کودهای شیمیایی یکی از مهم ترین بخش های کشاورزی و به ویژه کشاورزی صنعتی و مدرن هستند. به لطف این کود ها، کیفیت محصولات کشاورزی هر روز بهتر شده و افت در میزان باروری و حاصل خیزی زمین های زراعی کاهش محسوسی پیدا کرده است. یکی از کودهایی که در صنعت کشاورزی به شدت مورد استفاده قرار می گیرد، سولفات روی است. این کود با دارا بودن ترکیباتی موثر جهت بهبود رشد گیاهان، به ارتقا کیفیت محصول کمک شایانی کرده و بازدهی کشت را افزایش می دهد. در بین کلیه محصولات کشاورزی، برخی از آنها بیش از دیگران در معرض کمبودماده معدنی روی قرار می گیرند و از این رو، ضروری است تا با تامین مواد مغذی مورد نیاز آنها، در جهت رفع کمبود ها و بهبود باروری اقدام نمود. یکی از این محصولات، گوجه فرنگی است و کاربرد سولفات روی برای گوجه، از مهم ترین مسائل در زمینه کشت این صیفی است. در این مطلب قصد داریم شما را با کاربرد سولفات روی برای گوجه و اهمیت استفاده از آن آشنا کنیم.
سولفات روی چیست؟
روی یک کود ضروری برای رشد گیاهان به شمار می رود. سولفات روی در گیاه به شکل گیری قند، فتوسنتز گیاه، انجام فعالیت ها، رشد و همچنین به قوی شدن گیاه در برابر انواع باکتری ها کمک می کند. اگر گیاهان دچار کمبود روی شوند، باعث بی کیفیت شدن محصول و افت آن می شود و محصولاتی که به کمبود روی حساس هستند شامل؛ سویا، گندم، برنج، ذرت، نخود، مرکبات، سورگوم، انگور و.... می باشد. سولفات روی از طریق آوند های گیاه وارد ریشه، شاخه و برگ ها شده و روی از برگ های پیر به برگ های شاداب و جوان در زمان رشد دانه انتقال پیدا می کند.
کاربرد سولفات روی در گوجه فرنگی
عنصر روی یکی از افزودنی های مجاز در کشاورزی محسوب می شود و حتی در ساخت مواد و خوراکی هم مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو به هیچ عنوان مشکلی برای محیط زیست ایجاد نمی کند. مصرف انرژی این کود کم بوده و به آسانی توسط گیاهان جذب می شود. از کود روی برای تکامل بخشیدن گیاه گوجه فرنگی استفاده می شود و همچنین برای تسریع رشد گیاه تاثیر فراوانی دارد. استفاده بیش از حد سولفات روی موجب بروز حساسیت در گوجه می شود، پس در این صورت می توان گفت مطابق نیاز گیاه از کود روی استفاده کنید تا آسیب جدی به آن ها وارد نشود.
لازم است یادآوری شود که کود روی، نیتروژن مورد نیاز گیاهان را تامین می کند و برای رشد گیاهان تاثیر بسیاری دارد. کود روی باعث تامین فسفر و نیتروژن نیز می شود که رشد ریشه ی گیاهان را افزایش می دهد. طبق آزمایش های صورت گرفته توسط محققان در شیوه کشت هیدروپونیک گوجه فرنگی، اضافه کردن پودر روی، عملکرد گوجه را افزایش می دهد و این بهبود عملکرد، به شکل قابل ملاحظه ای در برداشت نهایی تاثیر گذار بوده است. تحقیقاتی که روی علف های هرز گوجه فرنگی توسط محققان صورت گرفت نشان داد که کود روی باعث کاهش علف های هرز در گیاه گوجه می شود. این علف ها به نوعی انگل محسوب می شوند که به گیاهان خسارت وارد می کنند. گوجه فرنگی از آن دسته گیاهانی به شمار می رود که ویتامین c بالایی دارد و اضافه کردن کود روی به گوجه فرنگی باعث افزایش ویتامین در آن می شود. سولفات روی سرشار از نیتروژن است که موجب زیاد شدن کلروفیل در گیاهان شده و نقش مهمی در فتوسنتز و سبز رنگ بودن گیاهان دارد.
زمان استفاده کود روی برای گوجه فرنگی
برای این که گیاه گوجه فرنگی رشد بهتری داشته باشد و سلامت آن ها به طور کامل حفظ شود، از کود روی در اواسط فصل نمو دانه استفاده می کنند. زمانی که متوجه شدید اندازه گیاه گوجه فرنگی به یک الی یک و نیم اینچ رسیده است، مقدار خیلی کمی کود روی به اطراف گیاه گوجه بریزید. به این شیوه ضمن اینکه به رشد موثر گیاه کمک کرده اید، مانع از تکثیر علف های هرز نیز خواهید شد. خرید سولفات روی و استفاده از آن برای محصول گوجه فرنگی می تواند تاثیرات شایانی در بهبود رشد این گیاه و باروری موثرتر آن داشته باشد.
خرید کود سولفات روی
کود روی از جمله کود هایی است که بسیار مورد استفاده کشاورزان قرار می گیرد. توصیه می شود قبل از آن که نسبت به خرید سولفات روی اقدام کنید، حتما خاک مزرعه را آزمایش کنید تا از عنصر موجود درون خاک و مقدار آن اطلاع داشته باشید و در صورت هر گونه کمبود سریعا با متخصص تغذیه مشورت کنید. برای خرید کود روی می توانید به فروشگاه مواد شیمیایی دیجی شیمی مراجعه کنید. در این فروشگاه انواع کود های شیمیایی و از همه مهم تر کود روی با کیفیت فوق العاده در وزن های متفاوت و کیفیت عالی به فروش می رسد. قیمت محصولات این فروشگاه نسبت به سایر فروشگاه ها مناسب بوده و کاربران می توانند محصول مورد نیاز خود را به صورت آنلاین و حضوری سفارش دهند. فروشگاه دیجی شیمی این قابلیت را دارد تا خرید مشتریان گرامی را درب منزل تحویل دهد.
چنانچه شما در زمینه استفاده از کود سولفات روی بر روی گیاه گوجه فرنگی، تجربه ای کسب کرده اید، می توانید آن را در قسمت نظرات برای کاربران یادداشت کنید. به این شیوه به افزایش آگاهی عمومی در زمینه این محصول و نحوه بهبود کشت کمک شایانی خواهید کرد.