سبد خرید 0

اسید فسفریک برای پسته | دیجی شیمی

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | ﺳﻪشنبه 17 خرداد 1401 در ساعت 19 : 56 دقیقه | نظرات کاربران ( 3 )

تاثیر اسید فسفریک در پسته

از فاکتورهای مهم و اساسی برای جذب مواد غذایی در درختان، PH خاک است که به صورت مستقیم بر میکرو ارگانیسم هایی که در خاک وجود دارد و همچنین در جذب مواد غذایی تاثیر بسزایی می گذارد. در واقع این PH خاک است که تشخیص می دهد کدام عناصر به وسیله ریشه ها جذب شوند و کدام یک از آن ها جذب نشوند. عناصری مثل منگنز، روی، آلومینیوم، کبالت و مس در شرایط PH اسیدی کاملا جذب خاک می شوند. اما بالعکس در PH قلیایی، این عناصر نمی توانند توسط گیاه و خاک جذب شوند. چنین شرایطی در سال های اخیر برای خاک باغ های استان کرمان اتفاق افتاده است که  PH بالای خاک باعث شده عناصر کمی جذب درختان شود. مقادیر بالای یون های بی کربنات در خاک های قلیایی تاثیر منفی روی رشد و میوه دهی درختان می گذارد و همچنین سبب اختلال در جذب عناصر مورد نیاز درخت پسته خواهد شد. در این مقاله ما بیشتر درباره تاثیر اسید فسفریک برای پسته خواهیم گفت و در این راستا توضیحات مفیدی برای شما ارائه خواهیم داد.

اسید فسفریک در پسته

پسته از قدیمی ترین آجیل های جهان، هزاران سال است که در منطقه خاورمیانه مورد کشت قرار می گیرد. این محصول عطر و طعم بی نظیر و منحصر به فردی دارد که سرشار از پروتئین و آنتی اکسیدان مفید هم است. پسته حاوی اسید فسفریک است که این عنصر خود از ماده معدنی فسفر در آن ساخته می شود. این ماده یه صورت عمده تبدیل به سه نمک فسفات می شود که 90 درصد آن برای تولید کود درختان مورد استفاده قرار می گیرد.

خاک مناسب برای درخت پسته

درخت پسته در برابر گرمای شدید تابستان و سرمای شدید زمستان بسیار مقاوم است و معمولا با هوا و زمین مرطوب رابطه ناسازگاری دارد و ریشه آن پوسیده و خشک می شود. در واقع این درخت می تواند به بی آبی و خشکی واکنش خوبی نشان دهد و تا مدت 10 سال زنده بماند. همچنین درخت پسته می تواند زمین هایی که شن سبک و مس مطلوب دارند و تا حدودی خاک آن شور است را به خوبی تحمل کند. اما زمین هایی که خاک رس دارند به دلیل جذب و نگه داری رطوبت به مدت طولانی، اصلا نتیجه رضایت بخشی برای درخت نخواهد داشت. به همین دلیل برای کشت پسته کشاورزان خاک های شنی را بیشتر ترجیح می دهند.

پسته درختی است که در مناطق کویری مثل استان کرمان، قم و ... که خاک شوری دارند، کشت می شود اما قلیایی بودن خاک سبب شده که بیشتر خاک هایی که برای پسته کشت می شود، عملکرد مناسبی نداشته باشد.

خاک مناسب گیاه پسته

اسید فسفریک چه تاثیری روی خاک و درخت پسته دارد؟

با توجه به وضعیت آهکی خاک ها در ایران مخصوصا برای مناطق کشت پسته، اگر در جهت تعدیل PH خاک از مواد شیمیایی  و اسید زایی خوب استفاده کنند، آن گاه ویژگی های شیمیایی خاک هم به ویژه خاک های سدیمی اصلاح خواهد شد. در همچین شرایطی پایداری خاک دانه ها، نفوذ ریشه، چگالی ظاهری، قابلیت تشکیل سولفات های آلی در خاک، عملیات کشت و کار و نهایتا جوانه زنی بذر تحت تاثیر این روند قرار خواهند گرفت.

به همین دلیل مواد اصلاحی مانند گوگرد به عنوان یک ماده اسید زا یا اسید فسفریک برای پسته را به منظور افزایش قابلیت جذب عنصر غذایی و کم شدن PH خاک یعنی همان کاهش قلیایی بودن به محیط کشت اضافه می کنند. البته که تغییر PH خاک اصلا کار ساده ای نیست؛ برای مثال جهت خنثی کردن یک درصد از آهک که مسبب اصلی قلیایی شدن خاک است، شما باید در خاک یک هکتار باغ 15 سانتی متری، 20 تن اسید فسفریک 92 درصد به آن اضافه کنید.

علاوه بر این که شما باید PH خاک را کاهش دهید، اسید فسفریک هم در افزایش نفوذپذیری خاک های رسی و سنگین که نقش مهم در کشت پسته دارد، تاثیر گذار است. یکی از مشکلات عمده خاک های رسی این است که در نفوذ پذیری آب و هوا در خاک کند عمل می کند. چرا که با تجمع آب در خاک رسی، سیستم تهویه خاک اشباع می شود و ریشه گیاه در نبود اکسیژن کافی دچار آسیب خواهد شد.

 یکی از اقتصادی ترین و موثرترین روش ها برای اصلاح خاک رسی استفاده از همین ماده اسید فسفریک است که می تواند نفوذ پذیری خاک را افزایش دهد و معضل تهویه خاک را بعد از دو سه بار تکرار رفع کند.

تاثیر اسید فسفریک بر

چرا از اسید فسفریک پسته استفاده می شود؟

کود اسید فسفریک یک واکنش ثبت شده بین اوره و اسید فسفریک می باشد و این ماده به شدت اسیدی است؛ اما معمولا مجوز خاصی برای رسیدگی نیاز ندارد. برای این کار می توان از اسیدهای مختلفی همچون اسید فسفریک و نیتریک که به ترتیب گوگرد و نیتروژن را تحویل خاک می دهند استفاده کرد، اما این اسیدها برای بهره گیری  به مجوز نیاز دارند.

اسید فسفریک یکی از گران ترین اسیدهای موجود در بازار است اما به دلیل داشتن فسفر محبوبیت خاصی بین کشاورزان دارند. در فصل بهار زمانی که درختان جوانه زنی می کنند، اگر از ترکیب اسید و مواد مغذی استفاده کنید، قطعا نتیجه ی رشد خیلی خوبی از آن خواهید گرفت. به همین دلیل کشاورزان در این فصل از اسید فسفریک برای پسته استفاده می کنند.

اسپری پاشی اسید فسفریک به درختان پسته

در بین کشاورزان انتظار می رود که محلول پاشی فسفر دارای کارایی بیشتری نسبت به استفاده آن در خاک باشد. به همین منظور مطالعه ای صورت گرفته است که در آن اثرات محلول پاشی فسفر در برخی از ویژگی های میوه پسته تعیین شده است. انواع مختلف کود مانند لیکوفیکس، اسید فسفریک، اوره فسفات، فسفات مونو پتاسیم و آب می تواند در مراحل مختلفی روی رشد مغز پسته تاثیر بسزایی بگذارند.

نتایج تحقیقات در نهایت نشان داد که افزایش تعداد محلول پاشی اسید فسفریک، کارایی محلول پاشی کودها را کمی افزایش داده است. در این جا مشخص شد که درصد تقسیم و مقدار فسفر برگ در پاسخ به محلول پاشی فسفر به صورت قابل توجهی افزایش پیدا می کند. این در حالی است که تعداد دانه ها در هر اونس به صورت چشم گیری کاهش می یابد. علاوه بر همه این موارد تفاوت معنا داری بین برنامه های محلول پاشی فسفر و زمان پاشیدن آن در محتوای کلروفیل برگ مشاهده نشد. این نقش اصلی اسید فسفریک برای پسته بود که نتیجه رضایت بخشی را به همراه داشته است.

کارایی مصرف اسید فسفریک

با توجه به ارزان بودن قیمت اسید فسفریک و عملکرد خوب آن در رشد گیاه پسته، طبیعی است که این محصول فروش بالایی را در بین دیگر کودها داشته باشد. در این قسمت کارایی کود اسید فسفریک برای درخت پسته و همه گیاهان را به شما خواهیم گفت:

  • اسید فسفریک منبعی غنی از اسید با کارایی بالا دارد که جهت تامین فسفر مورد نیاز برای درخت پسته و سایر گیاهان، درختان زراعی، باغی و گلخانه ای به کار برده می شود. در کنار این کار به اصلاح خاک منطقه هم کمک می کند.
  • اسید فسفریک حداقل 52 درصد فسفر محلول دارد که برای گیاه قابل جذب است و می تواند نیاز آن ها را به طور کامل رفع کند.
  • اسید فسفریک PH  برابر با 0.5 دارد که این یعنی این ماده کاملا اسیدی است و می تواند به اصلاح خاک، کاهش شوری و افزایش جذب عناصر میکرو کمک کند.
  • اسید فسفریک می تواند نفوذ پذیری خاک را زیاد کند و تحرک بالایی را برای آن ها به خصوص در خاک رس به ارمغان بیاورد.
  • اسید فسفریک برای پسته و سایر درختان فاقد عناصر زیان باری همچون کادمیوم، سرب و آرسنیک می باشد و در نتیجه برای انسان ها هم مشکلی به وجود نمی آورد.
  • اسید فسفریک در واقع ماده و سورس اصلی برای تولید کودهای فسفر همانند اوره فسفات و ... است که در کارخانه ها و کارگاه های تولید کود به فراوانی یافت می  شود.
  • این ماده در صورت تماس با پوست انسان هیچ گونه سوزانندگی ایجاد نمی کند و تنها خورندگی ناچیزی روی فلزات ایجاد خواهد کرد. پس استفاده از اسید فسفریک خطری برای کشاورزان به همراه نخواهد داشت.
  • کودهای فسفاته مدت زمان بیشتری نیاز دارند که تجزیه و جذب شوند. بنابراین بهتر است از اسیدهای فسفریک به جای کودهای فسفاته استفاده کرد تا نیازهای گیاه را در زمان ریشه زایی و گل انگیزی سریع و راحت رفع کند.
  • در کشورهایی همچون آمریکا برای جبران کمبود فسفر، اسید فسفریک را جایگزین کودهای فسفاته می کنند.

نقش قارچ کشی اسید فسفریک برای درخت پسته

کود فسفیت پتاسیم برای پسته باعث می شود تا مکانیسم دفاعی درخت در مقابل عوامل مزاحمی در رشد همچون قارچ و باکتری های بیماری زا تقویت گردد. بعد از تزریق این اسید به گیاه، به سرعت در تمامی قسمت های آن انتقال می یابد و اثر خود را روی آن می گذارد. این کود در بافت درخت تبدیل اسید فسفریک می شود و آن گاه اثر قارچ کشی خود را روی آن اعمال می کند. از طرف دیگر به عنوان یک محرک موثر در فعال شدن فیتوآلکسین ها که در واقع عامل ایجاد اختلال در عملکرد قارچ ها است، تاثیر خود را می گذارد.

به دلیل اثرات قدرتمند اسید فسفریک برای پسته در مقابل بیماری های تهدید کننده، پوسیدگی طوقه و ریشه، زوال ورتیسیلومی، سفیدک دروغی و ...این ماده در بین کشاورزان و باغداران کاربرد زیادی پیدا کرده است.

نقش تقویتی اسید فسفریک برای درخت پسته

اسید فسفریک هم اثر تقویتی برای رشد و تولید پسته دارد و هم اثر محافظ گونه در برابر عوامل بیماری زا دارد که هر اسیدی نمی تواند این تاثیر بسیار خوب را روی درختان بگذارد. به همین دلیل بهتر است باغ داران در سال این کود دهی را در برنامه خود قرار دهند. چرا که این ماده یک ترکیب بسیار عالی و ضروری برای بهبود فرایند فتوسنتز، افزایش رشد و توسعه ریشه و بهبود توانایی ریشه در مقابله بیماری های گیاهان به شمار می رود.

تقویت پسته با اسید فسفریک

نحوه استفاده از اسید فسفریک برای آبیاری غرقابی درخت پسته

برای آبیاری درختان بهتر است از یک منبع پلاستیکی که شیرآب دارد و نسبتا کم حجم و قابل حمل است استفاده کرد تا بتوان به راحتی اسید را به آب ورودی کرت اضافه کرد. شیر منبع پلاستیکی حاوی اسید فسفریک را باید بعد از مدت زمانی که 70 درصد از کرت باز شد، محلول کودی را به صورت یک نواخت در تمام قسمت آن پخش کرد.

 برای این کار ابتدا مقداری معینی از آب را درون یک منبع پلاستیکی می ریزیم، سپس اسید فسفریک را به آن اضافه می کنیم. نکته ای که باید در این قسمت به آن توجه کنید این است که اسید فسفریک مانند اسید سولفوریک اصلا سوزانندگی ندارد. در نهایت منبع را ابتدای کرت می گذارید و شیر آن را به گونه ای تنظیم و باز می کنید که کم کم اسید فسفریک به آب اضافه شود. دقت کنید که خرید اسید فسفریک از منبعی مطمئن صورت گیرد تا به گیاه آسیبی وارد نشود.

استفاده از اسید فسفریک برای پسته

استفاده از اسید فسفریک در درختان پسته تحت فشار

استفاده از اسید فسفریک برای پسته در سیستم‎های تحت فشار راحت تر از سیستم غرقابی است. میزان استفاده از این اسید بستگی به این دارد که خاک چه نوع بافتی دارد و آبیاری قطره ای به چه صورتی انجام می گیرد. زمان تزریق اسید نباید ابتدا یا انتهای آبیاری باشد، بهترین زمان اضافه کردن اسید به آب وقتی است که چند ساعت از آبیاری اصلی گذاشته باشد.

به این دلیل عمق خاک کامل خیس می شود و اسید فقط در لایه های بالایی باقی نمی ماند و به لایه های زیرین نفوذ می کند. سعی کنید دو ساعت قبل از پایان آبیاری تزریق اسید به سیستم را متوقف کنید تا آب تمیز به درون همه لوله ها برسد.

نکات مهم برای اسید فسفریک

حتما به این نکته مهم توجه کنید که استفاده از اسید فسفریک برای پسته و تزریق آن یک کار تخصصی و حرفه ای است و باید با یک مشاور مخصوص و با تجربه در این زمینه با او مشورت کنید. حداقل زمانی که باید اسید تزریق شود، یک ساعت بعد از آبیاری و دو ساعت قبل از این است که آبیاری به اتمام برسد. در آن زمان می توانید تزریق را متوقف کنید.

این نکته را هم دقت کنید زمانی که اسید فسفریک را با آب آبیاری مخلوط می کنید،  PH آن نباید زیر عدد 5 برسد. همچنین این اسید را زمانی استفاده کنید که هوا خنک باشد.  

کلام آخر

در نهایت باید به شما بگوییم که اسید فسفریک برای پسته نقش مهمی دارد و استفاده از کود آن سبب رشد بهتر و بازدهی بیشتر پسته خواهد شد که در نتیجه مواد مغذی این محصول تاثیر بیشتری روی بدن انسان خواهد گذاشت. کمبود فسفر باعث می شود درختان رشد کند تری داشته باشند و سیستم برگ آن ها هم به نظر تیره تر به نظر برسد. به مرور زمان هم دم برگ ها و شاخه های جوان بنفش و برنزه و برگ های مسن هم زودتر ریخته می شوند. ما در این مقاله برای شما به صورت کامل به شرح تاثیر اسید فسفریک برای پسته پرداختیم. امیدواریم جواب سوالات شما را در این زمینه داده باشیم. برای خرید اسید فسفریک می توانید به سایت دیجی شیمی مراجعه کرده و بهترین و مرغوب ترین محصول را از این مرکز تهیه کنید. در صورت داشتن هر نوع سوال در زمینه کود اسید فسفریک و یا این محصول، پرسش خود را در این قسمت مطرح کرده و منتظر پاسخ فوری کارشناسان ما باشید.

 

ارسال نظر

ابراهیم حیدری :
1 0
لطفا بفرماییددرهکتارچقدراسیدفسفریک استفاده شودودرچندمرحله
مدیریت :
0 1
سلام کاربر عزیز باید با یک کارشناس کشاورزی مشورت کنید
علی :
0 0
در خصوص خرید و برند و مقدار مصرف و زمان مصرف اسید فسفریک مشاورهمیخواهم
مدیریت :
0 0
با سلام برای اطلاعات تکمیلی با شماره های سایت تماس بگیرید
عبداللهی سروی :
0 0
سلام ممنون از اطلاعات شما اسید سولفوریک و نیتریک چکونه در کشاورزی استفاده مییشود
مدیریت :
0 0
سلام خواهش میکنم، با کارشناس کشاورزی جهت استفاده باید مشورت کنید
نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()