سبد خرید 0

خواص اسید سیتریک برای پوست | دیجی شیمی

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | دوشنبه 30 خرداد 1401 در ساعت 21 : 57 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

خواص و مضرات اسید سیتریک برای پوست

خواص اسید سیتریک برای پوست ممکن است باعث تغییر مسیر زندگی شما شود؛ البته این جمله را به مزاح بیان کردیم، اما احتمال آن وجود دارد که  بعد از آشنا شدن با خواص این ماده، به خود بگویید که ای کاش زودتر با محصولات حاوی اسید سیتریک و خواص آن آشنا می‌شدم و از آن زودتر استفاده می‌کردم. ما در این متن علاوه بر ذکر ویژگی‌های منحصر به فرد سیتریک اسید، در مورد مضرات اسید سیتریک برای پوست نیز نکاتی را ارائه خواهیم کرد؛ چنانچه علاقه مندید در این رابطه اطلاعات بیشتری کسب کنید با ما در ادامه همراه باشید.

خواص اسید سیتریک برای پوست

خواص اسید سیتریک برای پوست چیست؟

قبل از پرداختن به خواص اسید سیتریک برای پوست، لازم است به ذکر نکاتی کلی در مورد این اسید بپردازیم. اسید سیتریک از جمله اسیدهای طبیعی به شمار رفته و در میوه‌ها و مرکباتی چون لیموترش یافت می‌شود. از این ماده به دلیل خواص بی‌نظیری که در آن وجود دارد، در صنایع متفاوت از جمله صنایع دارویی، تولید مواد شوینده، تولید محصولات مراقبتی از پوست و مو، تولید مواد غذایی و غیره استفاده می‌کنند.

این اسید از جمله اسیدهای محبوب در تولید فرمولاسیون‌های طبیعی است و به همین دلیل است که ما در این جا تصمیم گرفتیم در مورد خواص این اسید با شما صحبت کنیم. برخی از مهم‌ترین خواص اسید سیتریک برای پوست به شرح زیر است:

1.سیتریک اسید، اسیدیته یا pH پوست مو را تنظیم می‌کند

یکی از مهم‌ترین خواص اسید سیتریک برای پوست تنظیم کردن اسیدیته یا pH پوست است. pH پوست ما در حالت عادی 4 تا 6 است؛ این جمله به این معناست که پوست انسان حالت اسیدی دارد. وقتی شما یک محصول آرایشی را روی پوست خود قرار می‌دهید، اگر محصول مورد نظر بیش از حد قلیایی باشد، ممکن است عوارضی برای پوست ایجاد شود.

وقتی اسید سیتریک در محصولات آرایشی و بهداشتی به کار برده می‌شود، اسیدیته پوست به سمت قلیایی شدن پیش نرفته و پوست فرصت استفاده از چربی‌های طبیعی را نیز پیدا می‌کند. اسید سیتریک، اسید قوی نیست و حضور آن در برخی محصولات باعث ایجاد خارش و سوزش در پوست نمی‌شود.

تنظیم اسیدیته پوست با کمک اسید سیتریک

2.با چین‌ و چروک‌های پوست مبارزه می‌کند

از دیگر خواص اسید سیتریک برای پوست که خانم‌های زیادی به آن علاقه نشان می‌دهند، از بین بردن چین ‌و چروک‌های پوست است. اسید سیتریک با لایه برداری کردن از پوست، به چین‌وچروک‌ها اجازه پیدایش نمی‌دهد.

این اسید، باعث تولید کلاژن شده و میزان فیبروبلاست‌های پوست را افزایش می‌دهد. فیروبلاست، نوعی سلول میان بافتی است و در بافت های پیوندی حضور دارد. بافت پوست، به کمک این سلول‌ها و سایر فیبرهای مهم در بدن تشکیل می‌شود.

جایی که نیاز باشد زخم بهبود پیدا کند، این سلول‌ها وارد عمل شده و شرایط مساعد برای ترمیم را به وجود می‌آورند. کلاژن و فیبروبلاست، با نقش و ساختار خاص خود در جلوگیری از ایجاد چین و چروک، بسیار اثرگذارند.

پوست بدون چروک با اسید سیتریک

3.سیتریک اسید منافذ بسته پوست را باز می‌کند

از دیگر خواص اسید سیتریک برای پوست، باز کردن منافذ بسته پوست است. در سراسر پوست منافذ زیادی وجود دارد؛ این منافذ در اثر تجمع پیدا کردن سلول‌های مرده، آلودگی‌های موجود در محیط، فعالیت باکتری‌ها و غیره مسدود شده و مشکلاتی مانند آکنه، التهاب و عفونت را ایجاد می‌کنند.

محصولات مراقبتی زیادی در بازار وجود دارد و همه آنها نیز در تلاشند با کمک مواد موثره ای که دارند، منافذ بسته پوست را باز، و مشکلات موجود را برطرف کنند. اگر شما نیز به چنین مشکلی دچار هستید، محصولاتی را خریداری کنید که حاوی اسید سیتریک هستند.

اسید سیتریک، اتصالات بین سلولی را از بین می‌برد و سلول‌های مرده پوست با سرعت بیشتری نابود می‌شوند. ملایمتی که این اسید در از بین بردن منافذ دارد، باعث افزایش برتری محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی این اسید شده است. بقیه محصولات لایه بردار پوست، کار لایه برداری را با خراش دادن پوست انجام می‌دهند.

اسید سیتریک در محصولات آرایشی

4.اسید سیتریک باعث تسکین آکنه می‌شود

از دیگر خواص اسید سیتریک برای پوست، تسکین پیدا کردن آکنه است. پوست‌هایی که به هر دلیل، چرب هستند، مستعد ایجاد آکنه به شمار می‌روند. برخی لایه بردارهای موجود در بازار با داشتن اثرات تهاجمی، آکنه موجود در پوست را از بین می‌برند. این محصولات، رطوبت پوست را تخلیه می‌کنند و تحریک شدن پوست و ایجاد جوش‌های بیشتر را باعث می‌شوند.

اسید سیتریک رقیق شده با آب، گزینه مناسبی برای کسانی است که آکنه صورت دارند و می‌خواهند با ملایم‌ترین و اثربخش‌ترین روش‌ها این آکنه‌ها را از بین ببرند. اگر شما نیز جزء این گروه هستید، دست به کار شده و برای افزایش زیبایی و لطافت پوستتان اقدام موثری انجام دهید.

5.سیتریک اسید باعث شفافیت و روشنی پوست می‌شود

از دیگر خواص اسید سیتریک برای پوست اثرات شگفت انگیز آن بر شفافیت و روشن شدن پوست صورت است. یکی از مهم‌ترین نقش‌های این اسید لایه برداری کردن از پوست است. سیتریک اسید، سلول‌های مرده روی پوست را پاکسازی کرده و باعث افزایش شفافیت آن می‌شود.

شاید شنیده باشید که می‌گویند برای روشن کردن زیر بغل و یا جای زخم از پوست مرکبات استفاده کنید؛ پوست مرکبات حاوی اسید سیتریک است. مالیدن پوست مرکبات به بدن باعث کاهش تیرگی و افزایش روشنی پوست می‌شود.

خواص اعجاب انگیز اسید سیتریک برای مو چیست؟

در ادامه صحبت در خصوص خواص اسید سیتریک برای پوست لازم می‌دانیم در مورد خواص اعجاب انگیز این اسید و تاثیرات آن بر مو نیز نکاتی را ارائه کنیم. یکی از خواص جالب توجه اسید سیتریک بر مو، از بین بردن شوره سر است. شوره سر ممکن است در اثر عواملی مانند درماتیت آتوپیک و یا پسوریازیس ایجاد شود.

روش‌های زیادی برای درمان شوره سر وجود دارد، اما همه آنها اثر بخش نبوده و مشکل را به صورت کامل برطرف نمی‌کنند. گاهی اوقات، برخی از این روش‌ها باعث افزایش تحریک پوست نیز می‌شوند. اگر شوره سر دارید، از محصولات آرایشی استفاده کنید که در آنها اسید سیتریک به کار برده شده است. این اسید باعث تعادل در pH موی سر شده و همین ایجاد تعادل منجر به از بین رفتن شرایط مساعد جهت ایجاد شوره می‌گردد.

اسید سیتریک برای مو

چرا از اسید سیتریک برای پایداری و طول عمر محصول کمک می‌گیرند؟

خواص اسید سیتریک برای پوست باعث شده از این ماده در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده گردد. در برخی کرم‌ها، سرم‌ها، لوسیون‌ها، نرم کننده‌ها و برخی دیگر از محصولات آرایشی این اسید را به کار می‌برند تا اسیدیته محصول به خوبی حفظ شود.

همان طوری که در فوق نیز اشاره کردیم، وقتی اسیدیته یا همان pH پوست در حالت تعادل قرار می‌گیرد، پوست، جوش نمی‌زند و موها نیز دچار شوره نمی‌شوند. همین تاثیرات فوق العاده است که باعث شده در طیف وسیعی از محصولات از این اسید استفاده شود.

خواص اسید سیتریک برای پوست، بیشمار است و استفاده از آن باعث افزایش زیبایی پوست صورتتان خواهد شد، اما موضوع دیگری که خوب است در مورد کاربرد این اسید در محصولات آرایشی بدانید، افزایش ثبات و عملکرد محصولات آرایشی است.

اسید سیتریک به صورت مایع است و به راحتی در آب و یا سایر حلال‌ها، حل می‌شود؛ این خاصیت، اسید سیتریک را به یک ماده کاربردی در صنایع آرایشی و بهداشتی تبدیل کرده است. به یاد داشته باشید، این اسید را در همه محصولات آرایشی به کار نمی‌برند؛ برای مثال، کره بدن یا بادی باتر، از جمله محصولاتی است که نباید در آن اسید سیتریک به کار برده شود.

خطرناک‌ترین مضرات اسید سیتریک برای پوست چیست؟

در مورد خواص اسید سیتریک برای پوست نکات زیادی را بیان کردیم، حالا خوب است در مورد خطرناک‌ترین مضرات اسید سیتریک برای پوست نیز اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. طبق مطالعاتی که روی سیتریک اسید صورت گرفته است، این ماده از جمله مواد بی خطر در دنیا به شمار می‌رود. غلظت این ماده در محصولات آرایشی آنقدر نیست که باعث ایجاد حساسیت و یا التهاب در پوست، مو و یا چشم‌ها شود.

البته اسید سیتریک نیز کاملا بی عارضه نیست و ممکن است باعث افزایش حساسیت پوست به نور آفتاب شود. این اسید سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد و پوست جدیدی حاصل می‌شود؛ این پوست جدید در برابر نور خورشید، حساس شده و آسیب‌پذیرتر می‌شود.

چه کنیم تا خواص اسید سیتریک برای پوست به مضرات تبدیل نشود؟

بهتر است کسانی که می‌خواهند از خواص اسید سیتریک برای پوست خود بهره ببرند، قبل از قرار گرفتن در مقابل نور خوشید از محصولات آرایشی حاوی این ماده استفاده نکنند؛ زیرا همانطوری که در فوق نیز اشاره کردیم، پوست جدیدی که در اثر لایه برداری ایجاد شده، نسبت به نور خورشید حساس است و ممکن است اندکی ملتهب به نظر آید.

کسانی که پوست حساسی دارند، در صورت مواجه طولانی مدت با این اسید، دچار التهاب و تحریک‌های پوستی می‌شوند. به خاطر داشته باشید، مواد خام اسید سیتریک مناسب استعمال خارجی است و به هیچ وجه نباید میل شود.

موضوع دیگری که در مورد اثر بخش بودن خواص اسید سیتریک برای پوست باید مورد توجه قرار دهید، ممنوعیت‌هایی است که در مورد محصولات حاوی این اسید وضع شده است. زنانی که باردار هستند؛ افرادی که به عنوان یک پرستار فعالیت می‌کنند و همین طور تمام کسانی که به صورت ژنتیکی پوست حساسی دارند، نباید بدون تجویز پزشک خود اسید سیتریک خام استفاده کنند.

برای استفاده از مواد آرایشی حاوی سیتریک اسید برای اولین بار، چنانچه نمی‌دانید واکنش پوست شما در مقابل این ماده چگونه است، از استعمال آن در یک ناحیه وسیع خودداری کنید. سطحی را به اندازه یک سکه کوچک، آغشته به مواد حاوی اسید سیتریک کنید؛ چنانچه هیچ واکنش و حساسیتی مشاهده نکردید، می‌توانید از محصول حاوی اسید سیتریک استفاده کرده و شاهد نتایج خارق العاده آن باشید.

استفاده بهینه از اسید سیتریک

جمع بندی

خواص اسید سیتریک برای پوست موضوع صحبت ما در این مقاله بود. اسید سیتریک به دلیل مواد موثره‌اش خواص بی نظیر و خارق العاده‌ای دارد. این اسید به افراد کمک می‌کند پوستی شاداب، سالم و عاری از هر گونه آکنه و جوش داشته باشند. البته در کنار این خواص شگفت انگیز باید به مضرات آن نیز توجه داشته باشید و کاری نکنید که اوضاع پوستتان از قبل هم بدتر شود.

مجموعه‌هایی که در حوزه تولید محصولات آرایشی و بهداشتی کار کرده و برای انجام کار خود به مواد شیمیایی نیاز دارند، می‌توانند به مجموعه‌هایی مانند دیجی شیمی مراجعه کنند؛ این فروشگاه آنلاین، در حوزه ارائه و فروش ترکیبات شیمیایی فعالیت کرده و گستره وسیعی از مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.  در صورتی که در زمینه استفاده از این محصول سوالی دارید، می توانید با کارشناسان بازرگانی ما در تماس باشید و یا نظرات خود را در بخش زیر با ما در میان بگذارید.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
خرید قرص کلر با قیمت منصفانه در ایران| دیجی شیمی اگر جوهر لیمو مربا زیاد شد چه کنیم؟| دیجی شیمی راحت ترین راه شکستن ساروج|دیجی شیمی استخراج طلا با وایتکس| دیجی شیمی 7 روش خانگی استخراج طلا| دیجی شیمی راحت ترین راه شکستن سنگ| دیجی شیمی سولفات مس برای از بین بردن جلبک|دیجی شیمی نحوه استفاده از کلر ، کات کبود و زاج|دیجی شیمی نحوه از بین بردن جلبک استخر کشاورزی|دیجی شیمی از بین بردن جلبک استخر پرورش ماهی|دیجی شیمی مقدار استفاده کات کبود در استخر| دیجی شیمی ضد جلبک استخر کشاورزی چیست و از کجا بخریم؟|دیجی شیمی خواص اسید سیتریک برای پوست | دیجی شیمی اسید سیتریک خوراکی چیست؟|دیجی شیمی اسید سیتریک چیست و چه کاربردی دارد؟ اسید بوریک داروخانه| دیجی شیمی نحوه استفاده از بوریک اسید در مصارف مختلف (جامع و کاربردی)|دیجی شیمی اسید بوریک در کشاورزی چه کاربردی دارد؟|دیجی شیمی اسید فسفریک برای پسته | دیجی شیمی تفاوت اسید فسفریک خوراکی و صنعتی چیست؟⭐️|دیجی شیمی✔️
نمایش همه
علاقه مندی ها ()