جوهر لیمو چیست ؟
حداقل 1000 سال است که لیمو و جوهر لیمو در طب آیورودا برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها استفاده می شود.
گیاهان مرکبات به دلیل کاربردهای فراوان در مواد غذایی و دارویی، منابع اصلی جوهر های غنی از فواید هستند. جوهر لیمو به دلیل تطبیق پذیری و خواص آنتی اکسیدانی قوی یکی از محبوب ترین جوهر های مرکبات است.
فواید سلامتی جوهر لیمو از نظر علمی به خوبی ثابت شده است. لیمو بیشتر به دلیل توانایی اش در پاکسازی سموم از بدن شناخته شده است و به طور گسترده ای برای تحریک تخلیه لنفاوی، جوان سازی انرژی، پاکسازی پوست و مبارزه با باکتری ها و قارچ ها استفاده می شود.
روغن لیمو در واقع یکی از "ضروری" ترین جوهر هایی است که در دسترس است. می توان از آن برای اهداف بسیاری استفاده کرد، از سفید کننده طبیعی دندان گرفته تا پاک کننده خانگی، خوشبو کننده لباسشویی، تقویت کننده خلق و خو و تسکین دهنده حالت تهوع.
جوهر لیمو چطور تولید می شود؟
جوهر لیمو به دلیل کاربردهای متعدد، پتانسیل اقتصادی بالایی دارد. بیشتر از طریق تخمیر میکروبی با استفاده از آسپرژیلوس نایجر تولید می شود. با توجه به افزایش تقاضا و بازارهای رو به رشد، همیشه نیاز به کشف و توسعه تکنیک ها و راه حل های تولید بهتر برای بهبود بازده تولید و کارایی بازیابی محصول وجود دارد. برای حمایت از مقیاس عظیم تولید، لازم و مهم است که فرآیند تولید با استفاده از ضایعات کشاورزی و صنعتی ارزان و در دسترس و در عین حال بازده تولید بالا، سازگار با محیط زیست باشد.
بیوشیمی تشکیل جوهر لیمو پیچیده است. تولید جوهر لیمو به دلیل اثر جمعی شرایط تغذیه ای مختلف در محیط ایجاد می شود (Kristiansen & Sinclair 1979). شرایط تغذیه ای به طور هم افزایی بر بازده تولید جوهر لیمو تأثیر می گذارد، از جمله غلظت منبع کربن، اکسیژن محلول، یون های هیدروژن، و غلظت های کمتر از حد مطلوب فسفات و فلزات کمیاب. برخی مطالعات گزارش میدهند که محدودیت منبع نیتروژن و کمبود منگنز یا فسفات در محیط تخمیر، آنابولیسم A.niger را مهار میکند و منجر به تخریب پروتئین میشود که به نوبه خود منجر به غلظت بالاتر یونهای آمونیوم میشود (Rohr & Kubicek 1981)
جوهرلیمو یا به صورت علمی اسید سیتریک از جمله اسیدهای آلی است که در لیموترش و پرتقال به وفور وجود دارد.
یکی از عمده ترین کشورهای تولیدکننده جوهر لیمو، کشور چین است. جوهر لیمو در صنعت نوشابه سازی، آبلیمو، آرایشی و بهداشتی استفاده فراوان دارد و در طعم دهندگی و تنظیم ph نیز استفاده می شود.
جوهر لیمو که آن را با نام اسید سیتریک هم می شناسند، نوعی اسید ضعیف خوراکی است که در طیف گسترده ای از میوه ها و به ویژه مرکبات یافت می شود. می توان علت طعم ترش مرکبات را وجود جوهر لیمو در آن دانست. این ماده اگرچه به صورت طبیعی در طیف گسترده ای از مواد غذایی وجود دارد، اما نوع مصنوعی آن نیز ساخته شده و کاربردهای فراوانی در صنعت غذا دارد.
جوهر لیمو به عنوان نوعی نگه دارنده و بهبود دهنده طعم در صنایع غذایی به کار برده می شود که در دو شکل خشک و آبدار از آن بهره گرفته می شود. طعم ترش بسیاری از مواد غذایی صنعتی نظیر آبنبات، پاستیل، آدامس، میوه های کنسروی و ... به علت وجود جوهر لیمو می باشد.
باید اشاره کرد که از جوهر لیمو به منظور تنظیم اسیدیته مواد غذایی هم بهره گرفته می شود. این ماده خواص بی شماری برای انسان دارد که بخش عمده این خاصیت ها از جوهر لیموی طبیعی گرفته می شود. همین خواص متنوع آن باعث شده تا در بسیاری از مواد غذایی از آن به منظور ایجاد طعم دل پذیر استفاده شود. اما این خواص چه هستند؟ آیا مصرف جوهر لیمو می تواند برای انسان ضرری هم به همراه داشته باشد؟ ادامه این مطلب شما را به پاسخ این پرسش ها می رساند.
به شما پیشنهاد میکنیم این مقاله را نیز بخوانید قطعا برایتان کاربردی خواهد بود ! :
خواص جوهر لیمو
این اسید طبیعی خواص زیادی دارد که باعث شده تولید صنعتی آن هم آغاز شود. از خاصیت جوهر لیمو می توان به تازه نگه داشتن مواد غذایی اشاره کرد. برخی میوه پس از بریده شده در معرض هوا قرار گرفته و اکسید و سیاه می شوند.
جوهر لیمو می تواند مانع از این واکنش شود و تردی و تازگی مواد غذایی را حفظ کند. هم چنین جوهر لیمو را می توان یکی از بی خطر ترین مواد برای ضد عفونی و تمیز کردن وسایل منزل دانست. فاقد ضرر بودن این ماده باعث شده تا در بین خانم های خانه دار، جایگاه ویژه ای داشته باشد. دیگر خاصیت جوهر لیمو را می توان تمیزکننده مناسبی برای لباس ها عنوان کرد. جوهر لیمو می تواند در ترکیب با شوینده های رایج به تنظیم اسیدیته آنها منجر شود و از ایجاد رسوب هایی که به مرور زمان و در اثر شستن در مجرای لوله ها ایجاد می شود، پیشگیری به عمل می آورد.
شاید جالب باشد که باز کردن منافذ گرفته شده پوست و هم چنین پاکسازی و لایه برداری خفیف آن، دیگر خاصیت جوهر لیمو باشد. این ماده برای پوست خواص بسیار دارد و باعث روشن شدن و شادابی سلول ها خواهد شد. به همین دلیل در طیف گسترده ای از محصولات مراقبتی پوست از آن بهره گرفته می شود. اما آیا این ماده کاملا بی ضرر است؟ در ادامه شما را با ضررهای احتمالی که جوهر لیمو می تواند برای بدن داشته باشد، آشنا می کنیم.
آیا این اسید ضعیف خوش طعم، بی ضرر است و می توان آن را به هر میزانی که بخواهیم مصرف کنیم؟ در این قسمت شما را با پاسخ این پرسش آشنا می کنیم که مصرات جوهر لیمو چیست؟ در پاسخ باید گفت که در صورتی که این ماده به میزان خالص و زیاد مصرف شود، می تواند سبب پوسیدگی دندان، تحریکات خفیف سیستم گوارشی و دل درد شود. برخی از افراد از این ماده به منظور بهبود سلامت پوست استفاده می کنند.
باید اشاره کرد که مصرف بیش از اندازه آن می تواند برای پوست ضرر داشته باشد و باعث تحریک و التهاب در آن شود. هر چند این ماده اسیدی ضعیف است، با این حال می تواند در صورت مصرف مداوم و زیاد، اثرات التهابی خود را به جای بگذارد. برخی از شرکت های دارویی از جوهر لیمو به منظور تهیه داروهای لاغری استفاده می کنند. باید اشاره کرد که مصرف بیش از حد این ماده در قالب دارو، می تواند ضمن بر جای گذاشتن اثرات التهابی درون بدن و تحریکات دستگاه گوارش، موجب هضم سریع تر غذا و در نتیجه احساس گرسنگی زودرس شود.
جوهر لیمو از کجا بخریم؟
اگر شما هم به دنبال تهیه جوهر لیمو هستید، ادامه این مطلب و چند نکته ای که بیان می شود را مطالعه نمایید. در پاسخ به این پرسش که جوهر لیمو از کجا بخریم؟ باید گفت که شما هنگام خرید این ماده باید به چند نکته توجه اساسی کنید. جوهر لیمو ماده ای است که غالبا در مواد غذایی مورد بهره برداری قرار می گیرد. بنابراین نمی توان از انواع بی کیفیت آن برای تولید محصولات استفاده کرد. زیرا با سلامت مردم و جان آنها سرو کار دارد.
بنابراین توصیه می شود تا خرید جوهر لیمو را تنها از مراجع معتبر به انجام برسانید. هم چنین در تهیه این ماده باید به فاکتور قیمت هم توجه کرد. نیازی به گران خریدن نیست. امروزه مراکزی هستند که با فروش مستقیم محصولات خود، در راستای ارزان شدن محصول برای مصرف کننده گام برداشته اند، بدون این که از کیفیت محصول بکاهند. در ادامه شما را با یکی از بهترین مراجع خرید جوهر لیمو آشنا می کنیم.
خرید جوهر لیمو
این ماده به شکل مصنوعی از ذرت به دست می آید و در بخش های مختلفی از جمله صنایع غذایی و هم چنین شیمیایی از آن بهره گرفته می شود. تهیه نوع مرغوب آن می تواند به بهبود کیفیت محصول نهایی شما منجر شود. بنابراین خرید جوهر لیمو را تنها از مراجع معتبر و مطمئن انجام دهید. شما می توانید برای خرید جوهر لیمو به سایت دیجی شیمی مراجعه کرده و تنها با یک تماس تلفنی محصول را در محل خود دریافت نمایید.
خرید جوهر لیمو از این سایت، می تواند تجربه ای ایمن از تهیه این ماده باشد، زیرا دیجی شیمی از بهترین فروشندگان مواد افزودنی و شیمیایی است که در طول سالها فروش آنلاین، امتحان خود را پس داده است. شما می توانید برای خرید جوهر لیمو ارزان قیمت و با کیفیت مناسب، به بخش فروش سایت دیجی شیمی مراجعه نمایید. تنها هدف ما جلب رضایت شما مشتریان عزیز می باشد و برای رسیدن به این هدف همه تلاش خود را به کار بسته ایم.
کاربرد جوهر لیمو در منزل
جوهر لیمو خانگی یک تمیز کننده ی بسیار قوی است که در انواع اسپری های تمیز کننده شیشه، سطوح، گاز و ... کاربرد زیادی در خانه دارد.
جوهر لیمو را میتوانید برای تمیز کردن کل سطوح خانه که میشود به تمیز کردن سرامیک با آمونیاک و تمیز کردن فر و گاز با آمونیاک اشاره کرد، استفاده کنید.
جوهر لیمو در چه غذاهایی استفاده میشود؟
همان طور که اشاره شد این ماده دارای طعم ترشی است که می تواند در برخی مواد غذایی حالتی گوارا و دلچسب ایجاد کند. در این قسمت به بررسی این موضوع می پردازیم که جوهر لیمو در چه غذاهایی استفاده میشود و عمده کاربرد آن در صنعت غذا کجاست؟
خاصیت نگه دارندگی این ماده سبب شده تا در طیف گسترده ای از محصولات خوراکی از آن بهره گرفته شود. زیرا در کنار افزایش ماندگاری محصول، نه تنها سبب ایجاد طعم ناخوشایند نمی شود، بلکه مزه ماده غذایی را دلچسب تر نیز می سازد. انواع پاستیل ها، مربا، نوشیدنی هایی نظیر نوشابه و آب میوه های صنعتی، انواع کنسرو و کمپوت ها از اصلی ترین مراکز استفاده کننده جوهر لیمو هستند. اما ماجرا به اینجا ختم نمی شود و نان، کیک و کلوچه ها هم به جوهر لیمو برای بهبود طعم و عمل آمدن بهترین همیر مایه نیاز پیدا می کنند.
در منزل می توان از جوهر لیمو برای تهیه انواع مربا، کمپوت های خانگی، بستنی خانگی و نوشیدنی های مختلف که برای مدت طولانی نگه داری می شوند، بهره جست. استفاده از این ماده به عنوان نگه دارنده ای خوش طعم می تواند به عمر مواد غذایی و تازگی و طراوت آنها بیفزاید و لذت خوردن آنها را دو چندان کند.
خواص جوهر لیمو در طب سنتی
طب سنتی درباره این اسید ضعیف چه می گوید؟
در طب سنتی از این ماده به نیکی یاد می شود و مواردی جهت بهبود سلامت جسم عنوان شده که به استفاده از جوهر لیمو، البته نوع مرغوب آن باز می گردد. مهم ترین خاصیتی که طب سنتی برای جوهر لیمو بر می شمرد، پاکسازی بدن از سموم است. متخصصان طب سنتی بر این باور هستند که اسید سیتریک می تواند سموم و مواد اضافی را از بدن دفع کرده و به افزایش شادابی و نشاط ناشی از پاکسازی بدن منجر شود. هم چنین ادعاهایی در این طب درباره کمک به بهبود هضم غذا به کمک این ماده و بهبود گوارش صورت گرفته است. کارشناسان طب سنتی استفاده از جوهر لیمو را برای افزایش انرژی بدن به کسانی که از بی حالی و کسالت در رنج هستند، توصیه می کنند و علت را باید خاصیت آنتی اکسیدانی این ماده دانست که می تواند جریان خون را افزایش داده و شادابی و سرحالی را برای مصرف کننده به ارمغان آورد. مجددا تاکید می شود که تنها در صورت تهیه مرغوب ترین نوع این اسید، این خواص را به بدن خود می رسانید.
مضرات خوردن جوهرلیمو
اسید سیتریک یا جوهر لیمو به میزان بسیار کم در انواع سبزیجات و میوه ها وجود دارد و ما هر روزه آن را استفاده میکنیم ولی مصرف آن به میزان زیاد برای بدن ضرر دارد.
جوهر لیمو برای چه چیزی خوب است؟
جوهر لیمو ترکیب فوق قوی تمیز کننده است که شما میتوانید هر لکه ای را که روی سطوح است با آن تمیز کنید که میتوان به لکه های روغنی روی گاز و آشپزخانه و لکه های سطوح سرویس بهداشتی از جوهر نمک استفاده کنید.
جوهر لیمو برای پوست
جوهر لیمو برای آب رسانی و تنفس پوست و سم زدایی پوست خیلی مفید است و به طوری که اگر مقدار کمی از آن را به پوست صورت یا بدن بزنید باعث مرطوب شدن و باز شدن منافذ آن قسمت میشود. ولی استفاده آن با درصد بالا اصلا توصیه نمیشود.
آشنایی با خواص و فواید جوهر لیمو
- جوهر لیمو دارای فواید فراوانی می باشد که عبارتند از :
- از فواید جوهرلیمو می توان به تسکین درد دندان اشاره کرد.
- به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی جهت عدم خراب شدن زود هنگام آنها.
- به عنوان افزایش دهنده فرایند سوخت و سازو تولید انرژی در بدن استفاده می شود.
- به عنوان ماده اولیه در تولید کرم مرطوب کننده در صنایع آرایشی و بهداشتی و از بین بردن کک و مک و جلوگیری از عفونت.
- به عنوان ماده اولیه در تولید محلول های ضد انعقاد خون استفاده می شود.