سبد خرید 0

پوست و فرآورده های مرطوب کننده آن

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | چهارشنبه 9 مهر 1399 در ساعت 14 : 8 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

پوست و فرآورده های مرطوب کننده آن

از مهم ترین ویژگی های پوست، مرطوب بودن آن است. رطوبت پوست نقش مهمی در حفظ متابولیسم، فعالیت آنزیمی، خواص مکانیکی، ظاهر و در نهایت سد عملکردی و حفاظتی ایفا می کند.

برخی از این شرایط نامتعادل عبارتند از : سرما، حلال ها، شوینده ها که می توانند باعث خشکی پوستی شوند.

مرطوب کننده ها محصولات موضعی با فرمول ساخت متفاوت هستند که به آبرسانی پوست کمک می کنند و خشکی پوست را از بین می برند.

مرطوب کننده ها بخش مهمی از سبد محصولات مراقبت از پوست هستند. این مطوب کننده ها پایه تمام فرآورده های ضد چروک، ضد آفتاب ها می باشند.

مرطوب کننده ها

وظیفه اصلی مرطوب کننده ها کاهش سرعت از دست رفتن آب از پوست است. 

چهار مرحله برای رطوبت دادن پوست وجود دارد که عبارتند از :

1. شروع به ترمیم سطح پوست

2. کاهش تبخیر رطوبت پوست

3. انتشار رطوبت پوستی

4. سنتز چربی بین سلولی

بیشتر محصولات مرطوب کننده رایج در بازار امولسیون ها هستند. رایج ترین آنها امولسیون روغن در آب است. که شامل قطرات کوچک روغن پراکنده شده در آب هستند. این پایه معمولا برای انواع آنتی اکسیدان ها و عصاره های گیاهی مصرف می شود. امولسیون آب در روغن که برای فرموله کردن ضد آفتاب ها مناسب هستند که شامل ذرات آب پراکنده در روغن هستند.

نوع سوم مولسیون آب در سیلیکون برای تولید لوازم آرایشی رنگی - محصولات مراقبت از پوست و کرم های ضد آفتاب استفاده می شود.

 تفاوت کرم و لوسیون

  1. کرم ها ویسکوزتر از لوسیون هاست و لایه ضخیم تری را روی پوست ایجاد می کنند.
  2. کرم ها آب کمتر و فاز روغنی سنگین تری دارند.
  3. کرم ها بیشتر برای مصارف درمانی است.

انواع مرطوب کننده ها

  • پوشاننده ها
  • نرم کننده ها
  • جاذبه الرطوبه ها

پوشاننده ها

این مواد با ایجاد یک لایه هیدروفوم مانع از دست دادن آب از لایه شاخی پوست و کاهش از دست دادن آب لایه ی اپیدرمی تا 99 درصد می گردند که سبب کمک به ماتریکس بین سلول های شاخی و جلوگیری از ایجاد ترک در پوست می شوند.

این محصولات به طور کامل جذب پوست نمی شوند ولی بسیار موثر هستند خصوصا اگر در طول شب مصرف گردند. 

یکی از اشکالات این گروه از محصولات حس نامطلوب چربی پوست است و می تواند در پوست های مستعد نیز باعث ایجاد آکنه می شود. وازلین با غلظت حداقل 5 درصد در پایه های کرم و پماد متداول ترین پوشاننده محسوب می شود.

جاذبه الرطوبه ها

جاذبه الرطوبه ها در لایه شاخی با آب نشأت گرفته از لایه های پایینی پوست از جمله درم و اپیدرم اتصال پیدا کرده و آن را جذب می کنند. گلیسیرین که اولین بار از هیدرولیز روغن زیتون توسط دانشمند سوئدی به دست آمده به عنوان جاذبه الرطوبه موثری در محصولات موضعی استفاده می شود.

از گلیسیرین به مقدار 20 تا 25 درصد در فرمولاسیون مرطوب کننده های مخصوص پوست خشک استفاده می شود. این ماده در آب و الکل به راحتی حل می شود و مقدار کمی در استون محلول است  در کلروفرم و اتر کاملا نا محلول است.

پروپیلن گلیکول نیز ماده ای بی رنگ، شفاف و دارای طعم شیرین که مزه ی آن شبیه گلیسیرین است. پروپیلن گلیکول نیز به مقدار زیادی در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. به عنوان مهارکننده رشد قارچ و آنتی باکتریال نیز کاربرد دارد. در فرمولاسیون ها با دوز بیش از 10 درصد علاوه بر اثر جاذبه الرطوبه کمی لایه بردار نیز است.

اوره ماده ای شفاف، کمی بودار و جاذبه الرطوبه است این ماده در بیماران دارای پوست خشک مانند ایکتیوز کاربرد دارد که ظرفیت گرفتن آب توسط پوست را افزایش می دهد.

اسید لاکتیک هم به صورت بی رنگ یک نوع آلفا هیدروکسی اسید است که در آب و گلیسیرین حل می شود. این ماده نیز جاذبه الرطوبه است. در محصولات موضعی اسید لاکتیک یک لایه بردار ملایم است که در کرم های ضد پیری مورد استفاده قرار می گیرد.

نرم کننده ها

نرم کننده ها به عنوان یک مرطوب کننده با پر کردن ترک های بین سلول های پوستی باعث افزایش صافی پوست شده و در نتیجه به زیبایی پوست کمک می کند. 

اسیدهای چربی مانند اسید اولئیک - اسید لینولینک نرم کننده های بسیار عالی هستند که در روغن آفتاب گردان، جوجوبا یافت شده اند.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
نمایش همه
علاقه مندی ها ()