سبد خرید 0

مضرات و خطرات سود پرک⭐️| دیجی شیمی✔️

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | دوشنبه 27 دی 1400 در ساعت 10 : 3 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

مضرات و خطرات سود پرک

امروزه یکی از پرکاربرد ترین مواد شیمیایی در صنعت، نساجی، تولید کاغذ و... سود پرک است. این ماده بسیار قوی بوده و به محض برخورد با فلزات واکنش نشان می دهد. از سود پرک حدود 56 درصد در تهیه سدیم هیدروکسید در صنایع شیمیایی استفاده می شود و 25 درصد سود پرک در صنایع غذایی و 19 درصد  آن در سایر موارد، مورد استفاده قرار می گیرد. سود پرک در فروشگاه دیجی شیمی وجود دارد و عمدتا در صنعت استفاده می شود. برای تهیه انواع مواد شیمیایی و سود پرک می توانید به وب سایت فروشگاهی دیجی شیمی به صورت حضوری و آنلاین مراجعه کنید و سود پرک را با کیفیت بالا و قیمت مناسب در بسته بندی های محکم و عایق خریداری کنید. در زیر به بررسی مضرات سود پرک برای انسان و خطرات ایمنی کار با سود پرک می پردازیم.

نکات ایمنی کار با سود پرک

سود پرک چیست؟

سود پرک یک ماده ی جامد به شکل پولک های ریز و شفاف وجود است و به رنگ سفید و فاقد بو می باشد. این ماده با فرمول شیمیایی NaOH ساخته شده است و دمای ذوب آن ۳۲۱ درجه سانتی گراد و نقطه جوش ۳۸۵ درجه سانتی گراد می باشد. نام دیگر سود پرک، سدیم هیدروکسید، سود سوز آور و کاستیک سودا است. این ماده غلظت بالایی دارد و به دلیل خورندگی به اجسام فلزی آسیب می رساند. همچنین برخورد آن به پوست بدن خطرات جدی به وجود می آورد. سود پرک بسیار قلیایی است و به محض ریخته شدن بر روی اجسام یا درون لوله سریع گاز های سمی از خود بروز می دهد و واکنش ایجاد می کند. برای خرید سود پرک باید فقط و فقط به مراجع معتبر مراجعه کنید تا خطرات ناشی از حمل و نقل و انبارش متوجه مصرف کنندگان محصول نشود. با نگاهی به جدول زیر می توانید به ویژگی های فیزیکی این ماده پی ببرید.

نام

سود پرک

اسامی دیگر

کاستیک سودا، سدیم هیدروکسید جامد، سود سوزآور

فرمول شیمیایی

NaOH

اسیدیته

قلیایی شدید

رنگ

سفید

انحلال در آب

محلول

دمای ذوب

321 درجه سانتی گراد

نقطه جوش

385 درجه سانتی گراد

سود پرک چیست؟

مضرات سود پرک برای انسان

اگرچه این ماده در گرید خوراکی هم وجود دارد و سود پرک خوراکی یکی از ترکیبات اصلی در صنعت تولید غذاست، اما باید به خطرآفرین بودن این ماده به علت قلیایی بودن آن اشاره کرد. خطرات و مضرات سود پرک که می تواند در محیط کار دامن گیر استفاده کنندگان شود، در ادامه شرح داده شده است. در صورت برخورد سود پرک با پوست انسان به صورت طولانی مدت سوختگی خفیف یا شدید شیمیایی اتفاق می افتد و پوست دچار قرمزی می شود. علاوه بر این، در دمای بالا بخار هایی که از سود پرک در محیط منتشر می شود، می تواند تاثیر زیان آوری بر روی ریه و چشم ها داشته باشد. بروز تورم در دستگاه تنفسی و دیواره های ریه ناشی از تنفس این ماده، دم و بازدم را با مشکل مواجه می کند.

رعایت موارد ایمنی هنگام کار با سود پرک

عوارض و پیامد های سوختگی حاصل از سود پرک در بدن انسان به چند قسمت تقسیم می‌ شود:

  1. عوارض بینایی: چشم های انسان از چربی و بافت های نرم تشکیل شده است و بخار های شیمیایی که از سود پرک به وجود می آید، می تواند بر روی قرینه چشم تاثیر بسیاری بگذارد و باعث تاری دید در فرد شود. اگر با سود پرک تماس طولانی مدت داشته باشید، ممکن است نابینایی را به دنبال داشته باشد.
  2. عوارض پوستی: سود پرک یک ماده جامد و سمی است که اگر به صورت خشک یا خیس با پوست بدن تماس پیدا کند، باعث قرمزی آن می شود و همچنین تماس طولانی مدت کاستیک سودا با پوست بدن ممکن است زخم های عمیقی بر روی پوست شما به وجود بیاورد. برخی از افراد به محض قرار گرفتن پوست با سود پرک با حساسیت مواجه می شوند و خارش های شدید، قرمزی و پوسته شدن پوست بدن را تجربه می کنند که در این صورت باید سریعا به پزشک مراجعه کنند.
  3. عوارض ریوی: بخار شیمیایی که از داغ کردن سود پرک به وجود می‌آید، در سیستم تنفسی و ریه ها تاثیر فراوانی دارد و موجب تورم می ‌شود. قرار گرفتن به صورت مداوم و طولانی مدت در معرض بخار سمی سود پرک، عوارضی همچون آماس ریوی، زخم دهانی و آسم به وجود می آورد.
  4. به وجود آمدن مشکلات گوارشی: خوردن سود پرک بسیار خطرناک است و باعث سوختگی مری و سیستم گوارشی می ‌شود. سود پرک به خنثی کردن اسید معده منجر می شود و عوارضی به همراه دارد، همانند به وجود آمدن نبض معده، درد شکم و همچنین سرطان.

در آخر می توان گفت اگر سود پرک باعث سوختگی پوست بدن شود، سریعا قسمت سوختگی را با آب مرتب شست و شو دهید. اگر مشکل ایجاد شده بهبود نیافت باید به پزشک مراجعه کنید و با دارو زخم را بهبود دهید.

شست و شوی پوست پس از تماس با سود پرک

خطرات و ایمنی کار با سود پرک

به هنگام استفاده از سود پرک یا سود سوز آور باید به نکاتی توجه داشته باشید. استفاده از عینک ایمنی، ماسک صورت، لباس مخصوص و آستین بلند، دستکش پلاستیکی، کفش جلو بسته و کلاه ایمنی الزامی است و دیگر سلامت شما به خطر نمی افتد. دقت داشته باشید که نگه داری سود پرک باید در شرایطی ایمن و در ظروف محکم و دربسته صورت گیرد. به همین دلیل خرید سود پرک از مراجع نامعتبر می تواند برای سلامتی کاربران خطرآفرین باشد. شما می توانید با خرید سود پرک از مراجع معتبری نظیر سایت دیجی شیمی، ایمنی نیروی کار خود را تضمین کنید. این سایت با بهره مندی از مجرب ترین کادر آموزش دیده در زمینه انبارش و حمل و نقل محصول، مانع از خطرآفرین شدن این ماده در پروسه فروش شده است. شما می توانید با مراجعه به این سایت معتبر که مرکز خرید و فروش عمده سود پرک در کشور محسوب می شود، سفارش های خود را به صورت عمده نیز ثبت کرده و در زمانی کوتاه دریافت نمایید.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()