کاربرد اسید سولفوریک در صنعت :
- اسید سولفوریک در صنایع چسب و مواد شیمیایی سیلانت.
- مواد شیمیایی کشاورزی
- سفیدکننده ها
- مهارکننده های خوردگی و عوامل ضد پوسته پوسته شدن
- صنایع رنگ
- اسید سولفوریک در صنعت سوخت و مواد افزودنی سوخت ها.
- اکسید کننده ها
- مواد شیمیایی آزمایشگاه
- در صنعت پلاستیک
- لایه برداری و عوامل درمان سطح
- عامل جداسازی مواد جامد
- حلال ها
- خرید اسید سولفوریک در صنعت تولید نفت.
اسید سولفوریک در کشاورزی
بخش عمده ای از استفاده اسید سولفوریک در صنعت، به کاربرد کشاورزی مربوط می شود. این اسید قدرتمند در کشاورزی تاثیرات مثبت بسیاری دارد، به شرط آنکه بدانیم چطور از آن استفاده کنیم. عمده استفاده اسید سولفوریک در کشاورزی، به منظور تنظیم اسیدیته یا همان PH خاک می باشد. زمانی که خاک بیش از اندازه قلیایی باشد، امکان رویش گیاهان در آن محدود شده و با مشکلات جدی مواجه می شود. زمانی که اسید سولفوریک به خاک افزوده می شود، می تواند از میزان قلیایی بودن خاک کاسته و به این شیوه بستر را برای رویش گیاه در اسیدیته مناسب که چیزی در حدود 5 تا 7 می باشد، آماده سازد.
کسانی که در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند، به خوبی با نام خاک آهکی آشنا هستند. خاک آهکی به نوعی از خاک گفته می شود که ترکیبات کربنات دار در آن به شدت دیده می شوند. این ترکیبات می توانند اسیدیته خاک را برای رشد گیاهان نامناسب کنند. بهترین و ارزان ترین ماده ای که برای خنثی سازی خاک آهکی و بهبود شرایط رشد گیاه، مورد استفاده قرار می گیرد، اسید سولفوریک است. اسید سولفوریک در کشاورزی به صورت ترکیب شده به همراه آب، وارد خاک می شود و می تواند با خنثی کردن ترکیبات کربنات دار، بستر مناسبی برای رویش گیاهان و به خصوص گیاه پسته فراهم کند. میزان مصرف اسید سولفوریک در باغات پسته به دلیل حساس بودن این درخت به آهکی شدن خاک، بسیار بیش تر از دیگر مزارع است.
اسید سولفوریک در کشاورزی هم کاربرد بسیاری دارد که میتوانید مقاله کاربرد اسید سولفوریک در کشاورزی را هم مطالعه کنید.
مصارف خانگی اسید سولفوریک
این اسید قدرتمند، بخش عمده ای از مصرف خود را در بخش صنعت و کشاورزی دارد. اما نمی توان مصارف خانگی اسید سولفوریک را نادیده گرفت. از آنجایی که این ماده به شدت اسیدی و خورنده است، در نظافت و تمیزکاری منزل و دیگر اماکن از آن بهره گرفته می شود. از جمله مهم ترین کاربرد خانگی اسید سولفوریک، بهره گیری به منظور باز کردن لوله های فاضلاب است. ترکیباتی که سبب گرفتگی جدی لوله های فاضلاب می شوند، غالبا در برابر پاک کننده های معمولی مقاومت نشان می دهند و در اینجا حضور اسید سولفوریک می تواند راهگشا باشد. در مصارف خانگی اسید سولفوریک باید دقت بالایی به خرج داد تا این اسید قدرتمند، سبب وارد شدن آسیب به مصرف کنندگان نشود.
اسید سولفوریک در باران
همه ما نام باران اسیدی را شنیده ایم و شاید شاهد تاثیرات مخرب آن در ظاهر ساختمان ها و اماکن بوده باشیم. مصرف سوخت های فسیلی سبب شده تا گوگرد دی اکسید در هوا تشدید شود و در اثر ترکیب آن با آب، شاهد شکل گیری اسید سولفوریک با فرمول H2SO4 هستیم. نام این پدیده باران اسیدی است که در واقع همان اسید سولفوریک در باران می باشد. این پدیده می تواند سبب بروز آسیب به نمای ساختمان ها و خوردگی آنها شود. باید اشاره کرد که در صورتی که میزان اسید سولفوریک در باران زیادتر از حد معینی باشد، سوختگی های جزئی نیز در پوست انسان و حیوانات ایجاد خواهد کرد. بنابراین کاربرد اسید سولفوریک در صنعت، اگرچه بسیار مهم و حیاتی است و نمی توان تاثیرات مثبت آن را نادیده گرفت، اما استفاده های نابجا از سوخت های فسیلی می تواند سبب وارد آوردن آسیب های جدی به سلامت انسان و محیط زندگی وی ناشی از باران های اسیدی شود.