سبد خرید 0

تولوئن

10 / 10
از 14 کاربر

toluene

>> >> >>
کد کالا : 095
تعداد سفارش :
بسته بندی :
مبلغ قابل پرداخت : 1,000   (تومان)
معرفی به دوستان :

دیجی شیمی هیچ تصرفی در کرایه باربری ندارد.

به دستور اداره مالیات صورت حساب مشتریان عزیز در سامانه مودیان مالیاتی به صورت الکترونیکی ارسال و قابل رویت می باشد.

تولوئن | خرید تولوئن | فروش تولوئن | قیمت به روز

نام محصول : تولوئن

اسامی مترادف : toluene .

 

بررسی تخصصی و اجمالی

تولوئن

تولوئن یک ماده شیمیایی سمی است که به عنوان یک ماده پایه موارد مصرف عدیده ای در صنعت دارد. این ماده به صورت طبیعی در قطران ذغال سنگ یافت می شود، اما میزان آن بسیار کم است. استفاده های فراوان از این ماده در صنعت و به ویژه به عنوان حلال سبب شده تا تولید کنندگان مواد شیمیایی در صدد فروش و عرضه گسترده این ماده برآیند.

تولوئن

تولوئن هم در گرید صنعتی و هم در گرید آزمایشگاهی وجود دارد و عرضه می شود. این حلال اولین بار در دهه 1830 توسط فیلیپ والتر کشف شد و در سالهای بعد، توسط شیمی دانی به نام برزلیوس نام گذاری شد. از آن زمان تا کنون از این ماده به عنوان نوعی حلال و ماده اولیه در صنایع شیمیایی بهره گرفته می شود. تولوئن را می توان یکی از ترکیبات در دسته هیدروکربن های آروماتیک دانست. در این مطلب ما اطلاعاتی درباره این محصول، ویژگی ها و کاربردها، نحوه تهیه از مراجع معتبر و در نهایت ایمنی کار با تولوئن را به شما توضیح خواهیم داد.

تولوئن چیست؟

تولوئن ماده ای شیمیایی است که فرمول آن   C6H5CH3 می باشد. البته برای سهولت در نگارش گاهی آن را با فرمول شیمیایی C7H8 نیز نشان می دهند. نام های دیگری که برای این محصول گذاشته شده است، متیل بنزن و یا فنیل متان است. در بررسی جزئی تر این پرسش که تولوئن چیست باید گفت که این ماده دارای حالت فیزیکی مایع بوده و بدون رنگ می باشد. بوی آن شبیه به بوی تینر است و می توان آن را در دسته مواد قابل اشتعال طبقه بندی کرد. میزان انحلال آن در آب بسیار کم و ناچیز می باشد و بخش عمده مصرف آن در صنایع و به عنوان حلال عنوان شده است. تولوئن به علت ساختار آروماتیکی که دارد، پایدار بوده و تمایل آن به واکنش با ترکیبات اسیدی و قلیایی ضعیف ناچیز می باشد. سالانه میلیون ها تن از این ماده در جهان تولید می شود که به منظور استفاده در صنایع از آن بهره گرفته می شود.

تولوئن چیست

جدول زیر برخی از ویژگی های این ماده را نشان می دهد.

نام تولوئن، متیل بنزن و یا فنیل متان
فرمول شیمیایی C6H5CH3 ، C7H8
رنگ شفاف و بدون رنگ
بو مشابه بوی رنگ و تینر
انحلال در آب ناچیز و به میزان 47 گرم بر لیتر
گرید آزمایشگاهی و صنعتی

 

تولوئن چه کاربردی دارد؟

تا به اینجا به صورت خلاصه به کاربرد اصلی این ماده اشاره کردیم. اما دقیقا تولوئن چه کاربردی دارد که سالانه در این حجم زیاد تولید می شود؟ باید اشاره کرد که موارد مصرف این ماده در دو دسته صنعتی و آزمایشگاهی طبقه بندی می شود. اما عمده مصرف آن صنعتی بوده و بیش تر کاربردش به عنوان حلال صنعتی و ماده پایه در تولید سایر مواد شیمیایی می باشد. در ادامه شما را با پاسخ این پرسش آشنا می کنیم که تولوئن چه کاربردی دارد؟

تولوئن چه کاربردی دارد

تولوئن صنعتی

عمده کاربرد تولوئن صنعتی می باشد و در صنایعی چون تهیه فوم، رنگ، مواد سیلیکونی، صنعت آبکاری و شوینده ها مورد بهره برداری قرار می گیرد.

استفاده به عنوان حلال: یکی از مهم ترین موارد مصرف تولوئن صنعتی، استفاده به عنوان حلال است. این ماده می تواند در صنایع رنگ، رزین، جوهر، لاک، مواد شوینده و چرم ها به عنوان نوعی حلال مورد استفاده قرار گیرد.

صنعت تولید بنزین: تولوئن می تواند به سوخت های خودروها و بنزین اضافه شود و باعث به دست آمدن محصولی با کیفیت تر گردد. تولوئن عدد اکتان سوخت ها را بالا می برد و به این شیوه می توان انتظار داشت که سوخت در برابر ضربه و عوامل محیطی مقاومت بیش تری از خود نشان دهد.

تولوئن به عنوان ماده اولیه صنایع شیمیایی: یکی از مهم ترین کاربردهای تولوئن صنعتی را می توان ماده ای پایه در تولید سایر مواد شیمیایی دانست. این ماده در تولید موادی نظیر TNT، سوخت وسایل نقلیه و هواپیماها، روان کننده صنعتی در تولید گریس، رقیق کننده به منظور تولید قیر و آسفالت، شوینده ها، پلاستیک و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

تولوئن آزمایشگاهی

تولوئن آزمایشگاهی

یکی دیگر از شاخه های استفاده از تولوئن آزمایشگاهی می باشد. تولوئن آزمایشگاهی در آنالیز خون و به هنگام جداسازی هموگلوبین مورد بهره برداری قرار می گیرد. هم چنین می توان به نقش ضد عفونی کننده این ماده در آزمایش های هموگلوبین خون اشاره کرد. از تولوئن آزمایشگاهی در جداسازی کوکائین موجود در برگ های کوکا برای تهیه نوشیدنی های حاوی این ماده نیز بهره گرفته می شود.

تولوئن آزمایشگاهی

امروزه در داروسازی هم شاهد استفاده از تولوئن آزمایشگاهی هستیم و بخش عمده ای از آن به منظور تولید داروهای استنشاقی و ضد عفونی کننده مصرف می شود.

جدول زیر نشان گر کاربردهای صنعتی و آزمایشگاهی تولوئن است.

تولوئن صنعتی
  • استفاده به عنوان حلال در بخش عمده ای از صنایع
  • بالا برنده عدد اکتان سوخت خودروها
  • استفاده به عنوان ماده پایه در صنایع شیمیایی نظیر تولید مواد منفجره، قیر، پلاستیک، گریس، شوینده ها و ...
تولوئن آزمایشگاهی
  • ضد عفونی کننده در آزمایش هموگلوبین خون
  • جدا کننده هموگلوبین خون در آزمایشگاه ها
  • تهیه داروهای استنشاقی

 

خرید تولوئن

موارد مصرف عدیده تولوئن، تولید و عرضه کنندگان مواد شیمیایی را بر آن داشته است تا در صدد فروش این ماده در حجم زیاد برآیند. اما باید اشاره کرد که خرید تولوئن باید از مراجع معتبر و دارای کادر مجرب انجام شود. زیرا نگه داری این ماده و حمل و نقل آن در کیفیت محصول نهایی و عدم ایجاد حادثه به علت سمی و قابل انفجار بودن تولوئن  تاثیر گذار است. خرید تولوئن از سامانه فروش آنلاین دیجی شیمی، می تواند تجربه ای امن و لذت بخش باشد. دیجی شیمی که از مراکز خوش نام و معتبر فروش تولوئن و کلیه مواد شیمیایی است، عرضه این محصول را با بالاترین کیفیت به شما انجام خواهد داد. شما می توانید قبل از خرید تولوئن از دیجی شیمی، با کارشناسان بخش فروش و بازرگانی این مجموعه تماس گرفته و کلیه سوالات خود را در زمینه این محصول، گرید، خلوص و قیمت جویا شوید.

خرید تولوئن

این مشاوره کاملا رایگان بوده و در صورتی که تمایل به خرید تولوئن ارزان قیمت و با کیفیت از این مجموعه داشتید، می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن آن را در محل خود دریافت کنید. تیم انبارداری و حمل و نقل دیجی شیمی از افرادی آموزش دیده تشکیل شده است که می توانند بدون ایجاد کوچک ترین خطری برای محصول، آن را به شما برسانند. تنها با یک تماس تلفنی با کارشناسان این مجموعه می توانید در صدد خرید تولوئن برآیید.

قیمت هر لیتر تولوئن

واضح است که قیمت تمام شده یک محصول، برای مصرف کننده از فاکتورهای تعیین کننده و حیاتی است. تولوئن هم از این قاعده مستثنی نیست و می توان انتظار داشت که مصرف کنندگان این محصول، جویای قیمت هر لیتر تولوئن باشند. ما در مجموعه دیجی شیمی این اطمینان را به شما می دهیم که قیمت هر لیتر تولوئن را به نسبت دیگر مراکز، پایین تر عرضه کرده ایم. اما علت این قیمت پایین چیست؟

دیجی شیمی از مراکزی است که در صدد فروش مستقیم محصولات خود برآمده است. این به معنای حذف واسطه ها در خرید تولوئن است و البته این موضوع برای همه محصولات این مجموعه صادق می باشد. با حذف واسطه ها، می توان انتظار داشت که افزایش بی دلیل قیمت که ناشی از حضور دلال ها بوده است، از بین رفته و محصول با قیمتی مناسب و مقرون به صرفه به دست مشتریان برسد. شما می توانید برای اطلاع از قیمت هر لیتر تولوئن، با کارشناسان مجموعه دیجی شیمی تماس حاصل کرده و ضمن دریافت مشاوره های رایگان محصولی، این فرآورده را در محل خود تحویل بگیرید.

عوارض تولوئن

کلیه مواد شیمیایی دارای مضراتی برای سلامتی انسان و محیط زیست هستند، در صورتی که به درستی از آنها استفاده نکنیم و یا به نکات ایمنی کار با آنها آشنا نباشیم. در این قسمت شما را با عوارض تولوئن آشنا می کنیم و نکات ایمنی که باید حین کار با آن بدانیم را نیز عنوان خواهیم کرد. عوارض تولوئن عبارتند از:

تنفس: در صورتی که فرد در محیطی با بخارات و بوی تولوئن قرار گیرد و آن را استنشاق کند، دچار مشکلات تنفسی و آسیب به ریه خواهد شد. تنفس تولوئن در مقادیر کم می تواند سبب بروز بی حالی، گیجی، ضعف، بی اشتها شدن، تهوع، بروز حالت مستی و کاهش بینایی و شنوایی شود. اما در دوزهای بالاتر، ورود آن به مجرای تنفس می تواند منجر به مرگ فرد شود.

تماس پوستی: تماس پوستی با این ماده می تواند سبب سوزن سوزن شدن پوست شده و هم چنین می تواند از این مجرا وارد بدن شده و تاثیرات سوء بر سیستم اعصاب مرکزی بگذارد. این مساله می تواند در نهایت به مرگ انسان و حیوانات منجر شود.

بلعیدن: در صورتی که فردی این ماده را ببلعد، مستقیما بر سیستم اعصاب مرکزی وی تاثیر گذاشته و می تواند سبب مرگ وی شود. هم چنین این ماده به اندام هایی نظیر کلیه و کبد هم آسیب های جدی وارد می کند.

اشتعال: باید اشاره کرد که از مهم ترین عوارض تولوئن، آتش گیر بودن آن است. این ماده می تواند هم در حالت مایع و هم بخار، به سرعت خود را به منبع آتش سوزی برساند و سبب بروز اشتعال و انفجار شود. علت این امر را باید سنگین تر بودن بخارات این ماده نسبت به هوا و سهولت جابجایی این بخارات دانست.

سایر عوارض تولوئن: در صورتی که این ماده به هر نحوی، شامل تماس پوستی و یا تنفس، وارد بدن شود، می تواند بر روی رشد و تکامل جنین تاثیرات سوء بگذارد و باعث ناقص شدن جنین شود. هم چنین این ماده بر قدرت باروری نیز تاثیرات منفی می گذارد. از دیگر عوارض تولوئن باید به تاثیرات بسیار مضر آن برای دیگر موجودات زنده و از جمله آبزیان اشاره کرد. به طور کلی باید در نگه داری و استفاده از این محصول دقت بالایی به خرج داد تا عوارض تولوئن دامن گیر انسان و محیط زیست وی نشود.

عوارض تولوئن نشانه ها
تنفس ضعف و خستگی، تهوع و بی اشتهایی، حالت مستی، ضعف بینایی و شنوایی
تماس پوستی سوزن سوزن شدن پوست، التهاب، نفوذ به بدن و بروز تاثیر در سیستم اعصاب مرکزی
بلعیدن وارد شدن آسیب به اندام های کبد و کلیه، تاثیر بر سیستم اعصاب مرکزی و مرگ

 

نکات و احتیاط در مصرف

حال که خطرات این ماده به تفسیر باز شد، چه باید کرد تا جلوی چنین حوادثی گرفته شود؟ اگر فردی دچار مسمومیت با تولوئن شد، از چه اقداماتی برای بهبود وی می توان بهره جست؟ در ادامه این مطلب شما را با نکات و احتیاط در مصرف تولوئن آشنا می کنیم تا ضمن کاهش خطرات احتمالی، بتوانید به افرادی که با این ماده مسموم شده اند، کمک کنید.

اگر فردی با تنفس این ماده مسموم شد، فورا او را به هوای آزاد برسانید. در چنین شرایطی تنفس وی بهتر می شود، اما اگر چنین نشد، می توانید از تنفس مصنوعی بهره گیرید. در صورتی که دچار ایست قلبی شد، فورا از عملیات احیا استفاده کنید و در صدد رساندن وی به مراکز درمانی باشید.

تماس پوستی با این ماده نیازمند شست و شوی کامل موضع با آب روان و پاکیزه برای مدت 20 دقیقه است. لازم است تا کلیه لباس های آلوده فرد از تن وی خارج شود و مراجعه به پزشک برای کاهش شدت آسیب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در صورتی که تولوئن با چشم فردی برخورد نمود، ضمن شست و شوی کامل چشم ها با آب کافی و تمیز برای مدت 20 دقیقه، مراجعه به پزشک را نیز در اولویت خود قرار دهید. هم چنین توجه کنید که حین شست و شو هر دو پلک باید کاملا باز باشند.

اگر فردی این ماده را خورده است، ابتدا دهان وی را به خوبی بشویید. سپس سعی کنید به او مقداری آب بدهید. اگر فرد استفراغ کرد، او را به پهلو بخوابانید و سپس مجدد به وی آب دهید. اگر فرد مسموم بیهوش شده است، از خوراندن آب و یا هر ماده دیگری به وی خودداری کرده و سعی کنید برای نجات وی، فورا به مرکز درمانی مراجعه کنید.

عوارض تولوئن درمان ها
تنفس انتقال به هوای آزاد، استفاده از ماسک اکسیژن یا تنفس مصنوعی در صورت نیاز، انتقال به مراکز درمانی
تماس پوستی شست و شوی موضع با آب برای مدت 20 دقیقه، انتقال به مراکز درمانی
تماس چشمی شست و شوی کامل هر دو پلک برای مدت 20 دقیقه، مراجعه به پزشک
بلعیدن شست و شوی کامل دهان، استفراغ کردن، خوردن آب و مراجعه به پزشک

 

برای پیش گیری از بروز چنین حوادثی باید کلیه نکات و احتیاط در مصرف تولوئن را رعایت نمود. استفاده از پوشش های مناسب برای کار در محیط های خطرناک آزمایشگاهی و صنعتی از مهم ترین اقدامات برای این منظور است. دستکش، عینک، ماسک، لباس مخصوص و چکمه از مهم ترین ابزارهای کار با این ماده هستند.

تولوئن را در محیطی با دمای خنک و تهویه مناسب قرار دهید و آن را از تابش خورشید و حرارت به دور نگاه دارید. در محیطی که تولوئن نگه داری می شود، نباید سیگار روشن شود و هیچ عامل آتش گیری حضور داشته باشد.

در صورتی که محیط با استفاده از تولوئن آتش گرفت، استفاده از الکل و کربن دی اکسید و پودر های مخصوص می تواند برای اطفا حریق مناسب باشد.

همان طور که عنوان شد، تولوئن ماده ای خطرناک و سمی است که می تواند سبب بروز انواع حوادث در محل کار شود. نگه داری این ماده از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به همین دلیل به خرید تولوئن از مرجع معتبر تاکید داشتیم. مجموعه دیجی شیمی با بهره گیری از تیمی کارکشته و آموزش دیده در بخش فروش، حمل و انبارداری، می تواند ایمن ترین مرکز برای خرید و فروش تولوئن باشد.

مزایا

معایب

مشخصات فنی

مقالات مرتبط

ارسال نظر

:
0 0
قیمت تولون 20لیتر درضمن 20لیتر متانول و استون آزمایشگاهی محبت فرمایید
مدیریت :
0 0
سلام کاربر عزیز داخل سایت موجود است سرچ بفرمایید فقط تولوئن 20لیتری نیست بابت قیمت با کارشناس ما تماس بگیرید
نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
آخرین بازدیدهای شما
نمایش همه
علاقه مندی ها ()