کاربرد اسید بوریک در کشاورزی
اسید بوریک ماده ای است که عمدتا در بسیاری از مواد غذایی و یا در کشاورزی بیش ترین کاربرد را دارد. این اسید از قدرت ضعیفی برخوردار است. اسید بوریک کاربرد های فراوانی دارد که می توان به ضدعفونی کننده ها، حشره کش ها، مهار کننده های آتش و همچنین کشاورزی اشاره کرد که در ادامه این مقاله به نحوه استفاده از بوریک اسید در کشاورزی می پردازیم.
اسید بوریک چیست؟
قبل از پرداختن به کاربرد اسید بوریک در کشاورزی ، باید با این ماده شیمیایی آشنا شویم. اسید بوریک با نام هایی همچون اسید اورتوبوریک و هیدروژن بورات شناخته می شود. این اسید قدرت کم تری دارد که عمدتا از خواص ضدعفونی کننده برخوردار است. بوریک اسید در مناطق آتش فشانی همانند نوادا، توسکانی و لیگاری به طور طبیعی یافت می شود. این اسید با فرمول شیمیایی H3BO3 ساخته شده و شکل ظاهری آن شبیه به بلور های براق بوده که فاقد رنگ و بو است. اسید بوریک در دمای ۹/۱۷۰ درجه سانتی گراد ذوب می شود و نقطه جوش آن دمای ۳۰۰ درجه سانتی گراد است. بوریک اسید از ماده معدنی به نام ساسولیت استخراج می شود که به عنوان مواد نگهدارنده در لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. این اسید از تشکیل قارچ در لوازم آرایشی ها به طور کامل جلوگیری کرده و همچنین باعث افزایش عمر آن ها هم می شود. اسید بوریک هیچ خطری برای افراد ندارد و می توان از آن به عنوان قارچ کش، حشره کش و علف کش نیز استفاده کرد. هیدروژن بورات می تواند در آب حل شود و قابلیت سوختن دارد. همچنین باعث خورندگی نیز می شود. این ماده در دمای بالا هیدروژن خود را از دست می دهد و اسید متابوریک تولید می کند. هر مول از اسید بوریک ۱۸ درصد بور دارد.
کاربرد های بوریک اسید
در این بخش قصد داریم به برخی از کاربرد های بی نظیر اسید بوریک در صنایع مختلف بپردازیم.
استفاده از اسید بوریک در مهار آتش
اسید بوریک می تواند از انتشار گاز های سوختنی که از سوختن موادی مثل چوب، پنبه و فرآورده های چوبی به دست می آید، جلوگیری کند. همچنین این ماده برای آن که از شدت آتش جلوگیری کند، باعث رهایی مولکول های آبی می شود که در پیوند های شیمیایی وجود دارد. اسید بوریک در تولید موادی مانند عایق، روکش و لوازم پلاستیکی کاربرد دارد.
استفاده اسید بوریک در بهداشت
اسید بوریک، به عنوان اسید ضعیف در ضد عفونی کردن و پیشگیری از رشد میکروارگانسیم کاربرد دارد. از موارد استفاده آن می توان به ساخت پودر بچه، ضدعفونی کننده ها، دارو های ضد پیری و محلول لنز اشاره کرد.
استفاده اسید بوریک در مواد غذایی
این اسید به عنوان مکمل مهم در انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد که باعث سلامت استخوان ها و دندان ها می شود.
کاربرد اسید بوریک در پزشکی
اسید بوریک خواص ضدعفونی کنندگی دارد و از آن می توان برای زخم های سطحی و سوختگی ها استفاده کرد. همچنین برای از بین بردن آکنه و قارچ بدن کاربرد دارد. از دیگر موارد استفاده این اسید می توان به شست و شوی چشم و گوش یا درمان عفونت های قارچی اشاره کرد.
کاربرد اسید بوریک در صنعت چرم
اسید بوریک برای گندزدایی هم کاربرد دارد که موجب بهبود یافتن پوست گاو، گوساله و گوسفند می شود. همچنین رشد باکتری ها را به طور کامل کاهش می دهد.
اسید بوریک در کشاورزی چه کاربردی دارد؟
از کاربرد های اسید بوریک در کشاورزی می توان به تولید انواع حشره کش ها اشاره کرد. این اسید برای نخستین بار در کشور ایالات متحده آمریکا برای از بین بردن حشرات، مورچه ها، سوسک ها، موریانه ها، کک و... مورد استفاده قرار گرفت. همچنین اسید بوریک برای رفع مورچه و سوسک های خانگی نیز تاثیر بسیاری دارد. سازوکار حشره کش بر پایه اسید بوریک نابودی متابولیسم معدنی جانوران بود. جانوران آزار دهنده همانند، موش با خوردن این سم هیچ اتفاقی برایشان رخ نمی دهد تا این که سم به مرور روی معده آن ها تاثیر بگذارد و نابود شوند.
بوریک اسید به عنوان یک ماده مغذی به خاک یا محلول غذایی گیاهان اضافه می شود که کمبود بور را جبران کند. مقدار استفاده این اسید برای محصولات کشاورزی از جمله جو و گندم بستگی به زمین کشت و نوع گیاه دارد. یکی از تاثیرات اسید بوریک در کشاورزی می توان به گل دهی، رشد محصولات و.. اشاره کرد. کمبود بور بیش تر در زمین های شنی، آب های شیرین و خاک های آبیاری شده با بور کم رایج است. بوریک اسید، به عنوان اسید ضعیف ژنتیک افراد را تغییر نمی دهد تا دچار سرطان و بیماری های مختلف شوند. این اسید قابلیت حل شدن درون آب را دارد و میزان غلظت آن به ph اسید بستگی دارد. یکی از مزیت های اسید بوریک آن است که گیاهان را در برابر سرما و سایر بیماری ها مقاوم می کند. اگر محصولات کشاورزی با کمبود بور مواجه شدند، علاوه بر افزودن اسید بوریک می توان از ترکیباتی همچون بورات های پتاسیم، سدیم استفاده کرد.
زمان و نحوه مصرف اسید بوریک در کشاورزی
اسید بوریک در کشاورزی با روش های متنوعی مصرف می شود که شامل مصرف خاکی قبل کاشت، محلول پاشی و آبیاری می شود.
این اسید در فصل پاییز بعد از برداشت محصولات کشاورزی استفاده می شود و یا در اوایل فصل بهار قبل از آن که درختان شکوفه کنند، این محلول را روی شکوفه ها می پاشند. روش محلول پاشی برای رشد محصولات مفید می باشد.
در روش مصرف خاکی قبل از کاشت باید در فصل زمستان به ازای هر درخت ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم اسید بوریک به همراه گوگرد و کود حیوانی در پای درختان ریخته می شود یا توسط کانال کود به مصرف درخت رسانده می شود. درختان میوه در مقایسه با محصولات زراعی ۳ تا ۵ هزار محلول پاشی و یا آبیاری می شوند.
مصرف بوریک اسید در کشاورزی چه اهمیتی دارد؟
اسید بوریک در کشاورزی به عنوان آفت کش قوی مورد استفاده کشاورزان قرار می گیرد. این اسید با سایر آفت ها و حشرات مبارزه می کند. ترکیباتی که از عنصر بور ساخته شده اند، معمولا غلظت های پایینی دارند که از آن ها برای تولید کود های شیمیایی برای زراعت و کشاورزی استفاده می شود. این کود ها تاثیر بسزایی برای از بین بردن قارچ ها، جلبک ها و حشره ها دارد.
خرید بوریک اسید کشاورزی
پس از بررسی کاربرد اسید بوریک در کشاورزی، باید در مورد تهیه آن هم صحبت کنیم. برای خرید بوریک اسید ما به شما وب سایت فروشگاهی دیجی شیمی را معرفی می کنیم. در این فروشگاه مواد شیمیایی از جمله بوریک اسید با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در بسته بندی های مختلف به صورت آنلاین به مصرف کنندگان گرامی عرضه می شود. برای خرید ابتدا وارد صفحه محصول این فروشگاه شوید و با انتخاب بوریک اسید آن را به سبد خرید اضافه کرده، سپس با پرداخت هزینه آن را خریداری کنید. فروشگاه دیجی شیمی قابلیت ارسال رایگان محصول خریداری شده را درب منزل دارد.
کلام آخر
در این مقاله به کاربرد اسید بوریک در کشاورزی پرداختیم. این ماده شیمیایی با قدرت کم و ضد عفونی کنندگی بالا می تواند در از بین بردن آفت ها، حشرات، قارچ ها، جلبک ها و ... که مانع از رشد گیاهان مفید باشد. برای خرید اسید بوریک می توانید به سایت دیجی شیمی مراجعه کرده و اقدام به خرید نمایید. هم چنین چنان چه در زمینه این محصول سوالی دارید، در بخش نظرات مطرح کنید تا در زمانی کوتاه پاسخ خود را دریافت نمایید.