت دیجی شیمی، به همه نگرانی ها در زمینه نگه داری و حمل محصول خاتمه دهید. برای خرید کافی است بر روی باکس زیر کلیک کرده و ادامه فرآیند خرید هیدروکلریک اسید را به انجام برسانید.

خرید آنلاین هیدروکلریک اسید از دیجی شیمی

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()