کروم چیست ؟
کروم از عناصر جدول تناوبی است که دارای نشان Cr و عدد اتمی 24 می باشد. کروم فلزی سخت، براق و به رنگ خاکستری فلزی با جلاپذیری بالا و نقطه جوش بالا و مقاومت قابل توجه در برابر زنگ زدگی و تیرگی است.
اکسید کرومیوم از بیش از 2 هزار سال پیش در امپراتوری چین برای روکش سلاح حاوی فلزی استفاده می شد. کروم به عنوان یک عنصر در سال 1761 کشف شد و ابتدا به عنوان رنگدانه کاربرد داشت. در سال 1797 فلز کروم برای اولین بار از سنگ معدنی آن جدا شد. از آن زمان تقریبا تمام کروم دنیا از سنگ معدنی کرومیت به دست می آید. ارزش این فلز بیشتر به دلیل مقاومت بسیار آن در برابر زنگ زدگی و فرسایش است به ویژه وقتی کشف شد که افزودن کروم به فولاد تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از فرسایش و تیرگی فولاد دارد. امروزه حدود 85 درصد مصرف کروم دنیا برای ساخت فولاد ضد زنگ و همچنین آبکاری با کروم است.
کاربرد کروم در صنایع
- استفاده در متالوژی برای مقاوم کردن در برابر پوسیدگی
- استفاده در آلیاژها مانند فولاد ضد زنگ
- مورد استفاده در آبکاری با کروم
- استفاده در آلومینیوم آنادایز
- مورد استفاده به عنوان کاتالیزور
- استفاده جهت ساخت قالبهای پخت آجر
- استفاده در رنگ مو و رنگهای معمولی
- استفاده در رنگرزی به عنوان عامل ثابت نگهدارنده
- استفاده در تولید نوارهای مغناطیسی
ترکیبات کروم
دی کربنات پتاسیم برای تمیز کردن ظروف آزمایشگاهی کاربرد دارد. اکسید کروم یا همان 3Cr2O در نقاشی لعابی و رنگ کردن شیشه بکار برده می شود.
هشدارها در مورد کروم
ترکیبات کروم VI سمی هستند و برای چشم و پوست و بافتهای مخاطی مضر هستند.
پیشنهاد میکنم برای اطلاعات بیشتر از مراقبت پوست، مقاله پوست و فراوارده های مرطوب آن را بخوانید.
کلمات کلیدی :
اسید کرومیک - اسید کرومیک msds - اسید کرومیک ترک - chromic acid - اسید کرومیک بایر آفریقا - کرومیک اسید - کروم - اسید آبکاری - سود پرک - فلز کروم - سنگ کروم - اکسید کروم - آبکاری فلزات - آبکاری کروم - فروش اسید کرومیک.