سبد خرید 0

ساده ترین روش جداسازی طلا از خاک چیست؟| دیجی شیمی

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | یکشنبه 19 تير 1401 در ساعت 16 : 24 دقیقه | نظرات کاربران ( 6 )

ساده ترین روش جداسازی طلا از خاک چیست؟

طلا یکی از اولین فلزاتی بود که به دست بشر استخراج شد. پایداری، رسانندگی و زیبایی از عوامل اصلی محبوبیت این فلز در بین اقوام بشر بودند. پس از آشنایی با این فلز افراد زیادی تلاش کردند تا ساده ترین روش جداسازی طلا از خاک را کشف کنند. امروزه روش‌های بسیار ساده‌ای همچون استفاده از تیزاب سلطانی کاربرد دارد. در ادامه به این روش و سایر روش‌های جداسازی به طور کامل می‌پردازیم. ما با همراه باشید.

 

چرا دانشمندان به جداسازی طلا از خاک توجه نشان دادند؟

طلا به دلیل خاصیت‌های ویژه‌اش مورد توجه قرار گرفت. به همین دلیل دانشمندان زیادی بر روی روش‌ های جدا سازی طلا از خاک مطالعه کردند. پس از استخراج، صنعت‌گران تمدن‌های باستانی از این عنصر جذاب برای تزئین مقبره‌ها و معابد کمک گرفتند.

در گذشته جداسازی طلا به کمک روش‌هایی بسیار پیچیده انجام می‌شد. خوشبختانه امروزه به کمک پیشرفت علم، از سختی روش‌های پیشین کاسته شده‌است. به عنوان مثال می توان با بهره گیری از روش هایی نظیر بهره گیری از اسیدهای قوی به راحتی و در محیط خانه نسبت به استخراج طلا اقدام کرد. اسید هیدروکلریک از جمله اسیدهایی است که می تواند به شما در این فرآیند کمک کند. برای خرید اسید هیدروکلریک می توانید از بخش فروش سایت دیجی شیمی کمک بگیرید.

۲ مورد از مهم‌ترین دلایل ارزشمندی طلا

  • ثبات در رنگ
  • دوام شیمیایی

با روش‌های معروف جداسازی طلا آشنا هستید؟

جداسازی طلا از خاک به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد. بسته به این که این عمل در صنعت انجام می‌شود و یا در منزل، انتخاب روش مناسب‌تر، متفاوت است. در زیر به دو روش رایج می‌پردازیم:

۱. فرایند امالگاسیون، ساده اما خطرناک

طلا به آسانی در جیوه حل می‌شود. در واقع بعضی از افراد استفاده از جیوه را به عنوان ساده ترین روش جداسازی طلا از خاک می‌شناسند. با این حال این روش بسیار خطرناک است و معمولا توصیه نمی‌شود.

بعد از حل شدن طلا در جیوه آلیاژ امالگام تشکیل می‌شود. فرایند امالگاسیون خود به روش‌های متفاوتی انجام می‌شود. دو روش زیر معمولا از شایع‌ترین آن‌ها هستند:

 

روش اول- عبور سنگ معدن از روی صفحات آغشته‌شده به جیوه

در این فرایند سنگ معدن طلا از روی صفحات مسی که از قبل با جیوه پوشیده‌شده‌اند عبور داده می‌شود. بعد از آن در ظرف‌های امالگام طلا و جیوه با یکدیگر مخلوط می‌شوند.

روش دوم- کمک از کیسه برای جمع‌آوری جیوه

بعد از تهیه آمالگام، آن را بر روی یک قطعه چرم می‌ریزند. جرم از کناره‌ها جمع‌آوری می‌شود. به کمک استفاده از کیسه‌ای با سر بسته‌شده، جیوه‌هایی که واکنش نداده‌اند با چرخاندن کیسه از انتهای آن خارج می‌شوند. سپس جیوه‌ها را با کمک مکنده‌ای جمع‌آوری می‌کنند.

بعد از آن آمالگام را در ظرف می‌ریزند و بر روی حرارت می‌گذارند. وقتی آمالگام حرارت می‌بینید جیوه به صورت گاز خارج می‌شود. در نهایت طلا باقی می‌ماند.

نکات ایمنی کار با جیوه را جدی بگیرید

جیوه ماده‌ای بسیار خطرناک است. به همین دلیل این روش اصلا توسط کارشناسان دیجی شیمی توصیه نمی‌شود. اگر این تنها راه انتخابی شماست، حتما از لباس‌های بلند، عینک، گوش‌گیر و دست‌کش استفاده کنید.

۲. فرایند سیانیداسیون، محبوب و کم‌خطر

استفاده از این روش بیش از روش‌های دیگر متداول است. در این فرایند طلا در محلول قلیایی سیانید، اکسید و حل می‌شود. عامل اکسید این فرایند اکسیژن موجود در جو است. این اکسیژن موجب تشکیل سیانوریت سدیم و هیدروکسید سدیم می‌شود. واکنش زیر در واقع به طور کامل این فرایند را نشان می‌دهد:

4Au + 8NaCN + 2H2O + O2 —-> 4NaAu (CN)2 + 4NaOH

قبل از انجام این فرایند لازم است که pH اندازه گرفته‌شود. همچنین برای افزایش pH و رساندن آن به عدد ۱۰ و ۱۱ از آهک استفاده می‌کنند.

۲ روش معمول سیانیداسیون
  • برای سنگ‌هایی که مقادیر بالایی از طلا دارند از روش شست و شوی vat  استفاده می‌شود. در این روش دوغاب سنگ معدن و حلال در مخزن‌های بزرگ نگه داشته می‌شوند. این مخزن‌ها معمولا به هم‌زن نیز مجهز هستند. بعد از چند ساعت اتفاق مورد انتظار رقم می‌خورد.
  • روش هیپ لچینگ نیز یکی دیگر از روش‌هایی است که برای استخراج سنگ‌های معدن حاوی مقادیر کم‌تر طلا استفاده می‌شود. این روش به کمک اسپری محلول سیانید سدیم بر روی توده‌ی انباشته‌شده از سنگ معدن انجام می‌شود.

در خانه و به سادگی طلا استخراج کنید!

معمولا فرایند جداسازی در خانه بیش‌تر به دو روش زیر انجام می‌شود. در بین این دو روش، روش دوم به عنوان ساده ترین روش جداسازی طلا از خاک شناخته می‌شود:

۱. تابه معدن کاری، روشی نوین در جداسازی

سنگین‌تر بودن طلا نسبت به دیگر مواد سنگ باعث می‌شود که بتوانیم از تابه معدن‌کاری برای فرایند جداسازی استفاده کنیم. عملکرد این تابه‌ها به گونه‌ای است که با ریختن لایه‌ای از پودر بر روی تابه، ذرات طلا در کف آن جمع می‌شوند.

پس از آن باید ظرف بزرگ‌تری را از آب پر کرد و زیر تابه قرار داد. با تکان دادن آرام آرام تابه درون این ظرف، پودرهای سنگی در آن غوطه‌ور می‌شوند. در نهایت این قطعات طلا هستند که در ظرف باقی می‌مانند.

۲. استخراج با استفاده از اسید، ساده ترین روش جدا سازی طلا از خاک

در روش استخراج طلا با تیزاب سلطانی پیش از هر چیز باید تیزاب تولید شود. برای تهیه آن از اسید نیتریک و اسیدکلریدریک کمک می‌گیرند. با اعمال این دو اسید بر طلا، فرایند انحلال شروع می‌شود. فرایند فیلتراسیون با نام تیزاب کاری نیز شناخته می‌شود.

یکی از روش‌ها برای کسب اطمینان از فرایند انحلال، داغ شدن ظرف طی فرایند است. معمولا این فرایند یک شب به طول می‌انجامد. روز بعد اسید به کمک قیف فیلتر صاف می‌شود.

این روند تا زمانی که رنگ آبی، به رنگ سبز تبدیل شود، ادامه پیدا می‌کند. بعد از آن اسید را در ظرف شیشه‌ای بسیار بزرگی می‌ریزند. سپس یک لیتر آب را می‌جوشانند و با احتیاط درون اسید سبز رنگ خالی می‌کنند تا کف کند.

وایتکس، روش کم‌تر شناخته شده!

از دیگر روش‌هایی که می‌توان برای استخراج طلا به کار برد استفاده از جوهر نمک (اسید کلریدریک) و وایتکس (هیپوکلریت سدیم) است. این دو روش به نسبت راه‌های نام‌برده شده قدرت کم‌تری دارند.

چطور مواد مورد نیاز برای ساخت تیزاب را تهیه کنیم؟

امروز با ساده ترین روش جداسازی طلا از خاک آشنا شدید. از صفر تا صد مراحل جداسازی به کمک جیوه و تیزاب سلطانی را نیز آموختید. فراموش نکنید که برای تهیه‌ی تیزاب به مواد شیمیایی با کیفیت احتیاج دارید. خرید مواد شیمیایی خطرات مخصوص به خود را دارد. این که این مواد را از فروشگاهی تهیه کنید که بالاترین کیفیت را داشته‌باشند کار آسانی نیست. به همین دلیل خرید از سایت‌هایی با پشتیبانی تخصصی را توصیه می‌کنیم. برای مثال با تماس به کارشناسان دیجی شیمی می‌توانید تمام سوالات خود را مطرح کنید. در صورت رضایت به ساده‌ترین روش و با تنها چند کلیک فرایند خرید قطعی می‌شود. از این که همراه دیجی شیمی بودید، سپاس گزاریم.

ارسال نظر

:
6 1
عالی بود ممنون
مدیریت :
3 2
سپاسگذاریم
مسعود :
2 1
سلام من یک فلز قدیمی دارم میخوام طلا ی آن را از فلزات دیگر جدا کنم.راهنمایی میخاس تم تشکر
مدیریت :
7 0
سلام کاربر عزیز با کارشناسان ما تماس بگیرید
محمد عبدالهی :
1 1
ایا استخراج طلا در خانه مقرون به صرفه هست
مدیریت :
3 1
سلام کاربر عزیز بستگی به روشی که انجام میدهید دارد
مهدی :
5 1
با سلام، شما توان استخراج صنعتی طلا از خاک رو دارین، اگر ما بتوانیم خاکش رو برای شما تامین کنیم ایا امکان فاوریش رو دارین
مدیریت :
4 5
سلام خیر ما اموزش و کار استخراج و انجام نمیدیم
حمید :
24 7
سلام دوستان من توانستم ازخاک طلا باروشی که کمترین هزینه را دارد طلا استخراج کنم
مدیریت :
16 7
سلام موفق باشید
رضا :
0 0
دروددوستان عزیز شما طریقه حل شدن طلا درتیزاب راگفتیداما جداکردن طلا ازتیزاب رانفرمودید اگرتوضیح دهید ممنون میشم البته بگونه ای ساده بیان کنید
مدیریت :
0 1
سلام بر شما روش استراج به نوع سطح کار شما بستگی داره برد است یا خاک و طبق همون باید روش وپیش بگیرید
نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()