021-88308030
0

بوراکس چیست؟

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | چهارشنبه 17 مرداد 1403 در ساعت 46 : 11 دقیقه | نظرات کاربران ( 4 )

بوراکس چیست؟⭐ 7 کاربرد شگفت انگیز پودر بوراکس

بوراکس چیست؟  بوراکس ماده ای معدنی به شمار می رود که با فرمول  Na2B407ساخته شده است. پودر بوراکس به نام های دیگری هم شناخته می شود همانند؛ سدیم تترابورات، بوره و دی سدیم. پودر بوراکس از ماده  اکسیژن، بور و سدیم تهیه شده است و امروزه در مصارف خانگی بیش ترین کاربرد را دارد. مشخصات ظاهری این ماده این است که شکل جامد و پودری کریستالی دارد و همچنین از رنگ سفید برخوردار است. پودر بوراکس به هیچ عنوان نباید در محیطی که هوای خشک دارد قرار داده شود؛ زیرا سریع رطوبت خود را از دست می دهد. بسیاری از خواص پودر بوراکس را نمک اسید بوریک به وجود می آورد که به ترکیبات بور دیگر تبدیل می شود. بوراکس پودری معدنی است که در حالت طبیعی خود به شکل یک کانی کریستالی دیده می شود و به هنگام تست شعله رنگ آن زرد یا مایل به سبز است.

این پودر یک حل شونده محسوب می ‌شود و قابل حل شدن درون مایعاتی همچون آب می باشد. این پودر به هیچ عنوان سمی نمی باشد و به افراد آسیب وارد نمی کند. بوراکس اغلب در پودر ماشین‌ لباسشویی نیز یافت می شود و به دلیل قیمت مناسب آن به آسانی در دسترس افراد قرار می گیرد.

 

پودر بوراکس و همه کاربردهای آن

موارد استفاده از بوراکس

در بالاتر توضیحات بوراکس چیست را در اختیار شما قرار دادیم اما در اینجا به کاربرد ها و موارد استفاده آن میپردازیم : 
بوراکس به تنهایی کاربردهای زیادی دارد، به علاوه یکی از اجزای دیگر محصولات است. در اینجا چند کاربرد پودر بوراکس و بوراکس خالص در آب آورده شده است:

حشره کش، به ویژه در محصولات سوسک کش و به عنوان پیشگیری از شب پره (محلول ده درصد روی پشم)
قارچ کش
علف کش
خشک کننده
تقویت کننده لباسشویی
نظافت منزل
عامل نرم کننده آب
افزودنی غذایی به عنوان نگهدارنده (در برخی کشورها ممنوع است)
بوراکس یک ماده تشکیل دهنده در چندین محصول دیگر است، از جمله:

  • محلول های بافر
  • بازدارنده های شعله
  • محصولات سفید کننده دندان
  • شیشه، سرامیک و سفال
  • پیش ساز اسید بوریک
  • پروژه های علمی مانند آتش سبز رنگ، لجن و کریستال های بوراکس
  • آزمایش مهره بوراکس شیمی تجزیه
  • فلاکس برای جوشکاری آهن و فولاد

بوراکس چه میزان ایمن است

بوراکس در شکل معمول سدیم تترابورات دکاهیدرات سمی نیست، به این معنی که مقدار زیادی از آن باید استنشاق یا بلعیده شود تا اثرات سلامتی ایجاد کند. در مورد آفت کش ها، این یکی از ایمن ترین مواد شیمیایی موجود است. ارزیابی سال 2006 از این ماده شیمیایی توسط EPA ایالات متحده هیچ نشانه ای از سمیت ناشی از قرار گرفتن در معرض و هیچ شواهدی از سمیت سلولی در انسان پیدا نکرد. برخلاف بسیاری از نمک ها، قرار گرفتن در معرض بوراکس پوست باعث تحریک پوست نمی شود.

با این حال، این بوراکس را کاملاً ایمن نمی کند. شایع ترین مشکل در معرض قرار گرفتن این است که استنشاق گرد و غبار می تواند باعث تحریک تنفسی به خصوص در کودکان شود. مصرف مقادیر زیاد بوراکس می تواند باعث تهوع، استفراغ و اسهال شود. اتحادیه اروپا (EU)، کانادا و اندونزی قرار گرفتن در معرض بوراکس و اسید بوریک را یک خطر بالقوه برای سلامتی می دانند، در درجه اول به این دلیل که افراد از منابع زیادی در معرض آن هستند. رژیم غذایی و از محیط زیست نگرانی این است که قرار گرفتن بیش از حد در معرض یک ماده شیمیایی که عموماً ایمن تلقی می شود می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد و به باروری آسیب برساند. در حالی که یافته‌ها تا حدودی متناقض هستند، توصیه می‌شود کودکان و زنان باردار در صورت امکان، قرار گرفتن در معرض بوراکس را محدود کنند.

انواع بوراکس

بوراکس به دو شکل تولید و به بازار عرضه می ‌شود. بوراکس پودری که در مصارف خانگی کاربرد فراوانی دارد و بوراکس مایع که در ساخت انواع آفت کش ها مورد استفاده قرار می گیرد. بوراکس مایع به دو بخش تقسیم بندی می شود: بوراکس پنتاهیدرات و دکاهیدرات که به بررسی هر کدام در زیر می پردازیم.

بوراکس پنتاهیدرات: این ماده شکلی جامد کریستالی دارد و به رنگ سفید مشاهده می شود که عمدتا از آن در تولید انواع ضدعفونی کننده ها، از بین بردن آفت ها و علف های هرز استفاده می شود. از این ماده برای درست کردن شیشه های مقاوم در برابر گرما، تولید کود های شیمیایی، عکاسی، آزمایشگاه و ... بهره گرفته می شود.

بوراکس دکاهیدرات: این محلول کاربرد های بسیاری دارد که به برخی از آن ها اشاره می کنیم. این ماده برای پاک کردن شیشه ها و سطوح مختلف، فلزات، سرامیک، پولیش ها، تمیز و ضد عفونی کننده های دست و... مورد استفاده قرار می گیرد. دکاهیدرات ماده ای سمی محسوب نمی شود و هیچ خطری برای افراد و سلامتی  ندارد.

نام محصول

بوراکس

فرمول شیمیایی

 

Na2B407

جرم

201.22g/mol

مشخصات فیزیکی

سفید رنگ و جامد

نقطه جوش

743°C (1,369 °F; 1,016 K)

نقطه ذوب

743°C (1,369 °F; 1,016 K)          

 

آشنایی با انواع بوراکس

۷ کاربرد ویژه پودر بوراکس

همان طور که در بالا گفته شد پودر بوراکس کاربرد های فراوانی دارد که به ۷ نمونه از آن در زیر می پردازیم؛

  1. کاربرد پودر بوراکس در تولید خمیر بازی و اسلایم‌: امروزه کار با اسلایم برای افراد می تواند آرامش بخش باشد و استفاده های بسیاری از آن می شود. برای ساخت ماده ی اولیه خمیر اسلایم از پودر بوراکس نیز استفاده می کنند.
    • استفاده از بوراکس در تهیه اسلایم
  2. کاربرد بوراکس در پودر ماشین لباسشویی: مهم ترین کاربردی که امروزه پودر بوراکس دارد، استفاده در پودر ماشین لباس شویی برای شست و شوی لباس است. توصیه می شود به هیچ عنوان پودر بوراکس را به تنهایی خریداری نکنید، زیرا درون تمام پودر های ماشین لباس از این ماده استفاده شده است.
  3. کاربرد پودر بوراکس در تولید مواد شوینده: بوراکس در تولید انواع سفید کننده ها، شوینده ها و صابون ها کاربرد دارد. این ترکیب شیمیایی توانایی تبدیل آب سخت را به آب نرم دارد و به این طریق مواد شوینده به راحتی درون آب حل می‌ شوند. از این رو وجود این ماده در شوینده های لباس، ظروف و سطوح بهتر اثر می کند تا به خوبی شسته شوند.
    • استفاده از پودر بوراکس در انواع شوینده ها
  4. کاربرد پودر بوراکس در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی: امروزه پودر بوراکس به عنوان مواد نگهدارنده در لوازم آرایشی و بهداشتی همانند؛ لوسیون های بدن، مرطوب کننده های پوست، کرم ها، ژل ها، انواع شامپو های بدن و مو، اسکراب های لایه بردار و... مورد استفاده قرار می گیرد.
  5. کاربرد بوراکس در اسپری های حشره کش: استفاده از پودر بوراکس برای مقابله با حشراتی مانند سوسک مفید است. اسید بوراکس به نوعی آفت کش نیز محسوب می شود و خطرات کم تری دارد. البته در مصرف غلظت های بالا امکان بروز عوارضی مثل التهاب، آسیب دیدن پوست و سیستم تنفسی وجود دارد. این پودر قابلیت از بین بردن تمام اثرات حشرات از روی سطوح و فرش ها را دارد.
  6. کاربرد پودر بوراکس در پاکسازی: امروزه پودر بوراکس بیش ترین کاربرد را در مصارف خانگی دارد و از آن برای پاکسازی کاشی، سرامیک، دیوار، سطوح مختلف منزل، وسایل های چینی و آلومینیومی مورد استفاده قرار می گیرد.
  7. کاربرد پودر بوراکس در شمع سازی: از پودر بوراکس می توان در ساخت شمع و برای نسوز کردن فیتیله آن استفاده کرد، به طوری که پودر بوراکس را با آب گرم به درستی ترکیب کنید و بعد از حل شدن کامل فیتیله شمع را درون آن قرار دهید. بعد از چند دقیقه فیتیله را خارج کرده و به نمک طعام آغشته کنید و در نهایت فیتیله را روی کاغذ قرار دهید تا به درستی خشک شود.

نکات مهم به هنگام استفاده پودر بوراکس

_برای پاک کردن فرش های منزلتان می توانید پودر بوراکس را با مقداری آب مخلوط کنید تا به خوبی یکنواخت شود؛ سپس این محلول را روی فرش بریزید و به مدت یک ساعت به آن استراحت دهید تا به خوبی کثیفی و روغن های اضافی از فرش خارج شود.

_اگر مشغول زراعت هستید و علف های هرز و مزاحم را در مزرعه مشاهده می کنید که تاثیرات منفی بر رشد گیاهان شما گذاشته است، از پودر بوراکس استفاده کنید، ابتدا بوراکس را بر روی علف های هرز مزرعه بریزید و به هیچ عنوان به آن ها آب ندهید تا از بین بروند.

بوراکس و تاثیر آن در از بین بردن علف های هرز

خطرات و ایمنی کار با پودر بوراکس

به هنگام کار با این ماده نهایت دقت را داشته باشید و رعایت نکات ایمنی از جمله از دستکش، عینک، لباس مخصوص، ماسک و... را فراموش نکنید.کارکنانی که با پودر بوراکس به صورت دائم ارتباط دارند، از برخورد آن به چشم و پوست خودداری کنند. تماس با پودر بوراکس به دلیل ضد باکتری و ضد انعقادی بودن باید حتما با استفاده از دستکش باشد و از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشته شود.

خرید پودر بوراکس

اگر قصد خرید بوراکس را دارید می توانید به سایت دیجی شیمی مراجعه کنید و محصول مورد نظر خود را به صورت آنلاین و حضوری خریداری کنید. در این فروشگاه انواع مواد شیمیایی از جمله پودر بوراکس با وزن های متفاوت و بسته های با کیفیت عالی به مشتریان ارائه می شود، این فروشگاه قابلیت آن را دارد تا خرید مشتریان گرامی را با ارسال رایگان درب منزل تحویل دهد. دیجی شیمی از عرضه کنندگان بی واسطه پودر بوراکس در ایران می باشد و به همین دلیل قیمت بوراکس و سایر محصولات آن به نسبت دیگر مراجع پایین تر می باشد. با خرید پودر بوراکس از سایت دیجی شیمی، ضمن بهره مندی از محصولی با قیمت پایین، از کیفیت بی نظیر آن نیز بهره خواهید برد.

خرید پودر بوراکس

کلام آخر

در آخر به این نتیجه رسیدیم که پودر بوراکس کاربرد های بی شماری در سلامتی محصولات کشاورزی، شست و شو لباس ها و... دارد و به تمیز و پاکیزه شدن لباس های شما کمک می کند. این ماده در صنعت و کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد و می توان آن را یکی از کاربردی ترین ترکیبات شیمیایی برشمرد. در مقایسه با سایر مواد شیمیایی این ماده از ایمنی بالاتری بهره می برد و کار با آن خطر زیادی به همراه ندارد. با این حال رعایت موارد ایمنی کار با مواد شیمیایی به کلیه کاربران توصیه می شود. شما می توانید با کیفیت ترین پودر بوراکس را از سایت دیجی شیمی و به صورت آنلاین با قیمت مناسب تهیه نمایید. کافی است بر روی باکس زیر کلیک نمایید تا امکان خرید محصول برایتان مهیا شود.

بخشی از محتوای این صفحه از ویکی پدیا برداشت شده است. 

ارسال نظر
زارع :
3 1
سلام ایا پرداخت درب منزل انجام میشه
مدیریت :
3 1
سلام کاربر عزیز خیر باید از طریق سایت خریدتان را انجام بدین
محمدی :
2 1
برای خرید پودر بوراکس
مدیریت :
3 1
سلام کاربر عزیز محصول داخل سایت موجود است سرچ بفرمایید خرید کنید
مرتضی :
2 0
پودر بوراکس میخواستم یه دونه
محسن :
0 0
سلام مصرف بوراکس در لوازم آرایشی ممنوع می باشد. مواد مصرفی در کلیه لوازم آرایشی باید طبق کازین باشد که درکازین مصرف بوراکس ممنوع کرده
مدیریت :
0 0

سلام تا یک اشل استاندارد مشکل ندارد

نام شما :
تلفن تماس :
متن پیغام :
سایر مقالات
کات کبود چیست؟ 4 کاربرد کات کبود + مضرات کات کبود چیست؟ 4 کاربرد کات کبود + مضرات اتیل استات چیست؟ 3 کاربرد حلال چسب اتیل استات چیست؟ 3 کاربرد حلال چسب کلرید قلع چیست؟ 7 کاربرد کلرید قلع کلرید قلع چیست؟ 7 کاربرد کلرید قلع مواد شیمیایی چیست؟ (انواع مواد صنعتی و آزمایشگاهی) مواد شیمیایی چیست؟ (انواع مواد صنعتی و آزمایشگاهی) تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک هیدروکسید پتاسیم چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! پتاسیم هیدروکسید هیدروکسید پتاسیم چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! پتاسیم هیدروکسید سولفات آلومینیوم چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز آلومنیوم سولفات سولفات آلومینیوم چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز آلومنیوم سولفات کربوکسی متیل سلولز چیست؟ + کاربرد و نحوه مصرف CMC کربوکسی متیل سلولز چیست؟ + کاربرد و نحوه مصرف CMC متابی سولفیت سدیم چیست؟ 7 کاربرد و خواص بی نظیر آن متابی سولفیت سدیم چیست؟ 7 کاربرد و خواص بی نظیر آن سولفات مس چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز سولفات مس سولفات مس چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز سولفات مس فرمیک اسید چیست؟ 7 کاربرد عجیب اسید فرمیک فرمیک اسید چیست؟ 7 کاربرد عجیب اسید فرمیک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()