سبد خرید 0

انواع ساروج و دشمن آن

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | ﺳﻪشنبه 23 اسفند 1401 در ساعت 9 : 6 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

انواع ساروج و کاربرد آن⭐[راحت ترین روش های تخریب ساروج]

یکی از مواد اصلی مورد نیاز در ساخت و سازهای قدیمی ماده ای به نام ساروج است که در زبان لاتین به آن Mortar گفته می شود. این ماده در سازه های قدیمی ایرانی استفاده های زیادی دارد و از دوام و استحکام بالایی بهره می برد.

ماندگاری و عمر بالای بناهایی که به وسیله ساروج ساخته شده است، نشان از مرغوب بودن این ماده و تفکر پیشرفته ایرانیان در زمان های دور دارد. استحکام ساروج حتی از سیمان نیز بیش تر می باشد و به همین دلیل ایرانیان باستانی که در قشر مرفه جای داشته اند، برای مصارف گوناگون از جمله پنهان کردن گنجینه های خود بهره های زیادی از ساروج گرفته اند.

اما این ماده دقیقا چیست و چگونه ساخته شده که چنین استحکامی دارد؟ مطلب پیش رو شما را با ساروج، روش ساخت، کاربردها و نحوه تخریب آن آشنا می کند.

 انواع ساروج

ساروج چیست و چه کاربردی دارد؟

در پاسخ به این پرسش که ساروج چیست باید گفت که این ماده با ترکیبات طبیعی و در دسترس همگان ساخته می شود. هر اقلیمی با توجه به جنس خاکی که در آن حوزه وجود داشته، به تولید ساروج می پرداخته و به همین دلیل انواع مختلفی از ساروج پدیدار شده است. خاکستر، خاک رس و آهک مرسوم ترین مواد اولیه برای تولید ساروج بوده اند. 

ترکیبی از این مواد را با آب و گل برای مدت دو روز ورز می داده و زمانی که این ملات خشک شد، آن را در کوره می سوزاندند. ماده ای که در کوره قرار می گرفت، تبدیل به ساروج می شد که سپس آن را نرم کرده و با کوبیدن و یا آسیاب کردن آن، به فرآیند نرم شدن کمک می کردند. در نهایت به دو شیوه گرم و سرد، انواع مختلفی از ساروج ها را تولید می کردند که میزان سفتی آنها با هم تفاوت داشت و منجر به بالا و پایین رفتن قیمت تمام شده آن می شد.

در روش تولید سرد ساروج، ماده ای که در روش بالا به دست آمد را با ماسه، خاکستر و نوعی گیاه مخصوص از خانواده نی، موی انسان یا حیوان و حتی سفیده تخم مرغ، ترکیب می کردند و ملات به دست آمده را به خشک و در نهایت آسیاب می کردند. روش گرم تولید ساروج به این ترتیب بود که ماده به دست آمده اولیه را با کاه و آب ترکیب می کردند و سپس آن را پس از خشک کردن، می پختند و آسیاب می کردند.

برای خرید اسید ضد بتن، حلال ساروج، خرید کتراک، خرید گرین راک، بر روی هر کدام کلیک کنید.

کاربرد ساروج

واضح است که ماده ای با این استحکام در چه مواردی استفاده خواهد شد. عمده کاربرد ساروج در زمان های دور به منظور ساخت بناهایی بود که باید در برابر ورود آب مقاوم می بودند. از جمله این بناها می توان به آب انبارها، حوض ها، ساخت حمام و حتی پل هایی که در برابر بارش باران و برف بودند، اشاره کرد. هم چنین دیگر کاربرد ساروج استفاده از آن در نماس ساختمان ها بود.

زیبایی و جذابیت خاصی که این ماده در معماری آن زمان داشت، سبب شد تا به منظور تزئین ساختمان و ایجاد بناهای زیبا از آن در نماها  استفاده شود. یکی دیگر از موارد استفاده ساروج را باید مخفی کردن گنجینه ها و اشیا گران قیمت دانست. ثروتمندان اشیا گران بهای خود را در مکان هایی که با ساروج پوشیده می شد، مخفی می کردند و به این شیوه از آنها محافظت می نمودند.

در حال حاضر ساروج در ساخت و سازها مورد استفاده قرار نمی گیرد و شاید بتوان گفت آخرین باری که در کشور ما از این ماده در سازه ای بهره گرفته شده، به ابتدای حکومت پهلوی ها بازمی گردد.

ساروج در ایران باستان

دشمن سرسخت ساروج

عمر هر سازه ای روزی به پایان می رسد. با توجه به تاکیدی که به استحکام ساروج داشتیم، طبیعتا از بین بردن آن کار دشواری است و به سادگی انجام نخواهد شد. برای از بین بردن ساروج چه باید کرد؟ دشمن ساروج چه ماده ای است که بتواند بدون کوچک ترین صدمه به محیط زیست و انسان ها، تخریب این ماده را به انجام برساند؟ شاید بتوان استفاده از مواد منفجره را راهی در صدد از بین بردن ساروج دانست.

اما با پیشرفت تکنولوژی و دانش، باید راه ساده تر، کم هزینه تر و بی دردسرتری وجود داشته باشد که بتوان آن را به عنوان دشمن ساروج برگزید. امروزه می توان با بهره گیری از ترکیباتی نظیر کتراک و یا گرین راک، بدون کوچک ترین دردسری، از شر ساروج خلاص شد. اسیدهای ضد بتن، کتراک و گرین راک، ترکیباتی هستند که با دارا بودن قدرت اسیدی به شدت بالا و خورندگی قوی، می توانند سنگ، ساروج و بتن را از بین ببرند.

استفاده از آنها بدون ایجاد آلودگی صوتی و انفجار بوده و خطری برای محیط زیست به همراه نخواهد داشت.

دشمن سرسخت ساروج

راحت ترین راه شکستن ساروج

ترکیبی از اسیدهای قوی می توانند منجر به شکسته شدن ساروج و تخریب آن شوند. به این ترکیبات کتراک یا گرین راک گفته می شود. این مواد در صورتی که از کیفیت مطلوبی بهره ببرند، در مدت زمان کوتاهی می توانند سنگ و ساروج را از بین برده و تخریب کنند.

اما مرغوب ترین دشمن ساروج را از کجا باید تهیه کرد؟ شما می توانید با اطمینان از کیفیت محصول، تهیه آن را به سایت دیجی شیمی بسپارید. دیجی شیمی یکی از بزرگ ترین عرضه کنندگان مواد شیمیایی است که بهترین کتراک و گرین راک های کشور را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد. این مرکز در کنار عرضه کتراک با کیفیت، قیمت مناسب و رقابتی را هم برای مصرف کنندگان در نظر گرفته است و حذف واسطه ها این قیمت مناسب را سبب شده است.

 

ساروج چیست؟

 

در گذشته های دور در صنعت معماری ایران معماری های ایرانی بهترین هنر ها را اینجاد میکردند که آثار این هنرمندان در نقاط مختلف دنیا زبان زد همه بود اما دلیل این همه هنرهای خوب چه بود؟ آیا این هنرمندان از ابزار یا مواد خاصی استفاده میکردند؟  معماران ایرانی در زمان های قدیم برای اینکه هنر هایشان زیبا و زبان زد همه قرار بگیرد از روش های مختلفی برای تولید این آثار استفاده میکردند که خودشان اختراع کرده بودند که یکی از مهم ترین این مواد ساروج نام دارد. با ادامه مطلب با ما همراه باشید تا روش های ایجاد و روش های شکستن آن را برای شما علاقه مندان بیان کنیم.

 

یکی از مواد اصلی مورد نیاز در ساخت و سازهای قدیمی ماده ای به نام ساروج است که در زبان لاتین به آن Mortar گفته می شود. این ماده در سازه های قدیمی ایرانی استفاده های زیادی دارد و از دوام و استحکام بالایی بهره می برد. ماندگاری و عمر بالای بناهایی که به وسیله ساروج ساخته شده است، نشان از مرغوب بودن این ماده و تفکر پیشرفته ایرانیان در زمان های دور دارد. استحکام ساروج حتی از سیمان نیز بیش تر می باشد و به همین دلیل ایرانیان باستانی که در قشر مرفه جای داشته اند، برای مصارف گوناگون از جمله پنهان کردن گنجینه های خود بهره های زیادی از ساروج گرفته اند. این ماده نوعی ملات سنتی به حساب می آید که از خاصیت آن میتوان به ضد آب بودن آن اشاره کرد که در معماری ایرانی کاربرد زیادی در زمان قدیم داشته است. این ماده که ایرانیان در زمان های قدیم از آن استفاده میکردند جزو بهترین ماده ها در صنعت معماری ایرانی بود که مورد استفاده قرار میگرفت. این ماده در جاهای مختلفی بکار گرفته میشد که از جمله آن ها میتوان به استفاده آن در ساخت پل و یخچال ها و همچنین آب انبار ها اشاره کرد. این ماده یکی از ماده هایی است که در زمان قدیم مورد استفاده قرار میگرفته است که امروزه هم نمونه های 700 ساله از ساروچ را میتوانید در نقاط مختلف کشورد مشاهده کنید که بعد ها از زمان حکومت پهلوی به بعد این ماده کمتر مورد استفاده قرار گرفت و یواش یواش از صحنه معماری ایران کنار رفت.

 

ساروج چیست؟

 

در پاسخ به این پرسش که ساروج چیست باید گفت که این ماده با ترکیبات طبیعی و در دسترس همگان ساخته می شود. هر اقلیمی با توجه به جنس خاکی که در آن حوزه وجود داشته، به تولید ساروج می پرداخته و به همین دلیل انواع مختلفی از ساروج پدیدار شده است. خاکستر، خاک رس و آهک مرسوم ترین مواد اولیه برای تولید ساروج بوده اند.

 

ترکیبی از این مواد را با آب و گل برای مدت دو روز ورز می داده و زمانی که این ملات خشک شد، آن را در کوره می سوزاندند. ماده ای که در کوره قرار می گرفت، تبدیل به ساروج می شد که سپس آن را نرم کرده و با کوبیدن و یا آسیاب کردن آن، به فرآیند نرم شدن کمک می کردند. در نهایت به دو شیوه گرم و سرد، انواع مختلفی از ساروج ها را تولید می کردند که میزان سفتی آنها با هم تفاوت داشت و منجر به بالا و پایین رفتن قیمت تمام شده آن می شد.

 

در روش تولید سرد ساروج، ماده ای که در روش بالا به دست آمد را با ماسه، خاکستر و نوعی گیاه مخصوص از خانواده نی، موی انسان یا حیوان و حتی سفیده تخم مرغ، ترکیب می کردند و ملات به دست آمده را به خشک و در نهایت آسیاب می کردند. روش گرم تولید ساروج به این ترتیب بود که ماده به دست آمده اولیه را با کاه و آب ترکیب می کردند و سپس آن را پس از خشک کردن، می پختند و آسیاب می کردند. ساروج گرم در جنوب ایران در کناره شمالی خلیج فارس به‌کار می‌رفته‌است. مشهورترین ساروج متعلق به بندر خمیر است.

 

اهمیت ساروج

 

در زمان های گذشته ساروج به عنوان مواد اصلی و مهم به حساب می آمد که در معماری ایران بیشترین مصرف را داشت که برای ساختن حوض و پل و آب انبار و.... استفاده میشد. از مهم ترین ویژگی های این ماده استفاده در ساخت سد و خانه بود که مقاومت بالایی ایجاد میکرد. این ماده در ایران باستان بسیار مورد استفاده قرار میگرفت همچنین در کشورد های دیگر نیز مانند کشور های کنار خلیج فارس نیز مورد استفاده قرار میگرفت. از مهم ترین کشور هایی که ساروج در آنها یافت شده است میتوان به کشور افغانستان و همچنین کشور یمن و عمان اشاره کرد که در دانشگاه های عمان به عنوان ملات نگاه میکنند و مقاله هایی در این دانشگاه ها درباره استفاده ایرانیان از این ماده به عنوان سنگ چینی خانه ها وجود دارد که محققان را به سمت بازدید از این سازه ها جلب میکند. از مهم ترین سازه های ساروج در کشور خودمان میتوان به روستای سرمله در استان بوشهر اشاره کرد که خانه های خود را با استفاده از ساروج بنا کرده اند که هنوز هم مورد استفاده است. در کشور افغانستان هنوز هم از این ماده استفاده میکنند که برای مثال در تعمیرات باغ بابر در افقانستان از این ماده برای قسمت های مختلف این باغ استفاده شده است.

 

کاربرد های ساروج چیست؟

 

این ماده همان طور که گفتیم برای اولین بار در ایران باستان مورد استفاده قرار گرفته است که در ساخت انواع بنا ها و خانه ها مورد استفاده قرار میگرفته است که امروزه با دلیل پیشرفت تکنولوژی و جایگزین شدن مواد های بهتر این ماده دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد ولی در کشور های همسایه مانند افغانستان همچنان از آن سازه ها استفاده میشود. واضح است که ماده ای با این استحکام در چه مواردی استفاده خواهد شد. عمده کاربرد ساروج در زمان های دور به منظور ساخت بناهایی بود که باید در برابر ورود آب مقاوم می بودند. از جمله این بناها می توان به آب انبارها، حوض ها، ساخت حمام و حتی پل هایی که در برابر بارش باران و برف بودند، اشاره کرد. هم چنین دیگر کاربرد ساروج استفاده از آن در نماس ساختمان ها بود. زیبایی و جذابیت خاصی که این ماده در معماری آن زمان داشت، سبب شد تا به منظور تزئین ساختمان و ایجاد بناهای زیبا از آن در نماها  استفاده شود. یکی دیگر از موارد استفاده ساروج را باید مخفی کردن گنجینه ها و اشیا گران قیمت دانست. ثروتمندان اشیا گران بهای خود را در مکان هایی که با ساروج پوشیده می شد، مخفی می کردند و به این شیوه از آنها محافظت می نمودند. در حال حاضر ساروج در ساخت و سازها مورد استفاده قرار نمی گیرد و شاید بتوان گفت آخرین باری که در کشور ما از این ماده در سازه ای بهره گرفته شده، به ابتدای حکومت پهلوی ها بازمی گردد. این ماده به دلیل سختی و نفوذپذیری بیشتر در مکان هایی مورد استفاده قرار میگرفت که نباید آب به داخل آنها نفوذ میکرد پس به عنوان جلوگیری از آب مورد استفاده بیشتر قرار میگرفت. این ماده کاربرد های زیادی در بخش ساختن پل ها، حمام ها، حوض ها، آب انبار ها دارد و به دلیل اینکه صاف است و سطح آن براق است در نمای برخی ساختمان ها به عنوان تزیین کننده مورد استفاده قرار میگرفته است. برخی از کاربرد های دیگر ساروج به شکل زیر است.

 

  • در معماری ایرانیان باستان و همچنین کشور های دیگر مانند افغانستان  بیشتر مورد استفاده قرار میگرفته است که برای تزیین از آن استفاده میکردند.
  • برای آب بندی کردن مکان های مختلف و سازه های مهم مانند حوض و پل مورد استفاده قرار میگرفت.
  • تهیه مصالح سازگار با محیط زیست از دیگر کاربرد این ماده به شمار میرود.
  • به دلیل سطح صافی که دارد در نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار میگرفت.
  • برای ساخت عایق حرارتی از این ماده استفاده میکنند.
  • در مرمت کردن بنا های تاریخی از این ماده استفاده میشد.

 

دشمن سرسخت ساروج

 

عمر هر سازه ای روزی به پایان می رسد. با توجه به تاکیدی که به استحکام ساروج داشتیم، طبیعتا از بین بردن آن کار دشواری است و به سادگی انجام نخواهد شد. برای از بین بردن ساروج چه باید کرد؟ دشمن ساروج چه ماده ای است که بتواند بدون کوچک ترین صدمه به محیط زیست و انسان ها، تخریب این ماده را به انجام برساند؟ شاید بتوان استفاده از مواد منفجره را راهی در صدد از بین بردن ساروج دانست. اما با پیشرفت تکنولوژی و دانش، باید راه ساده تر، کم هزینه تر و بی دردسرتری وجود داشته باشد که بتوان آن را به عنوان دشمن ساروج برگزید. امروزه می توان با بهره گیری از ترکیباتی نظیر کتراک و یا گرین راک، بدون کوچک ترین دردسری، از شر ساروج خلاص شد. اسیدهای ضد بتن، کتراک و گرین راک، ترکیباتی هستند که با دارا بودن قدرت اسیدی به شدت بالا و خورندگی قوی، می توانند سنگ، ساروج و بتن را از بین ببرند. استفاده از آنها بدون ایجاد آلودگی صوتی و انفجار بوده و خطری برای محیط زیست به همراه نخواهد داشت. برای از بین بردن سنگ و ساروج چند روش وجود دارد که عبارت اند از:  تخریب ساروج با انفجار ، از بین بردن ساروج با کتراک ، حل کردن ساروج با حلال ساروج یا اسید ساروج و از بین بردن و تخریب سنگ هر روش در جای خودش مناسب و کاربردی هست. تکرار می کنم برای نتیجه بهتر برای از بین بردن ساروج با شماره های ما تماس بگیرید و مشاورین ما شمارا راهنمایی می کنند.

 

راه های شکستن ساروج

 

ترکیبی از اسیدهای قوی می توانند منجر به شکسته شدن ساروج و تخریب آن شوند. به این ترکیبات کتراک یا گرین راک گفته می شود. این مواد در صورتی که از کیفیت مطلوبی بهره ببرند، در مدت زمان کوتاهی می توانند سنگ و ساروج را از بین برده و تخریب کنند. اما مرغوب ترین دشمن ساروج را از کجا باید تهیه کرد؟ شما می توانید با اطمینان از کیفیت محصول، تهیه آن را به سایت دیجی شیمی بسپارید. دیجی شیمی یکی از بزرگ ترین عرضه کنندگان مواد شیمیایی است که بهترین کتراک و گرین راک های کشور را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد. این مرکز در کنار عرضه کتراک با کیفیت، قیمت مناسب و رقابتی را هم برای مصرف کنندگان در نظر گرفته است و حذف واسطه ها این قیمت مناسب را سبب شده است. با تمام سختی که این ترکیب دارد در حال حاضر روش هایی برای از بین بردن آن کشف شده است. یکی از راهها استفاده از حلال ها برای از بین بردن مواد تشکیل دهنده آن است ولی می توان از مواد دیگری که به عنوان دشمن ساروج یاد می شوند هم استفاده کرد. در ادامه این ترکیبات بطور کامل شرح داده شده اند.

 

  1. حلال ساروج یکی از روش های از بین بردن آن است. این ماده که قابلیت انحلال بسیار پایینی دارد به همین دلیل نابود کردن آن کار بسیار دشواری است ولی راه هایی هم وجود دارد که میتوان ان را نابود کرد. برای اینکار میتوانید از مواد کلروفرم ، سولفورکربن ، تتراکلریدکربن ، ترکیبات آروماتیک ، اولفین‌ها ، نفتن‌ها و متان‌ها استفاده کنید.
  2. خرد کردن ساروج از دیگر روش های نابود کردن آن است که در انواع ساروج ها متفاوت است. همیشه اگر با ساختاری مواجه شدید که ترکیبات آنرا نمی شناختید باید بر اساس جهت شکل گیری آن بفهمید  از کدام قسمت شروع به تخریب کنید. بدین ترتیب سخت ترین ملات بی آب آهکی ایرانی نیز قابلیت تخریب خواهد داشت.

 

شکستن ساروج به طور کلی به دو قسمت تقسیم میشود که شامل شکستن فیزیکی و شکستن شیمیایی است که در ادامه این مطلب شما را با راه های از بین بردن آن اشنا خواهیم کرد پس با ادامه مطلب باما همراه باشید.

 

شکستن ساروج به روش فیزیکی چگونه است؟

 

یکی از مهم ترین کارهایی که برای شکستن فیزیکی این ماده انجام میدهند استفاده از میله یا پتک است که در برخی انواع ساروج این روش کارساز نیست. در این روش بخشی از ساروج را که میخواهید بشکنید به وسیله پتک ان را جدا میکنید و ضریه  وارد کرده تا ساروج ترک بردارد و شکسته شود که کار بسیار سختی به حساب می آید. روش های دیگری نیز وجود دارند که شامل انفجار و کات مرتار است که در ادامه بیشتر درباره آن ها گفت وگو میکنیم.

 

کات مرمر یکی از روش های شکستن ساروج است. این روش طی ایجاد دو حفره در ساروج و قرار دادن جک در حفره‌ها انجام می‌گیرد. با اعمال فشار از داخل به خارج، ساروج به راحتی می‌شکند که کار نسبتا زمان بری است و انرژی زیادی از شما میگیرد.

 

از روش های دیگر شکستن ساروج انفجار است که کار خطرناکی است ولی میتواند به راحتی ساروج را بشکند.  در این روش با استفاده از مواد قابل انفجار مثل دینامیت که بر روی ساروج گزاشته میشود میتوان به وسیله انفجار ساروج را شکست که صدای نسبتا بالایی دارد. درصورتی که ضخامت کار شما بیشتر از ۱ متر باشد اولین و تنها گزینه انفجار هست .البته درصورت فاصله بیش از 300 متر از واحد های مسکونی گزینه عالی برای هر قطر ساروج اول انفجار می باشد .  همه روش ها را کنار بگذارید و اول از همه با انفجار کار تخریب را انجام دهید . البته برای مواد منفجره و اتشباری حفر چال لازم هست . این روش بهترین و سریع ترین روش تخریب است . اگر در فضای باز بیش از ۳۰۰ متر و در چاه یا غار بیشتر از ۲۰۰ متر با منطقه مسکونی فاصله دارید به راحتی انفجار امکان پذیر هست و صدای ان به منطقه مسکونی نمی رسد .

 

روش دیگری که میتوان از آن برای از بین بردن ساروج استفاده کرد روش های شیمیایی است که میخواهیم شما علاقه مندان را بیشتر با این روش ها آشنا کنیم.

 

کتراک یا راکتن روش جدید شکستن ساروج است. در این روش، ابتدا حفره‌ای درون ساروج ایجاد شده و مخلوط آب و ساروج‌شکن به درون حفره تزریق می‌شود. این مخلوط با گذشت زمان افزایش حجم می‌دهد و با اعمال فشار از داخل به خارج، ساروج را می‌شکند. اسید به عنوان ماده دیگر که میتواند ساروج را بشکند مورد استفاده قرار میگیرد البته این ماده برای شکستن ساروج های با عمق کم مورد استفاده قرار میگرد درحالی که برای شکستن این ماده مقداری اسید خیلی قوی بر روی این میریزند تا به خوردگی جزئی که انجام میدهد باعث شکستن ساروج با عمق کم میشود.

 

تخریب ساروج با cutmotar

 

ساروج بسیار سخت است و هرچه فشار از سطح وارد شود تخریب رخ نمیدهد و برای متلاشی کردن این سنگ باید فشار را از داخل سنگ شروع کرد تا سنگ متلاشی شود. روش کار با این دستگاه به این صورت است که ابتدا با مته ۳۲ حفره در ساروج ایجاد میکنید و جک های دستگاه را داخل حفره ها قرار داده و سپس دستگاه را روشن کنید ،2 الی 5 دقیقه زمان میبرد تا ساروج خرد شود و اینکه این دستگاه با بنزین کار میکند و نیازی به برق نیست اما استفاده دستگاه نیاز به فرد متخصص تخریب دارد تا به دفینه یا محتوای داخلی ساروج آسیبی نرسد. در کار با کتراک شما نیازی به نیروی متخصص برای تخریب ندارید ولی در کار با دستگاه شما نیاز به نیروی متخصص دارید و در نتیجه هزینه بالایی برای کارشناس باید پرداخت کنید و اینکه برای اجاره این دستگاه هزینه بالایی دارد ( این دستگاه در ایران بسیار کم مصرف می شود و اکثرا تخریب با مواد شیمیایی را ترجیح میدهند زیرا ساده تر و ارزان تر است ) اما شما میتوانید با هزینه فوق العاده کمتری و به سهولت  تخریب را انجام دهید.

 

کتراک چیست و چگونه باعث شکستن ساروج میشود؟

 

این ترکیب به صورت پودری ارائه میشود و میتوانید این پورد را خریداری کنید. کتراک به صورت پودر خاکستری رنگ شبیه به سیمان است که برای استفاده نیاز است با آب مخلوط شود. این ترکیب به شکل مواد غیر انتجاری است ولی کاملا به شکل ماده انفجاری عمل میکند البته بدون صدا. این ماده نیروی کششی زیادی در ناحیه ساروج ایجاد میکند و باعث شکسته شدن ساروج میشود که کاملا شبیه انفجار است با این تفاوت که شما صدایی نمیشنوید و این از ویژگی بارز این ماده به حساب می آید. عمده کاربرد این ماده در معادن است ولی برای تخریب ساروج ، سنگ ، تخریب بتن یا سیمان نیز در صورت لزوم در هر جایی بدون ایجاد صدا به راحتی مورد استفاده قرار می گیرد و با ایجاد ترک های عمیق ساختار مورد نظر را بطور کامل تخریب می کند. این ماده برای شکستن ساروج گزینه مناسبی میتواند باشد و استفاده از آن برخلاف مواد منفجره ازاد است و به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید. کتراک در برابر مواد قابل انفجار مانند دینامیت بسیار ایمن است .کاربرد کتراک نسبت به مواد منفجره دیگر راحت تر است و امکان استفاده در مناطق مسکونی به دلیل تخریب بدون ارتعاش و صدا وجود دارد. از این ماده بدون هیچ محدودیتی در تمامی فصول سال می توان استفاده کرد. برای آماده سازی این ترکیب کافی است آنرا با آب مخلوط کنید. این ماده پس از استفاده در حین سخت شدن فشاری بیش از ۶۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر ایجاد می کند که سخت ترین سنگ ها و ساروج ها را از بین می برد. برای استفاده از کتراک ابتدا باید در فواصل تقریبی در محل مورد نظر حفره هایی به قطر ۴۰ میلی متر حفر کنید. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که هر چه سختی محل بیشتر باشد باید در فواصل کمتری حفره ایجاد کنید تا تخریب بطور کامل صورت بگیرد. مثلا برای سنگ های خیلی سخت فواصل حفره ها باید ۱۵ سانتی متر و برای سنگ های نرم فواصل تا ۵۰ سانتی متر نیز می تواند بازدهی عالی داشته باشد. قطر حفره نیز هرچه بیشتر باشد تخریب بهتر و سریع تر انجام می شود.

 

جمع بندی

 

ساروج ماده است که در زمان های قدیم در ایران بیشترین استفاده را داشته است و در زمینه ساخت خانه ها و همچنین به دلیل سطح صافی که دارد در تزیین بنا ها و نما های ساختمان ها توسط معماران استفاده میشد. این ماده به دلیل اینکه جلوی نفوز آب را میگیرد امروزه هم در برخی پروژه ها مانند ساخت آب انبار و حوض ها مورد استفاده قرار میگیرد ولی راه های شکستن و از بین بردن این ماده به شدت سخت های که باید به روش های فیزیکی و شیمیایی آن را از بین برد.

راحت ترین راه شکستن ساروج

 

شما می توانید برای خرید کتراک ارزان قیمت و با کیفیت و هم چنین گرین راک و اسید ضد بتن، به سایت دیجی شیمی مراجعه کرده و سفارش خود را ثبت کنید. این امکان برای مصرف کنندگان عزیز فراهم است تا قبل از خرید از کارشناسان این مرکز، مشاوره رایگان دریافت کرده و سپس اقدام به خرید نمایند.

برای خرید اسید ضد بتن، حلال ساروج، خرید کتراک، خرید گرین راک، بر روی هر کدام کلیک کنید.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()