سبد خرید 0

چگونه تیزاب درست کنیم؟

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | ﺳﻪشنبه 21 فروردین 1403 در ساعت 13 : 27 دقیقه | نظرات کاربران ( 1 )

چگونه تیزاب درست کنیم؟

چگونه تیزاب درست کنیم؛ این سوال، سوال کسانی است که می‌دانند تیزاب چیست و به چه کاری می‌آید. افرادی که به دنبال استخراج طلا از برخی قطعاتِ حاوی این فلز گرانبها هستند، به دنبال پیدا کردن یک راه کاربردی و عملی برای ساخت تیزاب می‌گردند. ما برای کمک به این دسته، تصمیم گرفتیم در مورد نحوه ساخت این ترکیب شیمیایی اطلاعاتی را با شما در میان بگذاریم؛ پس ما همراه باشید.


مقالات زیر نیز میتوانند برای شما بسیار کاربردی باشند : 

تیزاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تیزاب، یک محلول خورنده است. اگر بخواهید این ترکیب را بسازید می بایست، اسید نیتریک و اسید کلریدریک را با هم مخلوط کنید. تیزاب، از جمله ترکیباتی است که می‌تواند پالادیوم و طلا را در خود حل کند. در جاهایی که نیاز داریم این دو فلز را در اختیار داشته باشیم، تیزاب کمک‌های خوبی می‌تواند به ما کند. کسانی که دوست دارند وارد حوزه استخراج طلا شوند، سعی می‌کنند تیزاب را تولید کرده و قطعات طلای پنهان شده در برخی لوازم الکترونیکی را استخراج کنند. قدرتی که در تیزاب پنهان شده است، آن را به یک ماده بسیار موثر و کارآمد برای حل کردن و به دست آوردن طلا و پلاتین تبدیل کرده است. این ترکیب طلا را با خلوص بیش از 99 درصد تصفیه خواهد کرد. دقیقا، همین فرایند در مورد پلاتین نیز مشاهده می‌شود. نکته مهمی که می‌بایست در مورد این ترکیب همواره در گوشه ذهنتان داشته باشید، این است که تیزاب، اسیدی به شدت ناپایدار است. سعی کنید به اندازه خیلی کم آن را تولید کرده و سریعا آن را مورد استفاده قرار دهید. در ادامه، هر زمان که به تیزاب نیاز داشتید، طبق روشی که در ادامه ذکر خواهیم کرد، عمل کرده و تیزاب بسازید. به این شکل، در مصرف مواد اولیه به شدت صرفه جویی خواهید کرد و اگر هدفتان استخراج طلاست، می‌توانید با کاهش هزینه‌ها، سودآوری خود را افزایش دهید.

چگونه تیزاب درست کنیم؟ مرحله به مرحله برای تولید این ترکیب

حال که فهمیدیم تیزاب چیست و چگونه می‌تواند به بشر کمک کند، خوب است در مورد مراحل ساخت آن صحبت کرده و بگوییم که چگونه تیزاب درست کنیم. همان‌طوری که گفتیم، برای تهیه این اسید می‌بایست اسید نیتریک و اسید کلریدریک را آماده کرده و آنها با هم ترکیب کنید. میزان اسید کلریدریک باید 3 برابر میزان اسید نیتریک باشد. هر زمانی که خواستید این دو اسید را تهیه کنید، حتما حواس‌تان به غلظت آنها باشد؛ زیرا ما برای تهیه تیزاب به اسید غلیظ نیاز داریم و اسیدهای رقیق نمی‌توانند برای تولید تیزاب با کیفیت به ما کمک کنند. این ترکیب، به شدت ناپایدار است و می‌بایست در حجم کم تولید شود؛ تولید آن به میزان 10 میلی‌متر، برای انجام کار، کافی به نظر می‌رسد. بعد از خرید اسیدها و آماده کردن آنها در حجم مورد نظر، بهتر است محل تولید این ترکیب را به محیط باز و یا زیر هود تغییر دهید. از ترکیب اسید نیتریک و اسید کلریدریک، کلر که بوی بسیار زننده‌ای دارد، تولید می‌شود. بعد از آنکه این دو اسید را با هم ترکیب کردید، یک مایع زرد یا نارنجی و یا قرمز رنگ تولید می‌شود. این مایع رنگی، همان تیزاب خودمان است که برای استخراج طلا و پلاتین مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای آنکه بتوان تیزاب تولید کرد و از خواص آن در استخراج طلا بهره برد، باید هر دو اسیدی که در بالا نام آنها را بردیم، آماده کنید. شما نمی‌توانید از یکی از این دو اسید استفاده کرده و توقع داشته باشید که طلا به دست آورید. ترکیب اسید نیتریک و اسید کلریدریک با هم، زمینه و شرایط را برای خروج عنصر طلا از ترکیبی که در آن قرار گرفته است، آماده می‌کند.

نکاتی ایمنی که در حین درست کردن تیزاب باید رعایت کنید!؟؟؟

ما در این متن در مورد سوال چگونه تیزاب درست کنیم، صحبت کردیم و به شما گفتیم که برای تولید این ترکیب باید چه کار کنید. ما در حین انجام این فرآیند با دو اسید خطرناک سروکار دارید و به همین دلیل باید باید نکات ایمنی در هنگام ساخت آن رعایت شود. مهم‌ترین این نکات را ما در ادامه ذکر خواهیم کرد:

  • از آنجایی که این ترکیب یک ترکیب ناپایدار است، بهتر است در مقادیر کم و به اندازه لازم ساخته شود.
  • از درست کردن تیزاب در محیط‌های بسته که هیچ گونه تهویه‌ای ندارند، باید اجتناب کرد. در این فضاها بهتر است عملیات ساخت در زیر هود صورت گیرد.
  • باید این ترکیب در ظرف‌هایی ساخته شود که احتمال شکستن آنها صفر است.
  • ظرفی که برای ساخت تیزاب انتخاب می‌شود، باید تمیز بوده و هیچ گونه آلایندگی در آن وجود نداشته باشد. برخی از آلاینده‌ها مخصوصا آنهایی که ترکیبات C-H دارند، می‌توانند وارد واکنش‌هایی غیر منتظره با تیزاب شوند.
  • در تکمیل پاسخ به سوال "چگونه تیزاب درست کنیم" می‌بایست، در هنگام استفاده از این دو اسید، تجهیزات ایمنی، چون دستکش، عینک و روپوش را آماده کنید.
  • اگر حتی میزان بسیار کمی از یکی از این دو اسید و یا ترکیب نهایی روی پوست‌تان ریخت، حتما آن را شستشو دهید. این دو اسید، خورنده هستند و می‌توانند باعث سوختگی پوست شما شوند. در برخی موارد، جای سوختگی تا آخر عمر روی پوستتان باقی خواهد ماند.
  • در مواقعی که تیزاب نشتی داده است، بهتر است از ترکیبات بازی خنثی، مانند سدیم بی‌کربنات استفاده گردد. برای خنثی کردن اسیدهای قوی، باید از بازهای ضعیف استفاده کرد؛ نه بازهای قوی.
  • اگر مقداری از بوی تولید شده توسط تیزاب را تنفس کردید، هر چه سریع‌تر، به هوای آزاد بروید و نفس عمیق بکشید. در مواقعی که آن را می‌بلعید، سعی کنید دهان را به وسیله آب شستشو داده و خود را وادار به انجام استفراغ نکنید. در صورتی که این ماده در تماس با چشم قرار گرفت، اولین کاری که می‌بایست انجام شود، شستن چشم است.

آیا برای تهیه تیزاب، راهی به جز ساخت آن وجود دارد؟

با توجه به نکاتی که در این متن و در مورد سوال "چگونه تیزات درست کنیم" بیان کردیم، احتمالا الان می‌دانید که ساخت تیزاب، کاری است فوق العاده خطرناک و پر زحمت. پس اگر به این ماده نیاز فوری و فوتی دارید، به مجموعه‌هایی مانند دیجی شیمی مراجعه کرده و نیازتان را از طریق این مراکز تامین کنید. این مجموعه در حوزه ارائه و فروش ترکیبات شیمیایی فعالیت می‌کند.  

ارسال نظر

فرهاد :
0 0
با سلام خریدار سید نیتریک و کلریدریک می باشم با تشکرات فائقه
مدیریت :
0 0
سلام داخل سایت موجود است اگر موفق به خرید نشدین به شماره های سایت تماس بگیرید
نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()