سالها است که رادیاتورها در خدمت مردم هستند. توانایی ایجاد تعادل در گرمای محیط مزیتی است که آنها را از دیگر روشهای گرمایشی متمایز میکند. در این مطلب به سوال “برای ساخت رادیاتورها معمولا از چه چیزی استفاده می شود”، پرداختیم. رادیاتورها در جنسهای متفاوتی وجود دارند و بررسی هر یک کمک میکند تا انتخابی مناسبتر داشتهباشید. همراه ما باشید.
از نحوه عملکرد رادیاتورها خبر دارید؟
رادیاتورها گرما را از آب یا بخار میگیرند و از آن برای گرم کردن محیط اطراف کمک میگیرند. در جواب افرادی که برایشان سوال پیش آمدهاست که “برای ساخت رادیاتورها معمولا از چه چیزی استفاده می شود” باید بگوییم که رادیاتورها میتوانند از چدن، فلزات ضد زنگ، آلومینیوم و مس ساختهشوند. این فلزات هدایت گرمایی خوبی دارند و در گرم شدن محیط تاثیر زیادی دارند.
شاید بپرسید چرا هنوز رادیاتورها مورد استفاده قرار میگیرند؟ توانایی ایجاد هوایی متعادل در محیط یکی از اصلیترین مزایای رادیاتورها است. برای این که متوجه شوید کدام رادیاتور مناسب شماست حتما مطلب را تا انتها بخوانید.
۳ جزء مهم رادیاتور که کار خود را خوب بلدند!
شیر رادیاتور، کنترل کننده مقدار جریان آب
شیر رادیاتور برای قطع جریان و یا کنترل مقدار جریان آب استفاده میشود. داخل این شیر معمولا قسمت تنظیمشونده وجود دارد که به وسیله آن مقطع عبور آب تنظیم میشود.
این شیر در واقع از دو طرف به رادیاتور و لوله ورود آب گرم وصل میشود. معمولا کارشناسان استفاده از شیر خودکار حرارتی را به جای شیر دستی رادیاتور پیشنهاد میدهند، زیرا با کمک آن انرژي کمتری مصرف میشود.
زانو قفلی رادیاتور، تنظیم کننده سیستم رادیاتور
زانو قفلی بر روی لوله برگشت رادیاتور نصب میشود. این عضو برای تنظیم سیستم به صورت مصنوعی و هنگام جدا کردن رادیاتور کاربرد دارد. وقتی کسی میپرسد: “برای ساخت رادیاتورها معمولا از چه چیزی استفاده می شود” زانو قفلی یکی از اولین مواردی است که نام میبریم.
یک طرف زانو، مهره ماسوره دارد و بر روی رادیاتور نصب میشود. طرف دیگر اما بر روی لوله خارجی رادیاتور قرار میگیرد. دقت کنید که موقع جداسازی رادیاتور هم شیر رادیاتور و هم زانو قفلی را ببندید.
شیر هواگیری رادیاتور، تخلیه کننده هوا
شیر هواگیری برای تخلیه کردن هوای داخل شبکه لوله کشی و رادیاتورها، استفاده میشود. این شیر در بالای رادیاتور قرار میگیرد. این نوع شیر دارای دو نوع دستی و خودکار است.
در ساختار مدل خودکار از شناور متصل به سوزن استفاده شدهاست. در صورتی که هوا در محفظه شیر شناور وجود داشتهباشد مجرای خروج هوا باز میشود.
شما می توانید برای رسوب زدایی رادیاتور های خود از محصول دیسکلر یا دیسکلر بدون بو استفاده کنید. برای خرید دیسکلر بر روی لینک های مشخص شده کلیک کنید.
برای ساخت رادیاتورها معمولا از چه چیزی استفاده می شود؟
۱. رادیاتور فولاد نرم، رادیاتوری مقرون به صرفه
فولاد نرم رایجترین فلزی است که در ساخت رادیاتورها استفاده میشود. احتمالا رادیاتورهایی که تا امروز دیدهاید هم از همین جنس بودند. در بین مردم انگلیس این نوع رادیاتور از محبوبیت خاصی برخور دارند.
فولاد نرم هم دمای مناسبی را منتقل میکند و هم از لحاظ اقتصادی به صرفه است. همچنین ساخت آن نیز آسان است. به همین دلیل معمولا از آن برای ساخت رادیاتورها استفاده میشود.
آیا میتوانم رادیاتور فولادی را انتخاب کنم؟
اگر قیمت مهمترین ملاک شماست، بله رادیاتور فولادی انتخاب مناسبی است. در غیر این صورت شاید رادیاتور آلومینیومی انتخاب بسیار مناسبتری باشد.
۲. رادیاتور فولاد ضد زنگ، لوکس و زیبا
معمولا از این جنس رادیاتور برای خانههای لوکستر و حوله گرمکنها استفاده میشود. این مدل فوقالعاده با دوام و ضدزنگ است. از آن جایی که در رادیاتورها آب گرم وجود دارد؛ این جنس فولاد برای سالها کارکرد مداوم توصیه میشود. معمولا این مدل نسبت به سایر مدلها دارای ضمانت بیشتری نیز است.
همچنین این نوع فولاد از لحاظ بصری هم زیبا به نظر میرسد و این مزیت دیگر آن است. روکشهای صیقلی فولاد ضد زنگ معمولا در احساس مثبتی که منتقل میکند تاثیرگذار است. همیشه در پاسخ به سوال “برای ساخت رادیاتورها معمولا از چه چیزی استفاده می شود” فولاد ضد زنگ را هم نام میبریم.
آیا رادیاتور فولاد ضد زنگ انتخاب مناسبی است؟
اگر دوست دارید سرمایهگذاریای طولانی مدت بکنید، رادیاتور فولاد ضد زنگ بخرید. این نوع رادیاتور به تعمیر و نگهداری بسیار کمی نیاز دارد.
۳. رادیاتور آلومینیومی، دوستدار طبیعت
آلومینیوم رسانای فوقالعادهای برای گرما است. همین موضوع هم آن را به انتخابی عالی برای ساخت رادیاتور تبدیل میکند. رادیاتورهایی که از جنس آلومینیوم ساخته میشوند؛ میتوانند در زمان کمتری به دمای دلخواه شما برسند. در واقع انرژی کمتری در طول فرایند گرمایش آنها مصرف میشود.
در ساخت رادیاتورهای آلومینیومی معمولا از فلز بازیافتی استفاده میشود؛ به همین دلیل دوستداران طبیعت این مدل را بیشتر از سایر مدلها میپسندند. نکته بسیار جذاب دیگری هم در مورد این نوع رادیاتورها وجود دارد. وقتی آنها به پایان عمر خود میرسند؛ میتوانند به عنوان مواد بازیافتی استفاده شوند.
آلومینیوم فلزی بسیار سبک است که شکل دادن و حمل و نقل آسانی دارد. بنابراین احتمالا موقع حمل و نقل هم خوشحال خواهید شد که با صرف نیروی بدنیای کم بتوانید این نوع رادیاتور را جا به جا کنید.
آیا رادیاتور آلومینیومی برای من انتخاب مناسبی است؟
این مدل نسبت به باقی گزینهها گرانتر است، اما با خرید آن در دراز مدت در هزینههای شما صرفهجویی میشود. اگر من جای شما بودم حتما این مدل را انتخاب میکردم.
۴. چدن، قدیمی و به یادماندنی
هنوز هم تعداد زیادی رادیاتور چدنی در بیمارستانها، مدارس و خانههای قدیمی پیدا میشوند. بسیاری از افرادی که این نوع رادیاتور را انتخاب میکنند؛ از دکوراسیونی که آنها میسازند لذت میبرند. این نوع رادیاتورها فوقالعاده قوی و ماندگار هستند.
جالب این که حتی بعد از خاموش شدن هم میتوانند برای مدت طولانی گرما منتشر کنند. هرچند این رادیاتورها مزایای زیادی دارند، اما نصبشان بسیار مشکل است. در نتیجه هزینههای حمل و نقل و نصب آنها را بالا در نظر بگیرید.
دوراهی انتخاب رادیاتور چدنی، آیا رادیاتور چدنی برای من انتخاب درستی است؟
اگر دوست دارید رادیاتوری بخرید که گرما را حتی پس از خاموشی نگه میدارد، رادیاتور چدنی انتخاب مناسبی است، اما در کل این مدل را پیشنهاد نمیکنم.
جمع بندی
از این که امروز را هم همراه دیجی شیمی بودید سپاس گزاریم. در این مطلب در مورد نحوهی عملکرد رادیاتورها، اجزای آنها و جنسهای متفاوتی که دارند، صحبت کردیم. هدف ما این بود که بتوانید با توجه به اهداف و ملاکهایتان بهترین رادیاتور را انتخاب کنید. فراموش نکنید که همیشه میتوانید با بررسی بخش دانستنی های دیجی شیمی اطلاعات عمومی خود را افزایش دهید و زندگی را برای خود و نزدیکانتان راحتتر کنید.