سبد خرید 0

کلر ایرانی چیست و با کلر هندی چه تفاوتی دارد؟

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | ﺳﻪشنبه 7 شهریور 1402 در ساعت 16 : 26 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

 کلر ایرانی چیست و با کلر هندی چه تفاوتی دارد؟

کلر ایرانی که امروزه در کشورمان به صورت عمده تولید میشود دارای خواص بسیاری است که این ویژگی های باعث شده کلر ایرانی در مقایسه با کلر های خارجی بیشترین مصرف را در داخل کشور داشته باشد. شاید شما برای شما هم سوال باشد که کلر ایرانی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ در پاسخ به این سوالات پر تکرار باید بیان کنیم که بیشترین استفاده کلر ایرانی مربوط به تصفیه آب و همچنین تولید مواد شیمیایی است که در کشورمان تولید میشود. از سایر ویژگی های کلر ایرانی میتوان به ضدعفونی کننده قوی اشاره کرد. با ادامه مطلب با ما همراه باشید تا خواص و کاربرد های کلر ایرانی را برای شما عزیزان شرح دهیم.

 

کلر ایرانی چیست؟

کلر ایرانی نوعی کلر است که در ایران تولید می شود. معمولاً در کاربردهای صنعتی و تجاری از تولید کاغذ، منسوجات و PVC گرفته تا تصفیه آب آشامیدنی مورد استفاده قرار میگیرد. کلر ایران معمولاً از طریق الکترولیز آب شور تولید می شود که شامل عبور جریان الکتریکی از محلول آب شور برای آزادسازی گاز کلر و هیدروکسید سدیم است.

یکی از خواص منحصر به فرد کلر این است که واکنش پذیری بالایی با سایر عناصر دارد. این باعث می شود که یک ماده ضد عفونی کننده قوی باشد که می تواند باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها را از بین ببرد. به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی قوی، در تصفیه آب آشامیدنی و فاضلاب کاربرد زیادی دارد. با این حال، واکنش پذیری آن نیز آن را برای موجودات زنده سمی می کند، به همین دلیل مهم است که با آن با احتیاط رفتار کنید.

 

به دلیل ماهیت اکسید کننده و واکنش پذیری قوی، کلر در صورت عدم استفاده صحیح می تواند خطرناک باشد. استنشاق گاز کلر می تواند سیستم تنفسی را تحریک کرده و منجر به سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس شود. تماس با کلر مایع می تواند باعث تحریک پوست و چشم شود و قرار گرفتن در معرض مقادیر زیاد می تواند باعث سوختگی شدید و حتی مرگ شود.

در نتیجه فرمول شیمیایی کلر ایران مانند کلر معمولی – Cl2 است. کلر ایرانی نوعی کلر است که در ایران تولید می شود و معمولاً در مصارف مختلف صنعتی و تجاری استفاده می شود. این یک ضد عفونی کننده قوی است و به طور گسترده در تصفیه آب و فاضلاب استفاده می شود، اما به دلیل سمیت احتمالی آن باید با احتیاط رفتار شود.

مهم ترین خواص کلر ایرانی

برخی از مهم ترین خواص کلر ایرانی را اماده کردیم که در ادامه به معرفی انها میپردازیم.

  • کلر ایرانی گازی زرد متمایل به سبز با بوی تند است. این گاز بسیار واکنش پذیر است، به این معنی که به راحتی با مواد دیگر واکنش نشان می دهد. کلر دارای نقطه جوش نسبتا پایین 34- درجه سانتیگراد و نقطه ذوب 101- درجه سانتیگراد است.
  • کلر یک عنصر بسیار واکنش پذیر به دلیل الکترونگاتیوی است. می تواند به آسانی با بسیاری از عناصر دیگر از جمله فلزات، غیر فلزات و حتی گازهای نجیب واکنش نشان دهد. کلر یک عامل اکسید کننده قوی است، به این معنی که می تواند الکترون های دیگر اتم ها یا مولکول ها را به راحتی بپذیرد.

 

  • کلر بسیار محلول در آب است. هنگامی که در آب حل می شود، واکنش نشان می دهد و اسید کلریدریک و اسید هیپوکلرو تشکیل می دهد. حلالیت کلر در آب با دما و فشار متفاوت است.
  • گاز کلر بسیار سمی است و می تواند در مقادیر زیاد کشنده باشد. استنشاق گاز کلر می تواند منجر به عوارض شدید تنفسی شود که منجر به ادم ریوی و در موارد شدید مرگ می شود. کار با گاز کلر به تجهیزات تخصصی و روش های ایمنی مناسب برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض تصادفی و مسمومیت نیاز دارد.
  • کلر به طور گسترده ای به عنوان یک ضد عفونی کننده در تصفیه خانه های آب، استخرهای شنا و سایر مکان های عمومی استفاده می شود. در از بین بردن باکتری ها، ویروس ها و سایر میکروارگانیسم های مضر موثر است.
  • کلر در تولید طیف گسترده ای از مواد شیمیایی صنعتی از جمله پلی وینیل کلراید (PVC)، حلال ها و آفت کش ها استفاده می شود. همچنین در سفید کردن منسوجات، خمیر کاغذ و کاغذ و همچنین در تولید واسطه های دارویی استفاده می شود.
  • گاز کلر بسیار خورنده است و می تواند به فلزات و سایر مواد آسیب برساند. می تواند با فلزات واکنش داده و منجر به تشکیل کلریدهای فلزی شود.

مهم ترین کاربردهای کلر ایرانی

کلر ایران به دلیل خواص منحصر به فرد خود کاربردهای گسترده ای در صنایع دارد. در اینجا برخی از کاربردهای اصلی کلر ایران آورده شده است:

 

 تصفیه آب

کلر به طور گسترده ای برای تصفیه آب در استخرهای شنا و منابع آب شهری استفاده می شود. این یک ضد عفونی کننده موثر است که باکتری ها، ویروس ها و سایر میکروارگانیسم های مضر را از بین می برد و آب را برای مصرف انسان ایمن می کند.

تولید مواد شیمیایی

کلر در تولید طیف گسترده ای از مواد شیمیایی از جمله PVC، پلاستیک، لاستیک، حلال ها، داروها و آفت کش ها استفاده می شود. این یک ماده مهم در صنایع شیمیایی است و مشتقات آن در بسیاری از محصولاتی که مصرف کنندگان روزانه استفاده می کنند استفاده می شود.

 سفید کردن

کلر به طور گسترده در صنعت خمیر و کاغذ برای سفید کردن خمیر چوب استفاده می شود. لیگنین را از الیاف چوب جدا می کند و ظاهری سفید به کاغذ می دهد. همچنین در صنایع نساجی برای سفید کردن پارچه ها و در صنایع غذایی برای سفید کردن آرد از کلر ایرانی استفاده میکنند.

ضد عفونی

کلر یک ضدعفونی کننده موثر است و برای استریل کردن تجهیزات، سطوح و ابزار در بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و صنایع غذایی استفاده می شود. همچنین برای ضد عفونی کردن خوراک دام و منابع آب در پرورش آبزیان و مرغداری استفاده می شود.

 صنعت نفت

کلر در صنعت نفت برای حذف ترکیبات گوگرد از نفت خام و فرآورده های نفتی استفاده می شود. همچنین برای تصفیه فاضلاب و جریان های پساب تولید شده در طی فرآیند تصفیه استفاده می شود.

 

 داروسازی

کلر در تولید محصولات دارویی مانند آنتی بیوتیک ها، ضد عفونی کننده ها و واکسن ها استفاده می شود. همچنین برای استریل کردن تجهیزات و لوازم پزشکی استفاده می شود.

تولید فلز قلیایی

کلر در تولید فلزات قلیایی مانند سدیم و پتاسیم استفاده می شود. با اکسیدهای فلز واکنش داده و کلریدها را تشکیل می دهد که سپس با سدیم یا منیزیم احیا می شود تا فلز قلیایی خالص تولید شود.

 پالایش فلز

کلر در فرآیندهای پالایش فلزات برای حذف ناخالصی های فلزات از جمله مس، سرب و روی استفاده می شود. با ناخالصی های فلزی واکنش داده و کلریدهای فرار را تشکیل می دهد که به راحتی از فلز خالص جدا می شود.

 پاکسازی

کلر برای ضدعفونی سطوح و تجهیزات در صنایع غذایی و آشامیدنی استفاده می شود. این یک عامل موثر در برابر باکتری ها و سایر میکروارگانیسم هایی است که می توانند باعث بیماری های ناشی از غذا شوند.کلر ایران یک ترکیب همه کاره و مفید با کاربردهای گسترده است. در تولید مواد شیمیایی مختلف، سفید کننده، ضد عفونی، پالایش نفت، داروسازی، شیمی پلیمر، تولید فلز قلیایی، پالایش فلزات و ضدعفونی استفاده می شود. خواص منحصر به فرد آن، آن را برای بسیاری از فرآیندهای صنعتی ضروری می کند.

تفاوت کلر ایرانی با کلر هندی

  1. فرآیند ساخت: فرآیند تولید کلر ایران و کلر آکوافیت هند ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد. کلر آکوافیت هند از الکترولیز نمک معمولی تولید می شود، در حالی که کلر ایران از الکترولیز محلول آب نمکی که از آب شور زیرزمینی یا آب دریا استخراج می شود، تولید می شود. تفاوت در مواد اولیه و روش های استخراج ممکن است اثرات جزئی بر روی ناخالصی ها و سایر خواص گاز کلر داشته باشد.

 

  1. غلظت: کلر هندی معمولا به شکل قرص یا گرانول فروخته می شود که به راحتی در آب حل می شود. غلظت کلر هندی می تواند از 60٪ تا 90٪ باشد. کلر ایران معمولاً به صورت سیلندر گاز فشرده با غلظت های متفاوت از 99.5% تا 99.99% به فروش می رسد. تفاوت در غلظت ممکن است بر دوز مورد نیاز برای تصفیه و ضد عفونی آب تأثیر بگذارد.
  2. هدف استفاده: کلر هندی معمولاً برای تصفیه و ضد عفونی آب در مصارف خانگی یا در مقیاس کوچک مانند استخرها، جکوزی ها یا مخازن آب کوچک استفاده می شود. از سوی دیگر، کلر ایران در مصارف وسیعی مانند تصفیه آب شهری، فرآیندهای صنعتی و تولید مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. کلر ایرانی اغلب در شرایطی ترجیح داده می شود که درجه خلوص بالاتر و ظرفیت ضد عفونی بیشتری مورد نیاز است.
  3. مقررات: مقررات و استانداردهایی که بر تولید، جابجایی و استفاده از کلر حاکم است ممکن است بین کشورها و مناطق مختلف متفاوت باشد. پیروی از مقررات و دستورالعمل های مربوطه برای اطمینان از استفاده ایمن و موثر از کلر بسیار مهم است.

جمع بندی

کلر ایرانی و کلر آکوافیت هند دو شکل متفاوت از کلر هستند که ممکن است در فرآیند تولید، غلظت، هدف استفاده و مقررات متفاوت باشند. این تفاوت ها ممکن است اثرات جزئی بر روی خواص و کاربردهای بالقوه آنها داشته باشد.

 

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()