سبد خرید 0

کاربرد سود پرک در صنعت چرم سازی⭐️|دیجی شیمی✔️

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | شنبه 2 بهمن 1400 در ساعت 17 : 31 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

کاربرد سود پرک در صنعت چرم سازی

سود پرک یا همان سدیم هیدروکسید یکی از قوی ترین مواد شیمیایی محسوب می شود. این ماده حالت جامد و پولکی دارد که به رنگ سفید است. سود پرک با فرمول شیمیایی NaOH ساخته می شود. سود پرک با خلوص ۹۸ درصد، بسیار قوی و غلیظ است به همین دلیل یک محلول خورنده محسوب می شود و نباید با فلزات تماس داشته باشد. سود پرک یکی از مهم ترین مواد پرکاربرد در صنایع مختلف از جمله نفت و پتروشیمی، آرایشی و بهداشتی، آب و فاضلاب، صنایع غذایی، انواع شوینده و از همه مهم تردر صنعت چرم است که نقش مهمی در این صنعت را ایفا می کند. از مهم ترین موارد استفاده از این ماده را باید کاربرد سود پرک در صنعت چرم سازی دانست. این ماده می تواند در صنعت تولید چرم، به عنوان نوعی چربی زدا مورد بهره برداری قرار گیرد. در این مطلب با جزئیات بیش تری به نقش سود پرک در کارگاه های تولید چرم خواهیم پرداخت.

کاربرد سود پرک در چرم سازی چیست؟

کاربرد های سود پرک در صنعت چرم سازی

یکی از کاربرد های مهم سود پرک، در صنعت چرم سازی است. در این صنعت مواد خام طی مراحلی به چرم تبدیل می شود. سود پرک یا سود سوز آور در صنعت چرم سازی پس از طی فرآیند مو زدایی و از بین بردن پشم و پروتئین های اضافی از روی پوست، با استفاده از آهک برای فرآیند چربی زدایی به کار برده می شود. برخی از پوست ها همانند گوسفند که چربی فراوانی دارد، باید قبل از عملیات دباغی چربی های آن از بین برود. سود پرک یا کاستیک سودا خاصیت حل کنندگی و خورندگی بالایی دارد و می تواند چربی ها را درون خود حل کند به همین علت در کارخانه ها و کارگاه های چرم سازی از این ماده برای حذف چرم از روی پوست استفاده می شود‌. قیمت سود پرک نیز به نسبت دیگر چربی زداها ارزان تر است و به همین دلیل استفاده از آن در صنعت توجیه اقتصادی دارد.

روش مو زدایی پوست توسط سود پرک

در کارخانه ها و کارگاه های تولید چرم در ابتدای کار، کراتین پشم و مو را با مواد قلیایی در معرض هم قرار می دهند که پیوند شیمیایی سولفور توسط هیدروکسید در زنجیره سیستینی شکسته شود. موها را ابتدا در ریشه ی خود که کاملا رشد نیافته مورد حمله قلیایی قرار می دهد. پس از مدت زمان مشخصی از خیس کردن پوست در محلول قلیایی سود پرک، ریشه های مو در آن حل می شود. اما به هنگام حذف موها از روی پوست گوسفند و بره در سطح درونی پوست از سود پرک استفاده می شود. به این صورت که محلول قلیایی امکان نفوذ در داخل پوست را پیدا می کند و به ریشه حمله می کند. با این روش پشم و مو به آسانی کنده می شود.

 این فرآیند مبنای مو زدایی از پشم با کاربرد سود پرک است که بخش زیادی از تولیدات چرم دنیا را شامل می ‌شود و به این صورت موهای زائد از بین رفته و از پوست جدا می شود. به این ترتیب پس از  پروسه مو زدایی و حذف پروتئین های اضافی از سطح خارجی پوست، فرآیند حذف چربی ‌ها انجام می‌ شود. همان طور که می دانید سود پرک بسیار خورنده است و به آسانی می تواند چربی ها را درون خود حل کند پس می توانیم بگوییم در صنعت چرم سازی سود پرک استفاده های زیادی دارد. خاصیت چربی زدایی سودپرک به قدری بالاست که در صنعت کاربرد سود پرک به عنوان چربی گیر، از شهرت زیادی بهره مند است. ما در این مطلب سعی کردیم اشاره هایی به این خاصیت در زمینه از بین بردن چربی حیوانی به منظور تولید محصولات چرمی اشاره هایی کنیم. شما می توانید برای خرید سود پرک به سایت دیجی شیمی مراجعه کنید و با اطمینان از کیفیت محصول و قیمت آن، سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت کنید.

موزدایی از چرم به کمک سود پرک

ایمنی کار با سود پرک در صنعت چرم سازی

هنگام استفاده از سود پرک در صنعت چرم سازی باید به نکات زیر توجه کنید.

ابتدا استفاده از ماسک صورت، عینک ایمنی، لباس مخصوص و دستکش پلاستیکی الزامی می باشد. اگر این ماده شیمیایی بر چشم و پوست بدن تماس پیدا کند باعث قرمزی و خارش پوست و چشم می شود. در صورت تماس این ماده با چشم ها و امکان بروز حساسیت شدید در آن ها بسیار زیاد است. از این رو در صورت وقوع چنین مساله ای، سریعا باید به پزشک مراجعه شود.

ایمنی کار با سود پرک

شرایط نگهداری سود پرک

 سود پرک باید به شکل جداگانه و کاملا دور از سایر مواد شیمیایی نگهداری شود و محیط آن باید بدون رطوبت و خشک باشد. همچنین مکان آن باید تهویه های مناسبی داشته باشد. محیط نگهداری سود پرک باید از نظر دسترسی به آب امکان پذیر باشد تا در صورتی که سود پرک روی زمین ریخته شود به آسانی خنثی شود. دمای محیط باید کمتر از ۴۰ درجه بوده و به طور معمول دمای محیط های نگهداری باید بین ۲۹ الی ۳۸ درجه سانتی گراد باشد. همچنین از آنجایی که سود پرک خاصیت خورندگی شدیدی دارد باید در کیسه های کاغذی پوشیده شود. دیجی شیمی از مراجعی است که کلیه نکات لازم جهت انبارش و حمل و نقل سود پرک را به یاری کادر آموزش دیده خود، رعایت می کند. شما  می توانید برای خرید سود پرک به سایت دیجی شیمی مراجعه کنید و با خیالی آسوده از کیفیت محصول و موارد ایمنی، آن را در محل خود دریافت کنید.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
اسید نیتریک چیست؟ کاربرد اسید نیتریک⭐️| دیجی شیمی✔️ مواد شست و شوی استخر⭐️| دیجی شیمی✔️ استخراج طلا از برد های الکترونیکی⭐️| دیجی شیمی✔️ زمان مصرف سولفات روی در پسته⭐️| دیجی شیمی✔️ بهترین زمان مصرف کود روی⭐️| دیجی شیمی✔️ تفاوت هیدروژن کلرید و هیدروکلریک اسید⭐️| دیجی شیمی✔️ خطرات هیدروکلریک اسید⭐️| دیجی شیمی✔️ کاربرد سود پرک در کارواش⭐️|دیجی شیمی✔️ خطرات تیزاب سلطانی و باید ها و نباید های استفاده از آن⭐️|دیجی شیمی✔️ کاربرد سود پرک در مواد شوینده ⭐️| دیجی شیمی✔️ کاربرد آمونیاک در شست و شو⭐️| دیجی شیمی✔️ تیزاب طلا چیست؟⭐️|دیجی شیمی✔️ پودر بوراکس چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز آن⭐️|دیجی شیمی✔️ نحوه جداسازی طلا از تیزاب سلطانی⭐️| دیجی شیمی✔️ خطرات اسید فسفریک⭐️|دیجی شیمی✔️ کاربرد سولفات روی برای گوجه⭐️|دیجی شیمی✔️ کتراک چیست؟ و چرا محبوب شده است!⭐️|دیجی شیمی✔️ ظرفیت اسید فسفریک⭐️| دیجی شیمی✔️ طرز تهیه کتراک⭐️| دیجی شیمی✔️ زمان مصرف کود روی برای برنج⭐️|دیجی شیمی✔️
نمایش همه
علاقه مندی ها ()