سبد خرید 0

تفاوت آب مقطر با آب دیونیزه

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | دوشنبه 5 تير 1402 در ساعت 9 : 56 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

 

آب دیونیزه چیست؟

شاید جالب به نظر برسد که آب نیز دارای ترکیب های متفاوتی است و مواد تشکیل دهنده موجود در آن با یکدیگر فرق دارند. هر یک از ترکیباتی که به آب اضافه یا از آن کاسته می شود، آب را برای مصرف خاصی آماده می سازد که این مساله در صنعت و برای استفاده در دستگاه های مختلف و یا فرآیند تولید بسیار مورد بهره قرار می گیرد. اما آیا تا به حال نام آب دیونیزه به گوشتان خورده است؟ این ماده چیست و چه تفاوتی با آب معمولی دارد؟ در ادامه شما را با مفهوم آب دیونیزه آشنا می کنیم.

آب به طور طبیعی حاوی یون هایی است که ناشی از عبور آن از لوله ها و سطح های بستر گوناگون می باشد. این یون ها در آب آشامیدنی ما نیز وجود دارند و برخی از آن ها برای سلامت بدن و کارکرد طبیعی آن حیاتی می باشند. اما در صنعت و استفاده از آب در برخی دستگاه های خاص، این یون ها دردسر ساز می شوند و می توانند به دستگاه های گران قیمت صنعتی آسیب وارد کنند. به همین دلیل بحث حذف یون ها از آب مطرح می شود و آبی که به این شیوه به دست می آید، آب دیونیزه نامیده می شود. 

آب DM چیست؟

 نام دیگری که بر آب دیونیزه گذاشته اند، آب DM می باشد. این آب در واقعی مایعی است که یون های آن به طرق مختلف جداسازی شده اند و در حال حاضر هیچ ماده اضافی در آن وجود ندارد. این مدل آب را با نام Demin نیز می شناسند و به علت خلوص بالایی که دارد و فاقد یون بودن آن، جایگاه ویژه در صنعت پیدا کرده است. یون هایی که در آب موجودند نظیر کلسیم، منیزیم، سدیم، مس، آهن و ... می توانند به سلامت دستگاه های صنعتی و آزمایشگاهی آسیب وارد کنند. به همین دلیل برای حفظ سلامت دستگاه ها و وارد نشدن هزینه های گزاف به صاحبان مشاغل، از آب DM استفاده های زیادی می شود. متدهای گوناگونی برای حذف یون ها از آب وجود دارد که می تواند با استفاده از ترکیبات مخصوص و دستگاه های خاص باشد. این آب به علت ارزش بالایی که دارد، گاهی آب خالص نیز نامیده می شود.

تفاوت آب مقطر با آب دیونیزه

تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه

این تفاوت معمولا در درجه خلوص می باشد. معمولا آب مقطر را با دستگاه آب مقطر گیری می گیرند بدین صورت که آب را وارد دستگاه آب مقطرگیری می کنند آب طی فرایندی به بخار تبدیل می شود و سپس در اثر تماس با بخش سرد کننده به مایع تبدیل شده و توسط شلنگی از دستگاه خارج شده و جمع آوری می شود. در واقع آب مقطری که بدست می آید فاقد املاح معدنی استکه از آن برای شستشو در آزمایشگاه ها و .... می توان استفاده کرد. ولی آب دیونیزه درجه خلوص بالاتری نسبت به آب مقطر دارد و برای بدست آوردن آن از دستگاه دیونایز استفاده می شود. این دستگاه دارای ستون هایی از رزین با بارهای مثبت و منفی است که وجود این رزین ها برای گرفتن یون های مثبت و منفی می باشد از این آب معمولا در رقیق کردن سرم استفاده می شود. به دلیل اینکه خلوص آب دیونیزه از آب مقطر بالاتر است معمولا از آب مقطر در بخش صنعتی استفاده می شود.

 

کلمات کلیدی :

آب مقطر - آب شیرین کن - تصفیه آب - خرید آب مقطر - آب مقطر چیست - کلر - آب مقطر برای رادیاتور - تقطیر - آب چیست - آب رادیاتور - آب باطری - آب دیونیزه - خواص آلوئه ورا - تفاوت آب مقطر با آب دیونیزه - تفاوت آب مقطر با آب معمولی - آب مقطر دو بار تقطیر - آب مقطر خوراکی و صنعتی - فروش آب مقطر در اراک - فروش آب مقطر در تهران - فروش آب مقطر در اصفهان و کرج - فروش آب مقطر در مشهد - آب دیونیزه شده - آب دیونیزه قلیایی

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
تری پلی فسفات سدیم چیست؟ 3 کاربرد عجیب تری پلی فسفات سدیم سولفات اهن چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر سولفات آهن سولفات سدیم چیست؟ 9 کاربرد بی نظیر سولفات سدیم سولفات نیکل چیست؟ 7 کابرد عجیب سولفات نیکل اکسید روی چیست؟ 11 کاربرد حیرت انگیر اکسید روی سوربیتول چیست؟ 8 کاربرد صنعتی و دارویی سوربیتول الکترولیت باطری نیکل کادمیوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ آب اکسیژنه چیست؟ 8 کاربرد بی نظیر آب اکسیژنه گوگرد چیست؟ ۸ کاربرد گوگرد در صنعت و کشاورزی سیلیکاژل چیست؟ 13 کاربرد خانگی و صنعتی سیلیکاژل کرومیک اسید چیست؟ 7 کاربرد شگفت انگیز اسید کرومیک آهک هیدراته چیست؟ 7 کاربرد عجیب آهک هیدراته کربنات سدیم سبک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سدیم کربنات سبک [سودا اش] اسید سولفونیک چیست؟ کاربرد و تفاوت سولفونیک اسید با سولفوریک اسید سیلیکات سدیم چیست؟ 7 کاربرد اساسی سیلیکات سدیم یا آب شیشه استون چیست؟ 7 کاربرد عجیب استون که نمیدانید! فرمالین چیست؟ 7 کاربرد بی نظیر! فرمالین اسید سولفوریک چیست؟ 7 ویژگی عجیب سولفوریک اسید سود پرک چیست؟ 7 کاربرد عجیب سود پرک سود مایع چیست؟ تفاوت سود مایع و سود پرک
نمایش همه
علاقه مندی ها ()