نحوه استفاده از بوریک اسید در مصارف مختلف
اسید بوریک از جمله مواد شیمیاییمحسوب میشود که در صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارد. این ماده بیشتر برای ضد عفونی به کار میرود. برای استفاده از این ماده باید طریقه مصرف آن را بدانید. در این مقاله قصد داریم به بررسی نحوه استفاده از بوریک اسید در مصارف مختلف به صورت جامع و کاربردی بپردازیم.
بوریک اسید چیست؟
بوریک اسید مادهای ضعیف است، که با فرمول شیمیایی H3BO3 شناخته میشود. بوریک اسید مادهای پودری شکل، شبیه به بلورهای شفاف، فاقد رنگ و بو است. با بلیعدن بوریک اسید متوجه طعم تلخ آن خواهید شد. این ماده با نامهای ارتو بوریک، هیدروژن بورات و بوراسیک اسید نیز شناخته میشود. این ماده ضعیف در دمای ۳۰۰ درجه سانتی گراد میجوشد و در دمای ۱۷۱ درجه سانتی گراد ذوب میشود. این ماده اگر در دمای بالا یا در معرض نور خورشید قرار بگیرد به آرامی تجزیه میشود و به همین دلیل برای نگهداری اسید بوریک، آن را درون ظروفهای تیره رنگ میریزند.
ویژگی های بوریک اسید
برخی از فواید و ویژگی های بوریک اسید را در زیر بیان کردهایم.
- متابولیسم چربیها
- جداسازی سلولی بافتها
- منتقل کردن کلسیم در گیاهان
- متابولیسم مواد هیدروکربن و قند
- تنظیم میزان کلسیم و پتاسیم در بافتهای گیاهان
- تاثیر در رشد ریشه و نوک ساقه
کاربرد های بوریک اسید در صنایع مختلف
در این بخش به بررسی کاربردهای فوق العاده بوریک اسید به طور کلی میپردازیم.
کاربرد بوریک اسید در صنایع چوب
این ماده سمی نمیباشد و هیچ خطری برای فرد به دنبال ندارد. پس از آن به عنوان مادهای ضد قارچ و حشره برای نگهداری چوبهای خام استفاده میکنند.
پزشکی و داروسازی
از طرفی بوریک اسید خاصیت ضد باکتری و قارچ دارد و از آن در صنایع داروسازی و پزشکی برای ضدعفونی کردن استفاده میشود. برای ساخت بیش تر دارو ها از بوریک اسید نیز کمک میگیرند.
اسید بوریک کشاورزی
در صنایع کشاورزی از بوریک اسید برای جذب سریع مواد مغذی و رشد گیاهان استفاده می کنند. کمبود این مواد در گیاهان موجب خسارتهای شدید می شود. با مصرف بوریک اسید میتوانید رشد گیاهان و میزان گلدهی را افزایش دهید.
گیاهان در صورت کمبود بوریک اسید به سه دسته تقسیم بندی می شوند، که شامل کم نیاز، میان نیاز و پر نیاز است. گیاهان کم نیاز به گیاهانی گفته میشوند که میوههای دانه ریز داشته باشند همانند: سیب، پیاز، خیار، زمین، حبوبات و... . گیاهان میان نیاز همانند سبزیجات، شبدر، گوجه فرهنگی، کلم، کاهو، هویج و... هستند. در آخر گیاهان پر نیاز هم؛ چغندر، یونجه، کرفس و ترب را شامل میشوند.
صنعت چرم
از دیگر کاربردهای بوریک اسید میتوان به صنایع چرم سازی اشاره کرد. از این ماده برای گندزدایی و نگهداری بلند مدت پوست گوساله، گاو و گوسفند استفاده میشود.
سرامیک سازی
میزان بورتهایی که در اسید بوریک وجود دارد موجب کم شدن انبساط گرما در مواد می شود و در این صورت سطح سرامیک و کاشیهای ساخته شده حالت براقی به خود میگیرند.
تهیه پارچه فایبر گلاس
یکی از اصلیترین موارد استفاده بوریک اسید، در تهیه پارچه فایبر گلاس تک رشتهای است. از این پارچهها برای ضخیم شدن محصولات پلاستیکی استفاده می کنند.
شیشه سازی
از دیگر موارد مصرف بوریک اسید میتوان به تولید کالا های شیشهای اشاره کرد. شیشههای بوروسیلیکات از این ماده ساخته میشوند، زیرا مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند. همچنین برای ساخت شیشههای آزمایشگاهی نیز از بوریک اسید استفاده می کنند.
موارد مصرف بوریک اسید
امروزه کشاورزان برای رشد گیاهان از بوریک اسید استفاده می کنند. نحوه مصرف آن به گونهای است که بوریک اسید را درون مقداری آب حل کرده و آن را داخل آب پاش می ریزند. سپس میتوانید این محلول را در پای درختان بریزید. این عمل موجب تقویت و رشد گیاهان در کشاورزی میشود. اگر این کود در مواقعی که درختان میوه در مرحله گل دهی هستند، استفاده شود باعث افزایش ۵۳ درصدی تولید و رشد میوهها میشود. اگر مشکلات زیر را داشتید مصرف اسید بوریک را شدیدا توصیه میکنیم:
- ضعیف بودن رشد میوهها
- متوقف شدن رشد شکوفهها
- شکل گرفتن بافتهای قهوهای رنگ یا چوب پنبهای
- تغییر رنگ در برگهای جوان
- تیره شدن رنگ برگهای انتهایی
- با مصرف این اسید تمامی قارچها، میکروبها و سایر مشکلات از بین میرود و شما با خیالی آسوده میتوانید به پرورش گیاهان سالم بپردازید.
نحوه استفاده بوریک اسید کشاورزی
بوریک اسید مادهای است که حالت جامد و پودری شکل دارد و شبیه بلورهای براق است. نحوه استفاده از بوریک اسید به این گونه است که مواد را درون آب حسابی حل کنید، سپس درون آب پاش ریخته و روی شاخ، برگ گیاهان و خاک بپاشید.
به طور کلی مقدار مصرف این مواد در ۱۰۰۰ سی سی آب باید ۲ الی ۵ گرم پودر بوریک اسید باشد. بهترین روش پاشیدن محلول درست شده روی خاک یا پای درختان است. استفاده از بوریک اسید با غلظت دو در هزار زمانی توصیه میشود که جوانههای درختان در خواب باشند و توجه داشته باشید اگر خاک کشاورزی سبک باشد، با آبیاری و بارندگی تاثیر مواد از بین میرود. پس مصرف این اسید قبل از بارندگی و آبیاری مفید میباشد.
فواید بوریک اسید در منزل که حتما باید بدانید
شاید برایتان سوال باشد که بوریک اسید چه فوایدی دارد، به نوعی میتوان گفت این اسید از قدرت ضعیفی برخوردار است و هیچ خطری برای انسان ندارد. بوریک اسید کاربرد های بسیاری دارد و برخی از کاربرد های آن در منزل برای کنترل آفات و محصولات آرایشی استفاده میشود. یکی از مواد تاثیر گذار برای از بین بردن حشرات مزاحم استفاده از بوریک اسید است. این ماده علاوه بر رفع حشرات به عنوان ضد عفونی کننده در سوختگیهای سطحی، بریدگیها، آکنه و جوش مفید است.
نکات ایمنی کار با بوریک اسید
حتما میدانید که اگر هر ماده شیمیایی به شیوه نادرست استفاده شود میتواند خطرآفرین باشد. به همین دلیل باید نکات ایمنی در هنگام استفاده از آن رعایت شود.
هرگز بوریک اسید را در دسترس کودکان قرار ندهید و همچنین استفاده از آن روی زخمهای باز مجاز نیست.
خوردن زیاد این اسید باعث مسموم شدن کاربر شده و حتی ممکن است کشنده باشد.
به هنگام کار با بوریک اسید مراقب باشید دستها با چشم تماس پیدا نکند. زیرا در افراد حساس ممکن است خارش، سوزش، قرمزی و ریزش اشک ایجاد شود.
قیمت بوریک اسید
بوریک اسید به عواملی از قبیل میزان کیفیت، برند سازنده، حجم اسید و... بستگی دارد. این محصول به صورت جزئی و عمده توسط فروشگاه های محصولات شیمیایی به سراسر کشور ارسال می شود. یکی از برترین این فروشگاه ها، سایت دیجی شیمی است که با دارا بودن اسید بوریک در بسته بندی های با کیفیت و قیمت مناسب، رضایت کاربران را جلب کرده است. همچنین برای اطلاع از قیمت بوریک اسید و سایر مواد شیمیایی می توانید با کارشناسان و متخصصان فروشگاه دیجی شیمی در ارتباط باشید تا بتوانید محصول مورد نیاز خود را به آسانی و با کیفیت هر چه تمامتر خریداری کنید.
بوریک اسید را از کجا خریداری کنیم؟
اگر دوست دارید به صورت آنلاین و با چند کلیک ساده بوریک اسیدی باکیفیت را تهیه کنید، وب سایت فروشگاهی دیجی شیمی انتخابی مناسب است. مواد شیمیایی عرضه شده در دیجی شیمی علاوه بر قیمت مناسب و مقرون به صرفه از کیفیت درجه یک و مرغوب برخوردار است. پس از خرید اسید بوریک حتما نحوه استفاده از آن را مطالعه کنید تا در استفاده از آن دچار مشکل نشوید.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا به بررسی نحوه استفاده از بوریک اسید در مصارف مختلف بپردازیم. این ماده غیر سمی کاربردهای بی شماری در صنایع مختلف دارد و امروزه در شرایط متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد. برای راحتی بیشتر شما عزیزان و خرید محصولی باکیفیت و مرغوب وبسایت دیجی شیمی را معرفی کردیم تا بدون دغدغه اضافی خرید خود را نهایی کنید. امیدواریم که در این مطلب تمام سوالاتی که در ذهن داشتید را پاسخ داده باشیم.