جوهر نمک چیست؟
جوهر نمک یک اسید بسیار قوی است که به حالت مایع بوده و بوی تند و شکل بی رنگ دارد. دمای ذوب جوهر نمک منفی ۳۵ درجه سانتی گراد و دمای جوش ۱۰۸ درجه سانتی گراد می باشد. جوهر نمک به دلیل فراوان بودن یون هیدروژن، قدرت پاک کنندگی بالایی دارد و به همین دلیل در صنعت و خانه کاربرد بسیاری دارد. نام دیگر جوهر نمک هیدروکلریک اسید، اسید معده و هیدروژن کلراید می باشد. جوهر نمک به دلیل پایین بودن ph در آن باعث خورندگی اجسام فلزی می شود و نمی توانید برای پاک کردن سطوح فلزی از این اسید استفاده کنید. این ماده برای ضد عفونی و تمیز کردن توالت و زنگ زدگی اجسام چینی استفاده می شود. جوهر نمک با غلظت بالایی تولید می شود و این غلظت از 38 درصد بالاتر است و تبخیر آن ها به سرعت انجام می شود. به همین دلیل لازم است برای ذخیره سازی و حمل آن ها تمهیدات ویژه ای پیش بینی شود. اما جوهر نمک هایی که در مصرف خانگی کاربرد دارند، 30 درصد است و غلظت آن 5 درصد می باشد. فروشگاه دیجی شیمی یکی از بزرگ ترین فروشگاه های آنلاین در سراسر جهان است. قابلیت این فروشگاه آن است که انواع مواد شیمیایی و جوهر نمک را با کیفیت عالی و با درصد خلوص بالا به صورت عمده و جزئی به مشتریان ارائه دهد.
جوهر نمک پودری چیست؟
همان طور که مشخص است جوهر نمک پودری برگرفته از پودر است. به طوری که ظاهری جامد دارد و به شکل دانه های ریز سفید رنگ تولید و در فروشگاه های مواد شیمیایی عرضه می شود. جوهر نمک پودری همانند جوهر نمک مایع قدرت پاک کنندگی قوی دارد و از بوی تند و زننده ای برخوردار است. اگر قصد دارید از جوهر نمک پودری استفاده کنید، ابتدا مقداری آب را با پودر جوهر نمک مخلوط کنید و سپس از آن برای تمیز کردن منزل و سطوح مختلف استفاده کنید.
فرمول جوهر نمک چیست؟
با بررسی جزئیات و ماهیت جوهر نمک به فرمول شیمیایی آن دست می یابیم، که فرمول HCI است که از ترکیب دو عنصر شیمیایی هیدروژن و کلر ایجاد شده است، به طوری که این ترکیب یکی از اسید های قدرتمند در صنایع مختلف می باشد. جوهر نمک در فرمول شیمیایی خود یک یون H مثبت دارد که به این نوع اسید ها تک پروتونی می گویند. این اسید قابلیت حل شدن در آب را دارد و به عنوان یک حلال در صنعت و منزل استفاده های زیادی از آن می شود.
PH جوهر نمک چند است؟
PH جوهر نمک معمولا بین 0 تا ۲ قرار دارد، از این نظر این ماده بسیار اسیدی تلقی می شود. در توضیح شاخص PH باید گفت که این شاخص به منظور تعیین میزان اسیدی و یا قلیایی بودن یک ماده مورد استفاده قرار می گیرد. بازه ای که برای این سنجه در نظر گرفته شده است، عددی بین 0 تا 14 می باشد. حد وسط این بازه یعنی عدد 7 به معنای خنثی بودن ماده شیمیایی است. هر چه این عدد به سمت 0 نزدیک تر شود، ماده خاصیت اسیدی بیش تری پیدا می کند. از سوی دیگر هر چه این شاخص به سمت 14 نزدیک شود، به معنای قلیایی بودن ماده مد نظر است. جوهر نمک با دارا بودن اسیدیته یا PH در حدود 0 تا 2 جز یکی از اسیدهای قوی و خورنده به حساب می آید.
کاربرد های جوهر نمک در منزل
اگر قصد دارید از جوهر نمک برای شست و شوی برخی از قسمت های مختلف منزل استفاده کنید، نباید آن را با مواد شوینده دیگر ترکیب کنید. زیرا در این صورت جوهر نمک با این مواد واکنش نشان داده و باعث تولید گاز های سمی خطرناک می شود. در زیر به برخی از کاربرد های جوهر نمک در منزل اشاره می کنیم:
- از جوهر نمک می توان برای ضد عفونی کردن سطوح مختلف منزل، تمیز کردن سرویس بهداشتی، حمام، کاشی، سرامیک ها و موزاییک استفاده کرد.
- اگر در حیاط منزل خود استخر دارید، می توانید برای پاک کردن لک ها و تمیز کردن کاشی ها از جوهر نمک استفاده کنید. نحوه استفاده از جوهر نمک برای پاکسازی استخر این گونه است که با هر ۱۰ قطره آب یک قطره جوهر نمک مخلوط کنید و از آن استفاده کنید. برای خرید جوهر نمک می توانید به سایت دیجی شیمی مراجعه کرده و این ماده را با رعایت کلیه نکات ایمنی و قیمتی استثنایی تهیه کنید.
کاربرد های صنعتی جوهر نمک چیست؟
از دیگر کاربرد های جوهر نمک در صنعت آن است که می توان برای پاک کردن آجر ها استفاده کرد. زیرا آجر ها به تدریج توسط باکتری ها و کپک ها پوسیده می شوند. از جوهر نمک در صنایع غذایی هم استفاده بسیاری می شود، از جمله افزودن این ماده به محصولاتی که فرآوری می شوند، مانند کنسرو ها و ... یکی از این موارد می باشد. این کار سبب پیشگیری از فاسد شدن مواد غذایی و نیز حفظ کیفیت و تازگی آن می شود. جوهر نمک برای اسیدی کردن چاه های نفتی، حذف رسوبات از بولیرها، کاهش سنگ معدن و همچنین پاک سازی فلزات استفاده می شود.
جوهر نمک برای زنگ زدگی
از دیگر مواردی که می توان از جوهر نمک استفاده کرد، زنگ زدایی سطوح آهنی است. جوهر نمک با توجه به این که خاصیت اسید شویی فوق العاده ای دارد، به راحتی می تواند اکسید های فلزی را پاکسازی کند. همچنین می توان برای تمیز کردن سطوح فلزی و از بین بردن ناخالصی ها از جوهر نمک استفاده کرد.
جوهر نمک در استخر
نخستین کاری که در شستن استخر باید انجام دهید آن است که مقداری جوهر نمک را با آب رقیق کنید سپس شروع به تمیز کردن سطوح مختلف استخر کنید. اگر استخری را به تازگی در حیاط منزلتان ساخته اید، مشاهده کنید، در می یابید که درون آن دوغاب هایی وجود دارد که سخت و محکم شده اند. شما برای از بین بردن این دوغ آب ها از جوهر نمک استفاده کنید. اگر استخر شما مدت ها تمیز نشده باشد، می توانید برای پاک سازی، ضد عفونی کردن، از بین بردن کثیفی ها و کدر بودن کف و دیواره های استخر از جوهر نمک نیز استفاده کنید. سایت دیجی شیمی اقدام به فروش جوهر نمک با کیفیت بسیار بالا و قیمتی رقابتی کرده است و در صورتی که به این ماده نیاز دارید، توصیه می کنیم به وب سایت دیجی شیمی سری بزنید.
نحوه تولید جوهر نمک
برای تولید جوهر نمک از روش های مختلفی استفاده می شود. یکی از این روش ها کاربرد نمک خوراکی برای تولید آن است. در روش جدید از هیدروژن کلرید و آب استفاده می شود که محصول نهایی آن جوهر نمک با خلوص ۳۸ درصد است. روش دیگر که از آن بیش تر استفاده می شود، این گونه است که از ۲ عنصر هیدروژن و کلر برای ساخت جوهر نمک استفاده می شود. در این روش، ابتدا این دو عنصر را حرارت می دهند تا کلر سوخته شود و کلر هیدروژن تولید شود. برای حرارت دادن هیدروژن و کلر از کوره های سیلیکاتی استفاده می شود که نهایتا کلر وهیدروژن سرد شده و جذب شده که باعث بدست آمدن اسید کلرید می شود.
هنگام استفاده از جوهر نمک به چه مواردی توجه کنیم؟
قبل از استفاده از جوهر نمک برچسبی که بر روی آن چسبانده شده است را با دقت مطالعه کنید. در ادامه به مواردی که در هنگام استفاده جوهر نمک باید رعایت شود اشاره می کنیم،
- به هیچ عنوان وایتکس و جوهر نمک را با هم مخلوط نکنید. اگر این دو ماده با یکدیگر مخلوط شود، گازی سمی و شیمیایی به نام کلدامین به وجود میآید که برای ریه ها مضر می باشد، همچنین بو کردن آن باعث تنگی نفس، آسم، مرگ و خس خس کردن سینه می شود، در این صورت سریعا به پزشک مراجعه کنید و با دارو خود را درمان کنید.
- در صورت مصرف جوهر نمک توصیه می شود از دستکش های پلاستیکی و ماسک صورت و عینک ایمنی استفاده کنید. نکته مهمی که به آن اشاره می کنیم، این است که به هیچ عنوان نباید جوهر نمک با پوست بدن تماس پیدا کند. زیرا جوهر نمک ماده ای قوی و خورنده است که عوارضی مانند سوختگی پوست دست و تحریک کردن آن را به دنبال دارد. گاز های سمی جوهر نمک اگر به درون چشم وارد شود، باعث تحریک شدن، قرمزی و خارش چشم می شود.
- از جوهر نمک به درستی در منزل نگهداری کنید. مواد شوینده همانند جوهر نمک باید در ظروف مخصوص خود نگهداری شود. اگر جوهر نمک به درون ظروف فلزی ریخته شود باعث سوراخ شدن آن می شود. به همین دلیل ظروف پلاستیکی گزینه مناسبی برای نگهداری محسوب می شود. به این نکته توجه کنید که به هیچ عنوان جوهر نمک را درون بطری های نوشابه قرار ندهید. زیرا ممکن است توسط کودکان خورده شود و فاجعه ای جبران ناپذیر برایتان رقم بخورد. بعد از استفاده از جوهر نمک درب آن را به خوبی ببندید تا به راحتی باز نشود. دیجی شیمی مرجعی مطمئن برای خرید و فروش جوهر نمک می باشد و این ماده را در بسته بندی های ایمن با رعایت کلیه موارد ذکر شده به دست شما می رساند.
- به هنگام استفاده از جوهر نمک، پنجره ها و درب خانه را باز کنید. زمانی که اقدام به شست و شوی توالت، حمام، کاشی و سرامیک منزل می کنید، حتماً درب و پنجره های خانه را باز کنید تا تبادل هوا انجام شود. اگر منزل دارای هواكش باشد، آن را روشن کنید تا آسیبی به شما وارد نشود.
- محل برخورد جوهر نمک به بدنتان را به خوبی بشویید. اگر جوهر نمک با قسمتی از بدن شما تماس پیدا کرد، ابتدا سریع محل برخورد را با جوش شیرین به طور کامل شست و شو دهید تا اثری از آن باقی نماند.
سه تفاوت جوهر نمک و وایتکس
جوهر نمک و وایتکس موادی هستند که تمیز کننده قوی محسوب می شوند و فقط به لحاظ ترکیبات موجود با یک دیگر متفاوت هستند. مهم ترین تفاوت وایتکس و جوهر نمک در قدرت پاک کنندگی و اسیدی بودن آن است. در ادامه سه روش تشخیص جوهر نمک از وایتکس را به شما خواهیم گفت.
- وایتکس و جوهر نمک سرشار از کلر هستند و به دلیل فراوان بودن کلر، پاک کننده قوی به شمار می روند. قدرت پاک کنندگی جوهر نمک نسبت به وایتکس بسیار بیش تر است و می توان چربی و جرم هایی که در سطوح مختلف اجسام انباشته شده اند، را به راحتی پاک و تمیز کند.
- از دیگر تفاوت وایتکس و جوهر نمک به اسیدی بودن آن اشاره می کنیم. PH جوهر نمک کمتر از ۱ است، که نشان دهنده اسیدی بودن آن می باشد، ولی PH وایتکس بالاتر از 7 است که نشان گر قلیایی بودن این ماده می باشد.
- جوهر نمک رنگ های سیاهی بر روی فلزات ایجاد می کند و به دلیل پایین بودن PH آن، یک اسید قدرتمند با خورندگی بالا به شمار می رود. اما وایتکس این خصوصیات را ندارد شما می توانید فلزات و ظروف شیشه ای خود که سیاه و کثیف شده اند را با وایتکس به خوبی بشویید تا براق شوند.