آهک هیدراته
یکی از ترکیبات شیمیایی تهیه شده از آهک را باید آهک هیدراته دانست که با نام های آهک آبخورده و آهک شکفته هم شناخته می شود. این ماده که در زبان لاتین آن را Hydrated Lime می خوانند موارد استفاده فراوانی دارد. اغلب ما آهک را ماده ای برای استفاده در ساختمان سازی می دانیم، اما جالب است بدانید که این تنها گوشه ای از کاربرد آهک هیدراته است و موارد استفاده آن به شدت گسترده می باشد.
به نحوی که امروزه شاهد استفاده از این ماده در صنایع غذایی و دارویی هم هستیم. آهک هیدراته پر مصرف ترین شکل آهک می باشد و فروشندگان مواد شیمیایی به علت تقاضای شدید بازار برای این کالا، اقدام به عرضه آن در سطوح مختلف نموده اند. فروشگاه اینترنتی دیجی شیمی که از برترین مراجع تهیه مواد شیمیایی است و سابقه طولانی و درخشانی هم در این زمینه دارد، با بهره گیری از کادری حرفه ای و مجرب اقدام به فروش آهک هیدراته نموده است. هم چنین در کنار فروش این محصول، کلیه اطلاعات لازم در زمینه خواص، کاربردها و نکات ایمنی کار با آن را به شما مصرف کننده گرامی خواهد آموخت.
آهک هیدراته چیست؟
در پاسخ به این سوال که آهک هیدراته چیست ؟ باید گفت که این ماده، ترکیبی است که با فرمول شیمیایی Ca(OH)2 نمایش داده می شود و کلسیم هیدروکسید نامی است که برای این فرمول شیمیایی به کار می رود. حالت ظاهری این ماده پودری بوده و رنگ آن به سفید می گراید. این ماده در آب و الکل حالت نامحلول دارد و در برابر رطوبت ناپایدار می باشد.
هم چنین این ماده تمایل شدیدی به واکنش با فلزات داشته و همین مساله باعث می شود که استفاده از آن در ساختمان سازی سبب خورده شدن فلزات و از بین رفتن آنها شود. در ادامه بررسی این پرسش که آهک هیدراته چیست ؟ باید گفت که این ماده دارای PH قلیایی است و این شاخص برای آهک هیدراته در حدود 12.4 می باشد که نشان گر قلیایی بودن شدید این ماده است.
همین خاصیت سبب شده تا آهک خاصیت خورندگی داشته باشد و تماس آن با فلزات، بافت و ... موجب وارد شدن آسیب به آنها شود. آهک هیدراته فاقد بو است و نام های دیگری که برای آن استفاده می شود، آهک شکفته، آهک مرده و آهک آب خورده می باشد.
آنالیز آهک هیدراته
حال که تا حدی با آهک هیدراته آشنا شدید، برخی ویژگی های تخصصی این محصول را در قالب آنالیز آهک هیدراته به شما خواهیم گفت. چگالی یا دانسیته این ماده چیزی در حدود 2.343 گرم بر سانتی متر مکعب است.
این ماده در حالت عادی فاقد بو می باشد و شاید برخی افراد بویی مشابه با بوی خاک را از این ماده استشمام کنند. در آنالیز آهک هیدراته باید گفت که این ماده از نظر ساختار مولکولی دارای یک کاتیون کلسیم و دو آنیون هیدروکسید می باشد. این ماده به طور طبیعی در طبیعت یافت می شود و فرم مصنوعی آن نیز که ساخته دست بشر می باشد، به علت تقاضای زیادی که برای مصرف آن وجود دارد، تولید می شود. می توان آهک هیدراته را در دمای 512 درجه سانتی گراد تجزیه نمود.
نام |
آهک هیدراته، آهک شکفته، آهک مرده و آهک آب خورده |
فرمول شیمیایی |
Ca(OH)2 |
حالت فیزیکی |
پودری شکل |
PH |
قلیایی و در حدود 12.4 |
رنگ |
سفید |
بو |
بدون بو |
حلالیت |
نامحلول در آب و الکل |
کاربرد آهک هیدراته
همان طور که اشاره کردیم، این ماده دارای کاربردهای عدیده ای است و در بخش های مختلف تقاضا برای آن در سطح بالایی وجود دارد. در این قسمت قصد داریم شما را با کاربرد آهک هیدراته آشنا کرده و موارد استفاده آن را شرح دهیم.
باید اشاره کرد که کاربرد آهک هیدراته در بخش صنعت، پزشکی و صنایع غذایی است و به همین علت سالانه مقادیر زیادی از این ماده تولید و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
سامانه فروش آنلاین دیجی شیمی هم که از مراکز برتر فروش محصولات شیمیایی است، با عرضه آهک هیدراته قیمت مناسب و با کیفیت، شما را در مسیر تهیه این محصول یاری خواهد کرد. در ادامه به بررسی کاربردهای این محصول پرداخته ایم.
تصفیه آب و فاضلاب
یکی از موارد مصرف این ماده را می توان در تصفیه آب و فاضلاب دانست. علت استفاده از آهک هیدراته در این بخش را باید خاصیت منعقد کننده این ماده دانست. آهک هیدراته می تواند ذراتی که در آب و فاضلاب معلق هستند را منعقد کرده و سبب ایجاد رسوب شود که به راحتی قابل زدودن می باشد.
از همین خاصیت آهک مرده در تهیه فیلتر های تصفیه آب بهره گرفته می شود و به این شیوه به تصفیه آب و هم چنین فاضلاب می پردازند. دیگر کاربرد آهک هیدراته در تصفیه آب و فاضلاب را باید واکنش دادن آن با گاز کلر به منظور تهیه کلر جامد عنوان کرد. از کلر جامد برای تصفیه آب و فاضلاب و گند زدایی آن بهره های فراوانی گرفته می شود.
در بخش صنعت تصفیه آب و فاضلاب باید به تاثیر خاصیت قلیایی این ماده در افزایش اسیدیته آب اشاره کرد. زمانی که PH آب و یا فاضلاب پایین است و خاصیت اسیدی زیادی دارد، می توان از این ماده به منظور تنظیم اسیدیته و قلیایی کردن آن بهره جست. باید در نظر داشت که آهک هیدراته می توان یون های مضری چون آلومینیوم، منیزیم و کروم را به خوبی خنثی سازی و حذف کند.
صنعت ساختمان
همان طور که می دانیم، آهک یکی از موادی است که در صنعت ساختمان مورد بهره برداری قرار می گیرد. اگر چه بیش از آهک هیدراته، از آهک زنده برای این منظور بهره می گیرند، اما استفاده از این ماده هم در ساختمان سازی مرسوم است و فواید خود را دارد.
از جمله باید به کاهش ترک هایی که در ملات و سیمان ایجاد می شود، اشاره کرد. آهک هیدراته به مرور زمان با کربن دی اکسید موجود در هوا را به خود جذب می کند و این مساله سبب می شود تا استحکام آن افزایش محسوسی داشته باشد.
آهک هیدراته در ذوب آهن
یکی دیگر از موارد استفاده صنعتی این ماده را باید کاربرد آهک هیدراته در ذوب آهن دانست. در این صنعت برای رسیدن به آهن خالص باید ناخالصی هایی چون فسفر و منگنز از آهن جدا شوند. آهک هیدراته می تواند این ترکیبات را به خود جذب کرده و آن را به صورت توده ای بر روی آهن قرار دهد که به سادگی قابل جداسازی می باشد.
هم چنین در کنار این کاربرد آهک هیدراته در ذوب آهن، می توان به اثر خنثی کنندگی اسیدها بر روی فلزات و آهن های قراضه اشاره کرد که آن در این صنعت پر کاربرد کرده است.
ساخت آسفالت
از آهک هیدراته در ساخت آسفالت های جاده ها هم استفاده می شود. علت را باید مقاومت این ماده در برابر سرمای شدید، یخ زدگی، رطوبت و ... عنوان کرد. در کنار کاربرد آهک هیدراته در ساخت آسفالت می توان به استفاده از آن در تهیه زیر ساخت های جاده ای اشاره کرد.
آهک هیدراته می تواند از رشد گیاهان در مسیر جاده ها جلوگیری به عمل آورد و به همین دلیل در زیر ساخت جاده ای از آن بهره گرفته می شود. آهک هیدراته می تواند به خوبی مقاومت آسفالت را افزایش داده و در طولانی مدت باعث کاهش آسیب و صدمات وارده به آن در اثر تغییرات زیست محیطی و دمایی و هم چنین شیمیایی شود.
صنعت کاغذ
صنعت کاغذ یکی از بزرگ ترین مصرف کنندگان آهک هیدراته در جهان می باشد. این ماده به عنوان یکی از ترکیبات اولیه مورد نیاز در صنعت تولید کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد.
در صنعت کاغذ از ترکیبی به نام سدیم هیدروکسید یا سود سوز آور به منظور تولید استفاده می شود، اما ضروری است تا پس از تولید شدن این ماده، به نحوی نسبت به خارج کردن آن از چرخه تولید کاغذ اقدام نمود. برای این منظور از آهک هیدراته بهره گرفته می شود.
آهک هیدراته در کشاورزی
باید در بخش کاربردهای این ماده، به موارد استفاده آهک هیدراته در کشاورزی هم اشاره کرد. این ماده دارای خاصیت قلیایی است و علت استفاده از آن در کشاورزی هم همین می باشد.
استفاده از کود های شیمیایی برای گیاهان به مرور زمان سبب می شود تا خاک به حالت اسیدی درآید و در چنین شرایطی می توان ادعا کرد که رشد گیاهان با خطر کند شدن مواجه می شود. برای حل این مشکل از آهک هیدراته در کشاورزی استفاده می شود که می تواند ضمن افزایش اسیدیته خاک، به بهبود رشد گیاهان و به ویژه زمین های دارای چمن کمک شایانی کند.
آهک هیدراته در دام پروری
از دیگر موارد استفاده آهک هیدراته در دام پروری می باشد. محیط هایی که دام و طیور در آن قرار می گیرند، به مرور زمان محل تجمع انواع باکتری، ویروس و عوامل بیماری زایی می شود که می تواند برای سلامت این جان داران مضر باشد. برای این منظور ضروری است تا با استفاده از شیوه هایی نسبت به گند زادیی و از بین بردن عوامل بیماری زا اقدام نمود.
آهک هیدراته در دام پروری برای از بین بردن عفونت های موجود در محل زندگی حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد و می توان آن را یکی از ارزان ترین مواد در نابودی عفونت ها دانست. هم چنین آهک هیدراته در دام پروری می تواند بوی نامطبوعی که در این محیط ها وجود دارد را از بین ببرد.
آهک هیدراته در صنایع غذایی
از دیگر کاربردهای آهک هیدراته در صنایع غذایی است. این ماده را به عنوان یک افزودنی در تهیه نوشیدنی هایی چون نوشابه مورد بهره برداری قرار می دهند و هم چنین در پخت مرباها، پاپ کورن و ... نیز از آن بهره گرفته می شود. باید اشاره کرد که آهک هیدراته در صنایع غذایی تنها در صورتی مجاز به استفاده می باشد که کلیه ناخالصی های آن زدوده شده باشد.
آهک هیدراته در پزشکی
شاید جالب باشد بدانید که آهک هیدراته در پزشکی و دندان پزشکی به کار می آید. این ماده همان ترکیبی است که در مطب های دندان پزشکی برای پر کردن ریشه دندان ها از آن بهره گرفته می شود. هم چنین در تهیه برخی داروها از ترکیباتی از این ماده استفاده می کنند.
جدول زیر نشان گر برخی کاربردهای این ماده در یک نگاه می باشد.
کاربرد صنعتی |
- منعقد کننده در صنعت آب و فاصلاب
- استفاده در تهیه بتن و ملات ساختمانی
- استفاده در تهیه آسفالت و زیر ساخت های جاده ای
- استفاده در صنعت تولید کاغذ
- بهره گیری به منظور رفع میکروارگانیسم های موجود در محیط زندگی طیور و دام ها
- استفاده به منظور افزایش اسیدیته خاک های کشاورزی و زمین های چمن
|
کاربرد در صنایع غذایی |
بهره گیری به منظور تهیه مربا، پاپ کورن، نوشابه و نوشیدنی ها |
کاربرد در پزشکی |
استفاده به منظور ماده اولیه پر کردن عصب دندان ها |
خرید آهک هیدراته
مصرف کنندگان مواد شیمیایی می توانند برای خرید آهک هیدراته با کیفیت و با قیمت مناسب به سایت دیجی شیمی مراجعه کرده و نسبت به تهیه آن اقدام نمایند. این محصول در سایت دیجی شیمی یکی از با کیفیت ترین های موجود در بازار است که امتحان خود را به خوبی پس داده است.
هم چنین ما از تیم بازرگانی فوق حرفه ای برای فروش آهک هیدراته و کلیه محصولات خود استفاده می کنیم که در هر زمانی پاسخ گوی سوالات شما در زمینه تهیه محصول هستند. این مشاوره کاملا رایگان می باشد و شما می توانید با کسب اطلاعات کافی در این زمینه نسبت به خرید آهک هیدراته اقدام کنید. از دیگر مزیت هایی که سامانه فروش دیجی شیمی برایتان به همراه دارد، تحویل محصول در محل می باشد که سادگی در این خرید را افزایش داده است.
ما در این مجموعه رضایت شما مصرف کنندگان عزیز را در اولویت قرار داده ایم و برای جلب آن از تیمی ماهر، کیفیتی بالا در محصولات و قیمت مناسب استفاده کرده ایم.
قیمت آهک هیدراته
شما می توانید برای کسب اطلاعات در زمینه قیمت آهک هیدراته و یا قیمت آهک کشاورزی با کارشناسان ما تماس حاصل کنید. باید اشاره کرد که دیجی شیمی یکی از ارزان قیمت ترین محصولات شیمیایی با کیفیت را در ایران توزیع می کند. علت پایین بودن قیمت آهک هیدراته را باید فروش مستقیم محصولات این سامانه عنوان کرد.
حذف دلال ها و واسطه هایی که بی دلیل باعث افزایش قیمت محصولات می شوند، سبب شده تا بدون کم شدن از کیفیت محصول، قیمت مناسبی برای مصرف کننده ایجاد شود. شما می توانید برای خرید ارزان قیمت آهک هیدراته، به سامانه دیجی شیمی مراجعه کرده و با کارشناسان ما تماس حاصل کنید.
ایمنی کار با آهک هیدراته
از فاکتورهایی که باید به هنگام کار با کلیه مواد شیمیایی رعایت شود، بحث ایمنی است. در این قسمت قصد داریم شما را با ایمنی کار با آهک هیدراته آشنا کنیم و از خطراتی که کار با آن ممکن است برایتان ایجاد کند، مطلعتان کنیم.
این ماده در دوزهای پایین سمی نیست و خطر جدی برای سلامتی ندارد، اما در صورتی که به طور حرفه ای مشغول کار با این ماده هستید، توصیه می کنیم نکاتی که در ادامه عنوان می شود را رعایت نمایید.
استنشاق این ماده در دوز بالا می تواند سبب سوزش دستگاه تنفسی شود و مخاط آن را تحریک کند. هم چنین اگر این تماس ادامه پیدا کند، مشکلاتی نظیر برونشیت بروز پیدا خواهد کرد. در صورتی که پوست با آهک هیدراته تماس پیدا کند، التهاب و حساسیت خود را به شکل جوش نشان خواهد داد و هم چنین بروز ورم گزارش شده است. چشم ها هم در صورتی که با این ماده در تماس باشند، ممکن است مشکلاتی از قبیل سوزش، درد شدید و زخم در قرنیه را به دنبال داشته باشند. بلعیدن این ماده به علت خاصیت قلیایی بالایی که دارد، می تواند سبب سوزش و درد در اندام های گوارشی شود. هم چنین بروز اسهال، استفراغ، تهوع و دل درد شدید از دیگر نشانه های مسمومیت با این ماده می باشد.
نکات و احتیاط در مصرف
چنانچه فردی در محیط این ماده قرار گرفت و آن را استنشاق کرد، بهتر است فورا از آن محیط خارج شود و در صورتی که علائم پس از مدتی کاهش پیدا نکرد، به پزشک مراجعه کند. تماس پوستی با این ماده نیازمند خارج کردن کلیه لباس های آلوده از تن بیمار می باشد. هم چنین موضع آسیب دیده را باید برای مدت 10 دقیقه با آب فراوان و تمیز شست و شو داد تا کلیه آثار آلودگی به کلی پاک شود.
مراجعه به پزشک می تواند از شدت آسیب های وارده به فرد بکاهد. در صورتی که این ماده به چشم رسید و باعث آسیب و التهاب در آن شد، توصیه می شود هر دو پلک را به خوبی و برای مدت 10 دقیقه با آب فراوان بشویید و فورا به پزشک مراجعه کنید. اگر فردی این ماده را بلعیده است، ضروری است که تا فرو کردن انگشت در گلوی او، وی را به استفراغ وادار کنید. چنان چه بی هوش است، به او چیزی نخورانید و در اولین فرصت ممکن نسبت به رساندن او به مراکز درمانی اقدام نمایید.
از آنجایی که این ماده می تواند به صورت گرد باشد و نفوذ آن ساده و آسان است، توصیه می شود به هنگام کار با آن از پوشش های محافظی استفاده کنید که در برابر این گردها قدرت محافظت از شما را داشته باشند. استفاده از دست کش، چکمه، عینک، لباس مخصوص و ماسک برای پیش گیری از بروز چنین حوادثی الزامی می باشد.