سبد خرید 0

استخراج طلا از برد های الکترونیکی⭐️| دیجی شیمی✔️

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | چهارشنبه 19 مرداد 1401 در ساعت 15 : 35 دقیقه | نظرات کاربران ( 13 )

استخراج طلا از برد های الکترونیکی

حجم زیادی از برد های الکترونیکی مثل موبایل، تبلت، کامپیوتر محتوی مقادیری از طلا هستند که طی انجام فرآیندی، امکان برداشت ذره های طلا  از این قطعات امکان‌پذیر است. در واقع یکی از شغل های مربوط به این کار استخراج طلا از برد های الکترونیکی است. ما در این مقاله قصد داریم که به بررسی نحوه ی استخراج طلا از برد های الکترونیکی بپردازیم. در این مطلب هم چنین با انواع وسایلی که دارای طلا در ساختار برد الکترونیکی خود هستند، آشنا خواهید شد و برای تهیه آن از بخش های مختلف، راهنمایی تان خواهیم کرد.

چگونه از بردهای الکترونیکی طلا استخراج کنیم؟

استفاده طلا از برد الکترونیکی چیست؟

روش بدست آوردن طلا از برد طبق مراحل زیر می باشد.

  • بیرون آوردن قطعات طلا از میان تراشه ها و برد ها
  • جدا کردن طلا از قطعات برد
  • اندازه گیری وزن مقدار طلای بدست آماده
  • استخراج طلا از زباله های برد
  • به دست آوردن قطعات ریز طلا از برد
  • استفاده از پودر بوراکس در طلای اضافی
  • ذوب کردن قطعات طلا
  • اندازه گیری وزن طلای خالص

روش استخراج طلا از برد

تفکیک طلا از برد ها پروسه ای است که در آن سنگ های معدنی و آلیاژ ها در دمای زیادی قرار گرفته تا از طریق این روش طلای خالص بدست بیاید. جدا کردن طلا و نقره از فلزاتی که پایه آن ها محسوب می شود، مثل سرب، روی و مس در سنگ های معدنی و آلیاژ های فلزی باید بر اساس اصول این فرایند صورت بگیرد که فلزات ارزشمند مثل طلا و نقره همانند فلزات پایه اکسید نشوند و یا این که واکنش شیمیایی رخ ندهد. از این رو وقتی سنگ های معدنی و آلیاژ های فلزی تحت دمای زیاد قرار بگیرد، فلزات ارزشمند به شکل جداگانه برجای می مانند و با سایر مواد ناخالص واکنش نشان می دهد و در نهایت به مواد دیگر یا زباله تبدیل می شود.

این فرآیند از گذشته تا کنون کاربرد داشته است و با کمک آن می توان درجه خالص بودن طلا و نقره را تا ۹۵ درصد افزایش داد. جداسازی یعنی اندازه گیری وزن قطعات جامد طلا با درجه پایین و سوختن مواد زائد تا زمانی که زباله بیش تری ایجاد نشود و آن وقت به تکه های زرد براق، تبدیل می شود و پس از خنک شدن می توانیم آن را وزن کنیم. بعد از یک هفته هم اکنون زمان گرد آوردی قطعات طلا از برد ها است. پس از یک هفته اسید به رنگ سیاه تغییر پیدا می کند و با ترکیب ذرات طلا با پیرامون ظروف در آن غوطه ور خواهد شد. باقی مانده قطعات و برد ها را در ظروفی که از جنس پلاستیک بوده می ریزند و سپس مقداری آب روی آن اضافه می کنند. در این مرحله لازم است تا تکه های طلای پاک شده را جمع کنید و برای بخش هایی که تمیز نشده، همین روش را دوباره تکرار کنید. پس از آن که برد ها دسته بندی شد، آب را از میان فیلتر پودر قهوه بگذرانید و برای پاک سازی درست آن ها، بهتر است، در شست و شو از متیل هیدرات استفاده کنید. از آن جایی که متیل هیدرات از ۹۹ درصد متیل الکل ساخته شده، قادر است ذرات طلا را به شکل بهتر و سریع تری از آب رد کرده و خشک کند. اگر در خشک کردن طلا تاخیری ایجاد شود، آب به قطعات طلا می چسبد و در اندازه گیری آن دچار اختلال می شود.

روش های استخراج طلا از برد

روش های مختلفی برای استخراج طلا وجود دارد که ۲ روش آن اصولی است و می توان بهترین خروجی را از آن به دست آورد:

  1. روش تیزاب سلطانی: این روش ۴ الی ۵ روز زمان می برد تا طلای ۲۴ عیار با کیفیت بالا استخراج شود. برای استخراج طلا، ابتدا برد مورد نظر را درون اسید قرار داده تا فویل های طلا جدا شود و آن را درون تیزاب سلطانی ریخته و حل کنید تا رسوب کند، حال طلا از برد استخراج شده است.
  2. _روش نیتریک: در این روش می توانید طی ۲ ساعت از برد ها طلای با کیفیت استخراج کنید و به فروش برسانید. این روش بهترین روش محسوب می شود و زمان کم تری نیز برای استخراج نیاز دارد.

استخراج طلا از برد با کمک تیزاب سلطانی

درجه حرارت و نقطه ذوب طلا

طلا در دمای ۱۰۶۳ درجه سانتی گراد ذوب می شود که این دما نسبتا بالا است و می توان این درجه حرارت را به وسیله اجاق های ارزان ایجاد کرد. با افزودن پودر بوراکس به کانی های سنگین که غلظت بالایی دارد، نقطه ذوب کم می شود و به افراد این امکان را می دهد تا بتوانند آن را ذوب کنند‌. با کاربرد پودر بوراکس ذرات جیوه تولید نمی شود و از این رو بازیافت طلا بیش تر می شود. در این حالت دانه های پاک شده طلا را برداشته و وزن آن را بکشید. از این طریق هنگام ذوب و تفکیک مشخص می شود که به چه میزان طلا از دست رفته است. ظروف سفالی را گرم کنید و نگران آن نباشید که ناگهان ممکن است ظروف بشکند، بوراکس را درون ظرفی که حرارت داده اید بریزید، تا دانه های درخشان طلا حاصل شود، اجازه دهید تا طلا به طور کامل سرد شود و سپس آن را وزن کنید. در این حال مشاهده کنید که چه میزان از وزن آن کم شده است.

 شاید تعجب آور باشد که برخی شرکت ها زمینه فعالیتشان استخراج طلا از برد های کامپیوتری باشد. در تولید بسیاری از برد های الکترونیکی طلا هم کاربرد فراوانی دارد، البته میزان استفاده از آن کم است که قیمت محصولات بیش تر نشود. اما این مقدار اندک هم موقعی که حرف از بازیافت میلیون ها قطعه باشد، ارزش بیش تری پیدا می کند و برای شرکت هایی که کار استخراج طلا از کامپیوتر و برد را انجام می دهند، یا افرادی که می خواهند شغل دوم در منزل داشته باشند، می تواند فعالیتی سودآور باشد.

در چه برد هایی طلا وجود دارد؟

به دلیل آن که طلا اکسید نمی شود و رسانای خیلی خوبی است. شرکت های سازنده از فلز طلا در برد ها استفاده می کنند و برد ها هر چقدر حساس تر باشد، مقدار طلایی که در این برد استفاده می شود، بیش تر است. برای مثال در سی پی یوها پایه زرد رنگی وجود دارد که همان طلا است. در دیتا ها و انتقال اطلاعاتی که در سی پی یو رخ می دهد، نیاز است از فلز طلا استفاده شود تا بهترین خروجی گرفته شود. شرکت های سازنده به این دلیل از فلز طلا در برد ها استفاده می کنند. پس در این صورت اولین قطعاتی که می توان از آن طلا استخراج کرد، سی پی یو است. سی پی یو ها هر چقدر قدیمی تر باشند می توان مقدار طلای بیش تری استخراج کرد و همچنین یک سری از سی پی یو ها مانند کف طلا، سرامیکی و ... مقدار طلای بیش تری دارند. برد های مخابراتی نیز مدل های مختلفی دارد و روکش زرد رنگی که روی برد مخابراتی وجود دارد، طلا است. از برد هایی که کیفیت بالاتری دارند می توان حداقل 2 الی 3 گرم طلا استخراج کرد. برد دیگری که در آن طلا وجود دارد، گوشی موبایل است.

باید اشاره کرد که برد ها دارای دو مدل اصلی و درجه دوم هستند. برد های اصل به برد هایی گفته می شود، که از طلا تهیه شده باشند که جزء برد های با کیفیت به شمار می رود. برد دیگری هم وجود دارد که به آن هندی می گویند یا در واقع به برد فیک هم شناخته می شود، که به لحاظ کیفیت پایین هستند. در این برد ها به جای طلا از کربن استفاده شده و مقدار استخراج کردن طلا از این برد نسبت به برد های اصل پایین تر است.

نحوه استخراج طلا از بردهای الکترونیکی

استخراج طلا از برد

همه شما پس از خواندن این مقاله مطلع شدید که درون ابزار های الکتریکی از جمله انواع کامپویتر ها، برد ها، گوشی های موبایل و یا حتی لپ تاپ ها طلا به کار رفته شده اما مقدار آن کم است. دلیل استفاده از طلا در ابزار های الکتریکی سرعت انتقال داده و برق می‌باشد که همانطور که می‌دانید هیچ قلزی همچون طلا سرعت انتقال برق و داده ها را ندارد. بنابراین درون این وسایل از مقداری طلا استفاده شده.

اما موضوع وجود طلا درون این ابزار ها انقدری برای مردم جذاب بود که پس از مدتی روش های استخراج طلا از این ابزار آلات بوجود آمد و حتی پک هایی برای استخراج طلا از ابزار آلات الکتریکی نیز در برخی فروشگاه ها موجود شد.

اما در اینجا ما میخواهیم روش های استخراج طلا از برد را به شما آموزش دهیم، برای ادامه لازم است بدانید در این کار جزئیات و دقت در کار بسیار مهم است پس لطفا در مکانی آرام طوری که تمرکز شما را بهم نزند بنشینید به خواندن ادامه این مقاله توجه کنید !

ما به شما روش اسید نیتریک را معرفی میکنیم که یکی از سریعترین روش هاست و در دوساعت شما می‌توانید طلای استخراج شده را به فروش برسانید : 

در روش اسید نیتریک شما باید برد های خود را درون یک بشر قرار دهید و اسید نیتریک را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا رنگ آب به رنگ سبز تیره و یا حتی زمانی که طلا از فلزات جدا شود. بعد از حل شدن فلزات پایه در اسید نیتریک مواد باقی مانده در اسید را جداسازی و با آب مقطر خوب می شوییم . مواد جدا شده از مرحله اسیدکاری را در یک بشر می ریزیم و به آن ها اسید هیدروکلریک اضافه می کنیم و کم کم اسیدنیتریک را به محلول اضافه کرده تا تیزاب تولید شود و فلزات باقی مانده در مواد از جمله طلا در تیزاب حل شود.

پس از این که اطمینان پیدا کردیم همه فلزات از جمله طلا در تیزاب حل شده است باید صبر کنیم تا محلول ته نشین شود ، محلول را با کاغذ صافی ، فیلتر می کنیم و مواد باقی مانده را با آب می شوییم تا همه محلول کلرید طلا از مواد شسته شود.

 

از کجا می توان برد را خریداری کرد

مراجعه به تعمیراتی های موبایل، کامپیوتر: در تعمیراتی ها برد ها پس از تعویض به عنوان زباله تولید می شود که شما می توانید از آن ها خریداری کنید.

مراجعه به ضایعاتی ها: افرادی که در کار ضایعات هستند، معمولا این برد ها را جمع آوری می کنند و شما می توانید از آن ها خریداری کنید.

مراجعه به مراکز تفکیک زباله: مراکز تفکیک زباله مکانی است که در آن انواع فلزات، کاغذ و برد های الکترونیکی وجود دارد و توسط افراد آن جا جداسازی می شود. شما می توانید برای خرید به این مراکز مراجعه کنید.

مراجعه به سایت های فروش اینترنتی: شما می توانید از طریق سایت های فروش کالای دست دوم اقدام به خرید کنید. نکته مهمی که در خرید اینترنتی باید دقت داشته باشید آن است که به طرف مقابل اعتماد کاملی داشته باشید تا دچار مشکل نشوید.

ارتباط گرفتن با واردکنندگان قطعات الکترونیکی: می توانید با واردکنندگان قطعات الکترونیکی ارتباط بگیرید و از آن ها انواع برد های الکترونیکی غیرقابل استفاده را خریداری کنید.

کلام آخر

ما در این مقاله نحوه استخراج طلا از برد های الکترونیکی را مورد بررسی قرار دادیم. شاید تا پیش از خواندن این مقاله هیچ اطلاعی از وجود طلا در برد های الکترونیکی نداشته باشید، اما با مطالعه این مقاله به این موضوع پی بردید که چگونه از برد ها می توان طلا استخراج کرد. روش های مختلفی که برای استخراج طلا از برد الکترونیکی وجود دارد، در این مطلب عنوان شد و آنچه حائز اهمیت است، استفاده از ترکیبات جدا کننده با کیفیت و مهارت در این عمل می باشد. شما می توانید برای خرید بوراکس، تیزاب سلطانی و یا دیگر ترکیباتی که در این فرآیند به کمکتان می آید، به سایت دیجی شیمی مراجعه کرده و با اطمینان از کیفیت کالا و قیمت، آن را در محل خود دریافت کنید. چنانچه سابقه خرید از این سایت معتبر را دارید و یا از محصولات نام برده به منظور استخراج طلا استفاده کرده اید، می توانید تجربه خود را در بخش نظرات با دیگران به اشتراک بگذارید.

 

ارسال نظر

امیر حسین شاه ا ... :
5 2
با سلام. تمایل دارم آموزش ببینم. لطفاً راهنمایی کنید
مدیریت :
1 0
سلام کاربر عزیز متاسفانه ما آموزش نداریم
علی :
2 0
سلام ببخشید آیا به جای متا بی سولفیت میشه از سولفات آهن استفاده نمود
مدیریت :
0 1
سلام کاربر عزیز بله میشه جایگزین کرد اما متابی بهتر جواب میده
مهران مسرور :
0 1
باسلام ببخشید آیا سیپیو اون سوزن مانند ها طلای خالص هست یا باید جداسازی بشه بامواد اسیدی
مدیریت :
0 2
سلام کاربر عزیز باید با اسید جداسازی بشه مراحل دارد
مهران مسرور :
0 0
باسلام وعرضادب شرمنده می خواستم بدونم قطعات رو چطوری از بردها جدا کنیم
مدیریت :
1 2
سلام کاربر عزیز داخل سایت فیلم اموزشی گذاشتیم مشاهده بفرمایید
Zahra :
1 1
سلام وقت بخیر ، ببخشید یک سوال داشتم لطفا جواب بدین ، این مراحل استخراج طلا و اسیدکاری ها برای بدن مضر نیست؟
مدیریت :
0 0
سلام کاربر عزیز هنگام استفاده موارد ایمنی و رعایت بفرمایید هیچ بویی استنشاق نکنید دستکش داشته باشید ن اتفاقی نمیوفته
محسن :
0 2
سلام. ممنون از راهنمایتون. جناب من مقداری اسید نیتریک میخوام. لطفا میشه راهنمای کنید
مدیریت :
1 2
سلام خواهش میکنم داخل سایت موجود است سرچ بفرمایید خرید کنید
کاظم :
2 1
هر مخلوط و یا محلولی که با برد هامون حاصل میشه قالکاری هم تغییر میکنه روش سوزاندن مس روش ذوب کردن و از نقره کمک گرفتن روش ته نشین کردن طلا با هفت هشت تایی روش ... این سخته که ما باید برای دستاوردمون کدوم روش را به کار بگیریم
امید :
0 0
سلام آیا کارشناس برای انجام استخراج دارید بفرستید کار رو انجام بدن ؟
مدیریت :
0 0
سلام بر شما خیر ما کار اجرایی در این مورد نداریم
رضا :
0 0
سلام اسم محلولهای که باید برد الکتریکی رو در ان شست چیه اون اسیدی که برد رو توش میشورن و طلا از برد جدا میشه چیه
مدیریت :
1 0
با سلام اسیدنیتریک و اسید کلریدریک برای این کار استفاده میشود
رضا :
0 0
ممنون میشم اسم محلول که طلا رو از برد الکتریکی جدا میکنه رو بگین و بعد اینکه طلا جدا شد بعداز تهنشین شدن طلا و جدا کردن از اون محلول چیز دیگه ای هم باید بهش اضافه کنیم یا همون رو ذوب کنیم و تموم یا کار دیگه ای باید انجام داد ممنون میشم بگین
مدیریت :
0 0
صد درصد فقط یک محصول استفاده نمیشود باید طبق روشی که پیش گرفتین محصول خرید کنید
امیرحسین :
0 0
پس از تیزاب سلطانی ته نشین نشد دلیل چیس متابی سولقید زیاد رختم ایا و کلرید قلع لازمه
مدیریت :
0 0
با سلام اگر متابی زیاد مصرف کرده باشید محلول و خراب میکند، کلرید قلع برا مراحل اخره که میخواین تست کنید
کاربر :
0 1
سلام خدایی آفرین به شما که فرمودید آموزش نمی‌دید، این ویدئو ها براحتی می‌خونیم، موقع انجام دان می‌فهمید دوراز جون غلطی بود دیشب خانه ما داشت می‌ترکید با اسید، هنوزم حالم بده
حامدزارعی :
0 0
لطفامبلغ هریک ازموادی که برای جداسازی طلا ازبرد لازم هست را برایم بفرستید ممنوم ومتشکر
مدیریت :
0 0
سلام داخل سایت موجود است مشاهده کنید
نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()