سبد خرید 0

سود پرک خوراکی چیست؟⭐️| دیجی شیمی✔️

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | ﺳﻪشنبه 21 فروردین 1403 در ساعت 13 : 33 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

سود پرک خوراکی چیست؟

امروزه یکی از اصلی ترین مواد در صنعت غذا، سود پرک خوراکی است. این ماده با خلوص ۹۸ درصد به نام سود پرک صنعتی شناخته می شود و به دلیل غلظت فراوان و خاصیت خورندگی، کاربرد های فراوانی دارد‌. کارخانه های غذایی به موادی به نام سود پرک خوراکی نیاز دارند تا آن را به مواد تولید شده خود بیفزایند و از خراب شدن و کپک زدن آن ها جلوگیری شود. حال می خواهیم شما مخاطبان گرامی را به پاسخ این پرسش برسانیم که سود پرک خوراکی چیست؟ این ماده چه کاربردهایی در صنعت دارد و به چه دلیل تا این حد از آن بهره گرفته می شود. هم چنین برای خرید سود پرک خوراکی هم راهنمایی های موثری عرضه کرده ایم تا اگر از مصرف کنندگان این ماده هستید، نکات لازم برای خرید آن را بدانید. در ادامه درباره ماهیت سود پرک توضیحاتی ارائه شده است.

سود پرک خوراکی چیست؟

سود پرک خوراکی

سود پرک خوراکی یک ماده جامد است که به شکل پولک های ریز و درشت تولید و به بازار عرضه می شود‌. سود پرک خوراکی  با نام سدیم هیدروکسید، سود سوز آور و کاستیک سودا  شناخته می شود. سود پرک خوراکی نوعی حلال محسوب می شود و قابلیت حل شدن در آب و مایعات را دارد. سود پرک خوراکی در صنعت مواد غذایی بیش ترین کاربرد را دارد، زیرا به عنوان یک ماده افزودنی در مواد غذایی و برای تنظیم کردن ph  و تلخی زدایی های مواد، مورد استفاده قرار می گیرد. سود پرک خوراکی به دلیل خاصیت خورندگی و قلیایی بودن توسط آب رقیق می شود و به مواد  غذایی اضافه می گردد. در زیر به برخی از کاربرد های سود پرک خوراکی اشاره می کنیم.

کاربرد سود پرک خوراکی

بخش های مختلفی از صنایع غذایی به سود پرک خوراکی نیاز پیدا می کنند. این بخش ها به منظور بهبود بخشی به بافت ماده غذایی، پیش گیری از فساد، بهبود طعم و رنگ و ... از سود پرک استفاده می کنند. در ادامه برخی از خوراکی هایی که از سود پرک در آنها بهره گرفته شده است، عنوان گشته اند. هم چنین شما می توانید برای خرید سود پرک خوراکی به سایت دیجی شیمی مراجعه کرده و با قیمتی ارزان و کیفیتی بی رقیب آن را تهیه نمایید.

بستنی: بستنی بدون استفاده از سود پرک خوراکی در مرحله شیر به شکل شیک باقی می ماند. کاراژین ماده ای است که از جلبک دریایی تولید می‌شود و ماده ژل ساز است، که برای افزایش ضخامت بستنی مورد استفاده قرار می گیرد، وقتی که سود پرک خوراکی به این ماده افزوده می‌ شود، خاصیت ژلاتینی بستنی بیشتر شده و به افزایش ثبات این محصول خوشمزه کمک می کند. استفاده از سود پرک در تهیه بستنی مدت هاست که مرسوم است و به علت بافت خوشایندی که ایجاد می کند، مورد استقبال تولید کنندگان این محصول قرار گرفته است.

سود پرک خوراکی در تهیه انواع بستنی

شکلات: در روش داچ که فرآیندی جدید در تولید شکلات است، از سود پرک خوراکی به منظور کاهش میزان اسیدیته کاکائو استفاده می شود. این کاکائو زمانی که در شکلات به کار برده می شود، از رنگ بهتری به نسبت کاکائو معمولی بهره می برد. این روش همچنین باعث غنی شدن بافت های شکلات می شود و حالت یکنواخت خامه شکلی را به وجود می آورد.

استفاده از سود پرک در تهیه شکلات

چوب شور: سود پرک خوراکی با پروتئین موجود در خمیر واکنش نشان داده و آن را به شکل اسید های آمینه در می آورد که این ماده با شکر واکنش نشان می دهد و چوب شور حالتی شیشه ای و ترد به خود می گیرد. این فرآیند در علم شیمی به نام واکنش میلارد نام گذاری شده است. خنثی شدن خواص قلیایی سود پرک خوراکی در مرحله پخت اتفاق می افتد و آن را برای مصرف کننده ایمن تر می کند.

بهره گیری از سود پرک در تهیه چوب شور

نودل: سود پرک خوراکی یا کاستیک سودا یکی از مهم ترین مواد افزودنی در تولید نودل است که باعث زیاد شدن PH خمیر می شود. این خاصیت قلیایی باعث رنگ زرد نودل و به وجود آمدن بافت خوبی به هنگام خوردن آن می ‌شود.

رنگ کاراملی: رنگ کاراملی که در مواد غذایی وجود دارد، محلولی در آب است که از حرارت دهی به شکر  با وجود اسید ها، باز ها و نمک حاصل می شود.‌ طیف رنگی که با سود پرک خوراکی از قهوه ای تیره تا زرد ایجاد می شود، بستگی به میزان غلظت محلول سود پرک خوراکی دارد. یکی از نمونه های بارزی که از سود پرک خوراکی در ایجاد رنگ کاراملی استفاده می شود، نوشابه های گاز دار است.

زیتون: اولوروپین ترکیبی فنولی است که در زیتون وجود دارد و سبب تلخی آن می شود. محلول قلیایی سود پرک خوراکی باعث می شود که باند های مولکولی اولوروپین شکسته شود تا تلخی آن کاهش پیدا کند. همچنین سود پرک خوراکی باعث نرمی سطح زیتون می شود و رنگ سبز و تازگی آن نیز حفظ می شود. پس از عمل تلخی گیری زیتون، باید آن را به خوبی شست و شو داد تا مواد شیمیایی از روی زیتون ها پاک شود.

سود پرک خوراکی، موثر در تلخی گیری زیتون

پوست کنی میوه ها: اگر شما از آن دسته افراد حساس هستید که میوه های پوست کنده و  آماده مصرف می کنید، باید بدانید که برای پوست کندن این میوه ها از سود پرک خوراکی استفاده می کنند. تاثیری که سود پرک خوراکی در پوست میوه ها دارد، به طور کلی به نوع پوست میوه ها و سبزیجات بستگی دارد. محلول سود پرک خوراکی با پوست واکنش نشان داده و پوست خارجی میوه ها و سبزی ها را تجزیه هیدرولیتیکی می کنند. علاوه بر این از بروز تغییرات آنزیمی که باعث قهوه ای شدن میوه ها شده، جلوگیری می کند که باعث ایجاد حالت مناسبی در میوه شود.

شست و شو: یکی دیگر از موارد استفاده از سود پرک خوراکی در شست و شوهای مخصوص در محل است که از آن با نام CIP یاد می شود. به منظور رعایت موارد بهداشتی در کارخانه های تولید مواد غذایی از نوع خاصی از شست و شو به نام CIP که مخفف عبارت Cleaning in place است، استفاده می شود و سود پرک در این مرحله به جهت انجام عملیات شست و شو، گندزدایی و تمیز کردن موضع مورد بهره قرار می گیرد.

سخن نهایی آنکه...

سود پرک یا سود کاستیک از جمله مواد قلیایی بسیار پرکاربرد محسوب می شود که کشف و تولید آن تحول شگرفی در صنایع مختلف از جمله صنعت غذایی ایجاد کرده است. این ماده باعث حذف تلخی محصولاتی از جمله زیتون می شود. رنگ دهی به غذا ها و نیز کمک به پوست کنی میوه ها و سبزیجات از دیگر کاربرد های سدیم هیدروکسید در صنایع غذایی است. به عبارتی می توان گفت این ماده باعث سرعت گرفتن تولید مواد غذایی می شود. برای خرید سود پرک خوراکی و انواع مواد شیمیایی می توانید به صورت اینترنتی و حضوری به فروشگاه دیجی شیمی مراجعه کنید و محصول مورد نظر را با قیمت عمده، کیفیت عالی و با وزن دلخواه خریداری کنید.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()